Политическа.
Модератор: Общи модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Политическа.
steeN написа:Газта в момента е най-евтината от 15на години насамТока е най-евтин в цяла Европа
![]()
Кво да чета по-нататък... изобщо имате ли връзка с реалния свят като ги пишете тези неща?
А газта знаеш ли защо е най-ефтина, защото ГЕРБ не са разрешили да и се актуализира цената овреме, към момента булгар газ е 40млн. назад за последния отоплителен сезон...
Така, че айде малко по сериозно.
Нали уж си за пазарния принцип, тогава това пазарно ли е да забраниш да се актуализират цените на тока и газта спрямо пазара, само и само да не стане криза посред зима и да ти свалят кабинета

Много демократично

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не е за това, нямат нищо общо ГЕРБ. Просто цените на петрола се сринаха и цените на руската газ са индексирани към петрола.
Иначе да, аз съм да се приватизира тази малоумна компания. Не е работа на държавата да се прави на доставчик на газ.
И санирането беше малоумно също. Това е пълна идиощина. Първо се строят гадни сгради, после се кърпят.
Магистралата трябваше да е концесия, ама решиха да крадат евросредства.
Тъпотията с пенсиите... пенсионната ситема е фалирала.
Не го отричам това... но такива катастрофи каквито направиха БСП просто не знам...
За приватизацията имам друго мнение... това е еднократна кражба (при начина по-който се направи)... сега приватизираните компании работят добре... държавните схеми са ВЕЧНА кражба.
Вижте само БДЖ за какво става въпрос?
Иначе да, аз съм да се приватизира тази малоумна компания. Не е работа на държавата да се прави на доставчик на газ.
И санирането беше малоумно също. Това е пълна идиощина. Първо се строят гадни сгради, после се кърпят.
Магистралата трябваше да е концесия, ама решиха да крадат евросредства.
Тъпотията с пенсиите... пенсионната ситема е фалирала.
Не го отричам това... но такива катастрофи каквито направиха БСП просто не знам...
За приватизацията имам друго мнение... това е еднократна кражба (при начина по-който се направи)... сега приватизираните компании работят добре... държавните схеми са ВЕЧНА кражба.
Вижте само БДЖ за какво става въпрос?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vld написа:БСП два пъти се усират в комбинация с ДПС, силно вероятно е вече да са прозряли, че не е готино да правиш кабинет точно стях.
Може тоя път с ДОСТ да пробват

Сори ама да очакваш от БСП да направят нещо смислено е меко казано наивно ...
vld написа:Има нови играчи на сцената, вариантите са два марешки+герб или БСП+обединените патриоти, така ги виждам аз нещата.
прилошава ми само при мисълта, че това май верно са вариантите

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За газта, нямаше ли някаква фирма, дето взе на концесия някакво газово находище в Черно море и Бойко обясняваше, че газта щяла да бъде в пъти по-евтина?
Май не се случи точно така, до колкото си спомням, същите тези ни я продават на покупни цени, като плащат някаква мижава концесия.
Да не говорим, че в момента се иска поскъпване от над 30% на газа.
А това с концесиите на магистрали и пътища (и не само), точно в България никак няма да работи, ще дойдат някакви определени фирмички, и като метнат едни сериозни такси, ела да видиш тогава какво става.
Май не се случи точно така, до колкото си спомням, същите тези ни я продават на покупни цени, като плащат някаква мижава концесия.
Да не говорим, че в момента се иска поскъпване от над 30% на газа.
А това с концесиите на магистрали и пътища (и не само), точно в България никак няма да работи, ще дойдат някакви определени фирмички, и като метнат едни сериозни такси, ела да видиш тогава какво става.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Ако не на държавата на кой е работа да прибира такси за тразит?
На някоя частна компания?
Не мерси.
Според теб по добре да няма държава направо...
На някоя частна компания?
Не мерси.
Според теб по добре да няма държава направо...

