Дискове за Е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Re: Дискове за Е60

Мнение от shkata » 01 Апр 2017, 14:29

dextuar написа:
shkata написа:
(h)aman написа:То моето Е90 е по-тежко от твоето Е60, та какво е значението точно?

Кофтито в случая е че заради теб някой ще си сложи АТЕ и ще е N-тия с баница. А може би ти си пич и ще му ги подмениш с оригинални за твоя сметка.
Защото ако си купи оригинални и му се изкривят, ти ще му ги смениш за твоя сметка, нали? :winky:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Явно е много скучно при Е90, и графоманите са се преместили тук :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 01 Апр 2017, 17:45

shkata написа:
(h)aman написа:То моето Е90 е по-тежко от твоето Е60, та какво е значението точно?

Ако дойдат 5 човека каращи Е60 и кажат че АТЕ диск е станал на баница за 5000к км и дойдат 5 човека каращи е90 и кажат че при тях няма проблем какъв е извода?
Според твоята логика извода от всичко това е : "мойто бмв е по тежко от твоето, така че цялата тая информация е без значение".
Моята логика е - друга партида, може би друг размер, възможно е да има и разлика в самия материал, а може и да са спестили от нещо...

Кофтито в случая е че заради теб някой ще си сложи АТЕ и ще е N-тия с баница. А може би ти си пич и ще му ги подмениш с оригинални за твоя сметка.

Аз съм кривил АТЕ при спокойно каране на е60 530d и съм нямал никакви проблеми с АТЕ на е39 520i .

Първо пишеш небивалици, второ дори не съм казвал, че съм доволен от АТЕ, а от Zimmermann. Относно АТЕ, имам приятел, който от години продава авточасти и ми е казвал, че АТЕ имат най-много рекламации за изкривени дискове. Има и друго, друг приятел скоро си взе Е92 335Д със същите дискове като моите Zimmermann Sport и са криви, а са почти нови. Въпрос на късмет, на когото не му се рискува да си купува оригинални, какво си тръгнал да ми пишеш на въпреки...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 01 Апр 2017, 19:12

(h)aman написа:
shkata написа:

Ако дойдат 5 човека каращи Е60 и кажат че АТЕ диск е станал на баница за 5000к км и дойдат 5 човека каращи е90 и кажат че при тях няма проблем какъв е извода?
Според твоята логика извода от всичко това е : "мойто бмв е по тежко от твоето, така че цялата тая информация е без значение".
Моята логика е - друга партида, може би друг размер, възможно е да има и разлика в самия материал, а може и да са спестили от нещо...

Аз съм кривил АТЕ при спокойно каране на е60 530d и съм нямал никакви проблеми с АТЕ на е39 520i .

Първо пишеш небивалици, второ дори не съм казвал, че съм доволен от АТЕ, а от Zimmermann. Относно АТЕ, имам приятел, който от години продава авточасти и ми е казвал, че АТЕ имат най-много рекламации за изкривени дискове. Има и друго, друг приятел скоро си взе Е92 335Д със същите дискове като моите Zimmermann Sport и са криви, а са почти нови. Въпрос на късмет, на когото не му се рискува да си купува оригинални, какво си тръгнал да ми пишеш на въпреки...

:OT:
Колега, просто информативно - от къде са купувани тези Цимермани?
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shkata » 01 Апр 2017, 20:01

(h)aman написа:Първо пишеш небивалици, второ дори не съм казвал, че съм доволен от АТЕ, а от Zimmermann. Относно АТЕ, имам приятел, който от години продава авточасти и ми е казвал, че АТЕ имат най-много рекламации за изкривени дискове. Има и друго, друг приятел скоро си взе Е92 335Д със същите дискове като моите Zimmermann Sport и са криви, а са почти нови. Въпрос на късмет, на когото не му се рискува да си купува оригинални, какво си тръгнал да ми пишеш на въпреки...

Ако можеше да прочетеш по внимателно мненията щеше да разбереш за какво иде реч.
Ще се пробвам пак да ти го обясня - ако имам е39 и съм ок с дискове АТЕ , това не означава да вляза в Е60 форум и да казвам че нямам проблеми с АТЕ.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 01 Апр 2017, 20:02

Всичко зависи , каква партида ще хванем , аз даже се запалих много , сега с дисковете и накладките , ще си поръчам и BMW масло от Германия , прекалено много ментета се навъдиха на пазара и човек вече да го е страх да си купи.

За справка от колега от форума , приятел му поръчваме дискове и накладки АТЕ за мерцедес Е270 , вече 15 000 км няма никакви проблеми ... същия този колега го питам за моята да взема АТЕ , и ми отговаря по-добре заложи на БМВ , че напоследък много се оплакват колегите от тях ... Сиреч има много ментета за нашите баварци , затова залагайте на Германски и каквото стане , стане.

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 02 Апр 2017, 8:25

CrazyElement написа:Всичко зависи , каква партида ще хванем , аз даже се запалих много , сега с дисковете и накладките , ще си поръчам и BMW масло от Германия , прекалено много ментета се навъдиха на пазара и човек вече да го е страх да си купи.

