Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Wreckelss написа:Здравейте,колеги.
Искам да помоля за мнение за този автомобил - http://kentavar.cars.bg/c2031544
Днес ходих да го гледам и е почти в същия вид, в който е на снимките.
Има ръжда на предния ляв калник, не успях да видя никъде другаде. Шибидаха не работи,тресе на скорости м/у 60-80 км/ч, което най-вероятно е от яйцевидни джанти. Отпред в дясно се чуваше едно доловимо потропване, може би е тампон. Мотора ми се стори,че тресе една идея повече на празен ход, та може би най-вероятно има и заминал тампон на мотора.
Автомата сменяше добре и плавно на тест драйва,колата загря сравнително бързо.Имаше добро ускорение без каквито и да е пушеци отзад.
Някой,който я е гледал също да сподели мнение?
Като цяло кажете какво да гледам,тъй като за първи път се качвам на БМВ и идея си нямам.
Поздрави,
Линка ти не е добре. Но ако става въпрос за сивото комби, на мен лично ми харесва и е на добра пара. Бих я взел.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
аз също съм ЗА
цената е адекватна, екстрите също...
цената е адекватна, екстрите също...
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Wreckelss написа:Здравейте,колеги.
Искам да помоля за мнение за този автомобил - http://kentavar.cars.bg/c2031544
Днес ходих да го гледам и е почти в същия вид, в който е на снимките.
Има ръжда на предния ляв калник, не успях да видя никъде другаде. Шибидаха не работи,тресе на скорости м/у 60-80 км/ч, което най-вероятно е от яйцевидни джанти. Отпред в дясно се чуваше едно доловимо потропване, може би е тампон. Мотора ми се стори,че тресе една идея повече на празен ход, та може би най-вероятно има и заминал тампон на мотора.
Автомата сменяше добре и плавно на тест драйва,колата загря сравнително бързо.Имаше добро ускорение без каквито и да е пушеци отзад.
Някой,който я е гледал също да сподели мнение?
Като цяло кажете какво да гледам,тъй като за първи път се качвам на БМВ и идея си нямам.
Поздрави,
На снимките изглежда добре колата, според мен си направи сметка колко пари ще ти излезе да оправиш тези проблеми и ги прибави към цената на колата минус евентуален коментар. Имай предвид, че тресенето може да е от много неща, като някои не са евтини. Ако има ръжда на предния калник значи най-вероятно е имало и отзад и по крайщата на вратите и праговете, но или са оправени или са маскирани.

Нещо по-специфично,което да гледам ако реша да я взимам? Изчетох доста за болестите на този мотор,но тях няма как да ги хвана дори и с майстор. (пиезо дюзи)
Автомата не е ли потенциален трън в гащите?
Всякакви насоки са добре дошли,тъй като не желая рязко да ми стъпне на 10к.
Поздрави
Поздрави
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Wreckelss написа:Нещо по-специфично,което да гледам ако реша да я взимам? Изчетох доста за болестите на този мотор,но тях няма как да ги хвана дори и с майстор. (пиезо дюзи)
Поздрави
Дюзите не са пиезо и се рециклират спокойно...качествена диагностика в сервиз и оглед от всякъде биха ти били от полза...според това което казваш, че не си в час с модела това би било най разумното.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Колега, аз карам същата стара кошара. Не схващам какво точно очаквате да видите на тая диагностика? Щом пали нормално и работи без прекъсване и пушаци, а кутията сменя нормално, какво повече?
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Какво мислите за този автомобил, колеги ?
http://www.cars.bg/c2007562
Човека каза, че е сменял веригата, което ми се видя странно
http://www.cars.bg/c2007562
Човека каза, че е сменял веригата, което ми се видя странно