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
vld написа:За източването на евро фондовете през пътно строителство не споменавате, а там заминаха милярди за последните години, в първото правителство на ГЕРБ по малко в второто повечко, вече знаеха как и си действаха по смело![]()
А я кажи БСП какво източваха ? Опаа там даже им ги спряха, че буквално нищо не правеха. Или онази специалистката по синтаксис, която строеше стадиони в села по 200 човека

А и схемата за правителство ще е малко по-сложна. За да си прекарват по-смело закони и бюджети, ще им трябват 50%+ . Като гледам първите 2 партии не е много сигурно дали ще докарат 30%. Пак ще са тройно-четворни коалиции.
П.П. Няма да гласувам за ГЕРБ, но е абсурдно да ги сравняваш с БСП.

- vld
- Старши ентусиаст
-
TNT написа:vld написа:За източването на евро фондовете през пътно строителство не споменавате, а там заминаха милярди за последните години, в първото правителство на ГЕРБ по малко в второто повечко, вече знаеха как и си действаха по смело![]()
А я кажи БСП какво източваха ? Опаа там даже им ги спряха, че буквално нищо не правеха. Или онази специалистката по синтаксис, която строеше стадиони в села по 200 човека
А и схемата за правителство ще е малко по-сложна. За да си прекарват по-смело закони и бюджети, ще им трябват 50%+ . Като гледам първите 2 партии не е много сигурно дали ще докарат 30%. Пак ще са тройно-четворни коалиции.
Колега няма как да ти спрът нещо по което не си работил ти, спирането беше в следствие но както и да е няма смисъл да ти пиша някакви неща които няма как да ги провериш щото никъде не ги пише.
Просто имай в предвид, че масово се спекулира на тая тема.
Един дол дренки са, просто са като свински черва.
Не случайно няма нито един осъден.
Изобщо не ги сравнявам, едните поне не са мутри и не репресират чрез държавен апарат

Мен лично не ми харесва някой да издига в култ евроатлантическите ни партньори, на които им е през кора за нас.
Просто е крайно време да почната да се защитават националните интереси на нашата държава.
Стига глупости от рода на свободен пазар нам си кво си, и за нас пак КОР.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Човек... Помниш ли колко пъти серГей и царчето пускаха лотовете на "Тракия"... Колко пара се извъртя там за толкова години... и накрая пак нямаше нищо насреща.
Краде всеки ама е добре да се краде толкова, че накрая да се завършват проектите.... А не тотално да няма нищо освен някоя дупка.
Краде всеки ама е добре да се краде толкова, че накрая да се завършват проектите.... А не тотално да няма нищо освен някоя дупка.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
+1TNT написа:vld написа:За източването на евро фондовете през пътно строителство не споменавате, а там заминаха милярди за последните години, в първото правителство на ГЕРБ по малко в второто повечко, вече знаеха как и си действаха по смело![]()
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
520i написа:За Да България какво ви е мнението?
уж с Радан са почти едно и също, но дефакто тия се помислиха за много големи.
за мен са мишки, и вместо да се обеденят за истинско дясно те го доразцепиха.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- vld
- Старши ентусиаст
-
host написа:Човек... Помниш ли колко пъти серГей и царчето пускаха лотовете на "Тракия"... Колко пара се извъртя там за толкова години... и накрая пак нямаше нищо насреща.
Не съм съвсем съгласен, да по бързо почнаха да ги строят като ги подкара бойко, ама на каква цена, що не сравниш цената на различните участъци на километър?
За магистрала люлин какво стана беше почната и поти довършена, оставаха някакви довършителни работи, тамън дойде първото правителство на герб и цената се вдигна с 20 милиона.
Случайно, надали

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
520i написа:За Да България какво ви е мнението?
Не ми харесва кой стои зад този проект,ако не бяха толкова очевидно компрометирани,щях да гласувам за тях.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Абе не знам ама тука физиономията на Боко ме напряга при всяко влизане у форуНа 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...