За справка от колега от форума , приятел му поръчваме дискове и накладки АТЕ за мерцедес Е270 , вече 15 000 км няма никакви проблеми ... същия този колега го питам за моята да взема АТЕ , и ми отговаря по-добре заложи на БМВ , че напоследък много се оплакват колегите от тях ... Сиреч има много ментета за нашите баварци , затова залагайте на Германски и каквото стане , стане.

А защо си мислиш, че ако ги вземеш от Германия няма да попаднеш на ментета?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 02 Апр 2017, 9:07

kiko™ написа:
CrazyElement написа:Всичко зависи , каква партида ще хванем , аз даже се запалих много , сега с дисковете и накладките , ще си поръчам и BMW масло от Германия , прекалено много ментета се навъдиха на пазара и човек вече да го е страх да си купи.

А защо си мислиш, че ако ги вземеш от Германия няма да попаднеш на ментета?

То това и аз и другите колеги му обясняваме ама той си мисли че му права някакви внушения.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 02 Апр 2017, 10:03

shkata написа:
(h)aman написа:Първо пишеш небивалици, второ дори не съм казвал, че съм доволен от АТЕ, а от Zimmermann. Относно АТЕ, имам приятел, който от години продава авточасти и ми е казвал, че АТЕ имат най-много рекламации за изкривени дискове. Има и друго, друг приятел скоро си взе Е92 335Д със същите дискове като моите Zimmermann Sport и са криви, а са почти нови. Въпрос на късмет, на когото не му се рискува да си купува оригинални, какво си тръгнал да ми пишеш на въпреки...

Ако можеше да прочетеш по внимателно мненията щеше да разбереш за какво иде реч.
Ще се пробвам пак да ти го обясня - ако имам е39 и съм ок с дискове АТЕ , това не означава да вляза в Е60 форум и да казвам че нямам проблеми с АТЕ.

Силно ме съмнява компания от ранга на АТЕ (или която и да е друга голяма компания), да си позволи в последните 10 г. да произвежда дискове за е60, които да не стават за нищо. Просто до БГ достигат много боклуци, няма да се учудя ако и в останалата част от европа почват да навлизат.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60
Мечтае да кара: x6

Мнение от nakata78 » 02 Апр 2017, 11:47

Колеги има ли вариянт да се изкривяват от спирачните апарати или нещо друго,мойте зимерман са на 5000 км макс и са лом,накладките са чисто нови,един майстор ми каза че можело да ги криви от накладки ако феродото било твърдо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shkata » 02 Апр 2017, 12:50

///M Power написа:
Силно ме съмнява компания от ранга на АТЕ (или която и да е друга голяма компания), да си позволи в последните 10 г. да произвежда дискове за е60, които да не стават за нищо. Просто до БГ достигат много боклуци, няма да се учудя ако и в останалата част от европа почват да навлизат.

Напълно е възможно при нас да идват само боклуци, но все си мисля че ако причината беше само това , вече щеше да се знае 1-2 други марки които държат ... или от кой сайт в чужбина да поръчаме читави еди какви си...Има доста Е60 в бг на много хора не им се дават пари за оригинални и пробват алтернативни варианти и щеше да се чуе...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2010 e90 330d
Детайли за колата: Ръчка

Мнение от alma359 » 02 Апр 2017, 16:27

Колеги понеже скоро ще сменям предни дискове и живея в Германия погледнах в немските форуми какви дискове да си взема и там хората имат същите оплаквания. Криви дискове на АТЕ и Zimmerman. Май ще е по-добре да си взема оригинални и спеста проблемите

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 02 Апр 2017, 18:08

alma359 написа:Колеги понеже скоро ще сменям предни дискове и живея в Германия погледнах в немските форуми какви дискове да си взема и там хората имат същите оплаквания. Криви дискове на АТЕ и Zimmerman. Май ще е по-добре да си взема оригинални и спеста проблемите

Sent from my iPhone using Tapatalk

Колега относително е , факт е , че и там има тук таме оплаквания , но да ти кажа повечето са доволни , както си прецениш , факт е , че оригиналните няма да имаш проблеми , ама сумата е атрактивна :). Виждаш има 2ма колеги с Цимермански от Германия и нямат никакви проблеми вече доста кмтри. Не забравяй , че там е Германия и хората карат колкото им вървят колите ... , лично аз моите оригинални дискове ги изкривих след като взех скоростна отсечка на магистралата от 100 км за 30 мин , със средна скорост 200+ и сигурно 15+ спирания от 200-230 до 90-100.. Така че не знаеш там АТЕ кривия диск какъв зор е видял , ако ме разбираш :).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 02 Апр 2017, 18:14

Представителната извадка е много добра: двама човека и то с Е90

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 02 Апр 2017, 18:22

аз се занимавам със спортни залози професионално и това е кофти вероятност :mhihi: само 2...проблемът по форумите е, че се се реве като нещо не е наред...много други хора просто карат колите и ако нещо не е наред не четат форуми. Те са много повече от тези, които четат форуми и още повече от тези, които си правят труда да пишат :ok:
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 02 Апр 2017, 18:55

adovet написа:Представителната извадка е много добра: двама човека и то с Е90

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
+ МБ 350 :winky: Купете си каквото искате, с колегата просто споделяме, може и партидите за Е6х да са с повече ментаци

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61