- kostadin_georgiev222
- Потребител
-
Здравейте, имам няколко въпроса, които силно ме интересуват.
1. Какво значат наименованията - CI, XI и I, XD?
Гледам, че по цените се различават, примерно 330ци, 330xi 330i и така нататък...
И по какво се различават, какви са плюсовете и минусите им?
2. Понеже искам да си взема бмв е46 330ци (казаха ми, че е най-хубаво от изброените) (231к.с мисля, че беше), скъпа ли е поддръжката, разхода?
Естествено ще сложа газова уредба ако мога...
3. Модела и мотора за който говоря мисля, че е по-скъп от останалите. На какви цени да ги гледам и колко пари горе долу да си приготвя ако искам да си закупя такава втора ръка, сравнително запазена от мобилет? Защото има някои за 5-6 хиляди, но те толкова и ще струват...
П.П - не ми препоръчвайте дизелки, харесвам звука на бензина и съм решен следващата кола да е бензинка.
Дилемата ми беше между ауди S8 D2 360к.с Quattro и въпросното бмв, но от ауди форума и от познати разбрах, че поддръжката му е мноооого висока, прекалено висока дори.
1. Какво значат наименованията - CI, XI и I, XD?
Гледам, че по цените се различават, примерно 330ци, 330xi 330i и така нататък...
И по какво се различават, какви са плюсовете и минусите им?
2. Понеже искам да си взема бмв е46 330ци (казаха ми, че е най-хубаво от изброените) (231к.с мисля, че беше), скъпа ли е поддръжката, разхода?
3. Модела и мотора за който говоря мисля, че е по-скъп от останалите. На какви цени да ги гледам и колко пари горе долу да си приготвя ако искам да си закупя такава втора ръка, сравнително запазена от мобилет? Защото има някои за 5-6 хиляди, но те толкова и ще струват...
П.П - не ми препоръчвайте дизелки, харесвам звука на бензина и съм решен следващата кола да е бензинка.
Дилемата ми беше между ауди S8 D2 360к.с Quattro и въпросното бмв, но от ауди форума и от познати разбрах, че поддръжката му е мноооого висока, прекалено висока дори.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
ci = coupe injection, xi = xdrive injection, xd = xdrive diesel, i = injection, xdrive(4x4)
От 320 до 330 разхода за поддръжка и гориво бих казал,че е незначително близък. Данък,гражданска и каско са малко по високи на 330 от на 320
Успешно се газифицират всичките.
Като цяло не знам как избираш между E46 330 и S8 D2, това са две много, много различни коли.
Това ауди го водят доста здраво по принцип и то се газифицира без проблем.
От 320 до 330 разхода за поддръжка и гориво бих казал,че е незначително близък. Данък,гражданска и каско са малко по високи на 330 от на 320
Успешно се газифицират всичките.
Като цяло не знам как избираш между E46 330 и S8 D2, това са две много, много различни коли.
Това ауди го водят доста здраво по принцип и то се газифицира без проблем.
- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: be em we
- Детайли за колата: 330ci e46
kostadin_georgiev222 написа:Здравейте, имам няколко въпроса, които силно ме интересуват.
330ци, тоест купе - двувратка, може да е най-красивото спрямо седан/комби да кажем, но "най-хубаво" някакси не звучи правилно. Мисълта ми е, че ако ти трябва комби или предпочиташ седан(фейслифта е много красив според мен) заради 4те врати, няма как купето(ЦИ) да е най-хубавото за теб.
Моделът ако е купе е по-скъп, да. Също така купе с най-големия двигател за модела(след M3) ще е по-скъпо от 320 например. Читавите да кажем започват от 7500лв и стигат до над 10000лв според оборудване, визия и т.н.
Имай предвид че на 330, било то дизел или бензин, джанта под 17" не можеш да сложиш заради големия спирачен диск, тоест за гуми трябва да се приготвят повече пари.
Аз също, като колегата, не мога да разбера как на кантара са e46 330 и S8 D2.

- vicho
- старши ентусиаст
-
DigitalExile написа:ci = coupe injection, xi = xdrive injection, xd = xdrive diesel, i = injection, xdrive(4x4)
при е46 , ко каза, ко?

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Екстра е, поправи ме ако има нещо 

DigitalExile написа:Екстра е, поправи ме ако има нещо
При Е46 не се води xDrive системата, просто XI и XD. X=4x4 . xDrive кръщават новата 4х4 система от 2003г. която първо се вгражда в Х3, след това в Х5 фейслифт, Е60 и Е90. Разликата между старата и новата е, че старата е постоянно 40/60, а новата може да прехвърля различно въртящия момент между предната и задната ос.
- vicho
- старши ентусиаст
-
(h)aman написа:а новата може да прехвърля различно въртящия момент между предната и задната ос.
всъщност до 100% от въртящият на момент на избрано колело (това с най-много тракшън)