Run-flat или обикновени гуми?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Run-flat или обикновени гуми?

Мнение от Leon » 14 Мар 2017, 14:57

funkagenda написа:Колеги,

Някои има ли някакви отзиви от Рън-флат Бриджстоун Потенза от 2013г. 225/40/18 предни и 255/35/18 задни. Дали ще е мъчение на спортно окачване?

Мъчение - не точно. По-скоро инквизиция. :winky:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Мар 2017, 21:39

И на Е46 и на Ф11 мога да кажа че съществена разлика на рънфлА-А-А-т няма. Проблема е в цената и най-вече, че няма голям избор на подземни/среднокачествени марки на рън флАт ... особено пък на пазара 2ра ръка, който има тотален превез в БГ. Това е основния довод на 90 процента от враговете на технологията. Другите 10 процента са със чувствителни задници,спортно окачване или и двете.
Сега съм поръчал Драйвгард на Бриджстоун - най-новата уж по-добра технология и гумите били по-меки от рънфлат и пак можело да караш с пирони и стъкла в гумата. До няколко дни ще пиша дали има разлика с обикновен рън флат Ултрагрип ЮГП Г-1.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 20 Мар 2017, 0:13

acho.rs написа:И на Е46 и на Ф11 мога да кажа че съществена разлика на рънфлА-А-А-т няма. Проблема е в цената и най-вече, че няма голям избор на подземни/среднокачествени марки на рън флАт ... особено пък на пазара 2ра ръка, който има тотален превез в БГ. Това е основния довод на 90 процента от враговете на технологията. Другите 10 процента са със чувствителни задници,спортно окачване или и двете.
Сега съм поръчал Драйвгард на Бриджстоун - най-новата уж по-добра технология и гумите били по-меки от рънфлат и пак можело да караш с пирони и стъкла в гумата. До няколко дни ще пиша дали има разлика с обикновен рън флат Ултрагрип ЮГП Г-1.

Мен ми е любопитно да кажеш как е, като ги сложиш. Рънфлата на Е90 със спортно окачване, а дори и само със S226, прави колата адски добра в завоите. Аз съм пробвал с всякакви други не-рънфлат гуми и управлението си страда. Кажи как са тия нови технологии като придобиеш представа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 20 Мар 2017, 9:24

Уикендът смених гумите с летни и тъй като старите нокиан, с които взех колата вече бяха заминали закупих нови Sava Intensa UHP 2 след четене на доста ревюта. Гумата е среден клас и като за цена от 110-120 лева парчето за 17-ки мисля, че е много добър избор. Много са тихи (поне за сега), на сухо сцеплението е много добро. На мокро ги дават една идея по-слаби, но ще видим когато ги пробвам и на мокро. Ще видим след година-две дали мнението ми ще се промени... може да се окаже, че с износването силно губят качествата си :D

Мисля, че като качество са ако не по-добри, то поне на равно с фулда и нокиан, които на свой ред са с 25-30% по-скъпи. (Гуми от тези марки съм карал, за това давам тях като пример).

П.С. Не са Runflat, защото и с обикновени гуми возията ми идва твърда.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 20 Мар 2017, 19:02

vixx написа:
acho.rs написа:И на Е46 и на Ф11 мога да кажа че съществена разлика на рънфлА-А-А-т няма. Проблема е в цената и най-вече, че няма голям избор на подземни/среднокачествени марки на рън флАт ... особено пък на пазара 2ра ръка, който има тотален превез в БГ. Това е основния довод на 90 процента от враговете на технологията. Другите 10 процента са със чувствителни задници,спортно окачване или и двете.

Мен ми е любопитно да кажеш как е, като ги сложиш. Рънфлата на Е90 със спортно окачване, а дори и само със S226, прави колата адски добра в завоите. Аз съм пробвал с всякакви други не-рънфлат гуми и управлението си страда. Кажи как са тия нови технологии като придобиеш представа.

Общо взето не дават много инфо, защото искат да не губят клиентите на рънфлат, а същото време не тръбят че са ГИ квалифицирани РФТ... хем са РФТ хем не са РФТ ....Струва ми се че нямат укрепващата метална част от РФТ и твърдата гума а някакви много дебели бордове и система за охлаждане от прегряване при търкане от спукване.

ПС:Малко ме натовариха с цената - изведнъж свършиха навсякъде, дето ги бях поръчал викат нема от варианта за 272лв, тук е останал само от 289лв .... а в другия сайт дето бяха 265 има точно една гума да се замерям с нея. И тъй едни 100лв за комплекта отогре, щот се забавих с поръчката

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 21 Мар 2017, 19:01

Това за какъв размер е?
Мен 18-ките ми дето са едно наакано Кумхо са на подобни пари без отстъпката.
Безаварийни и да ти издържат дълго :lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Мар 2017, 23:28

vixx написа:Това за какъв размер е?

На кое кучхо си и на какъв размер,винаги съм се чудел дали стават тези гуми,че на 225/40/17 са доста адеквстма цена спрямо останалите

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 22 Мар 2017, 3:11

Gqbriel написа:

На кое кучхо си и на какъв размер,винаги съм се чудел дали стават тези гуми,че на 225/40/17 са доста адеквстма цена спрямо останалите

"Стават" е много разтегливо понятие:)

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kumho/Ecsta-KU39.htm << Виж тук.

Моят размер е стандартния stagger 225/18/40 отпред и 255/18/35 отзад. Усещам ги как се кривят в завои, въпреки че са XL. От друга страна, кривят се толкова, колкото Конти спорт контакт и Пирели П-Зиро, но спират по-добре и от двете. При тръгване с повече натискане се въртят прекалено много (повече от всички други които съм карал), освен ако не си ги загрял много хубаво. Търкат се бавно. Аквапланинга е чудо, определено трябва да внимаваш. Колкото на Пирелитата е, което мен малко ме стряска. Като цяло са ОК за парите си, ама не са изобщо някакво чудо. Спирачния път най-много ме впечатлява след бавното им изхабяване. Мисля, че имат стойност и поради факта, че след 2-3 години ще изглеждат доста добре и ще са с доста грайфер, което автоматично ти дава възможност да ги разкараш срещу 1/3 до 1/2 от цената им.

С други думи: за парите си са екстра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 22 Мар 2017, 7:01

vixx написа:
Gqbriel написа:

"Стават" е много разтегливо понятие:)

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kumho/Ecsta-KU39.htm << Виж тук.

Моят размер е стандартния stagger 225/18/40 отпред и 255/18/35 отзад. Усещам ги как се кривят в завои, въпреки че са XL. От друга страна, кривят се толкова, колкото Конти спорт контакт и Пирели П-Зиро, но спират по-добре и от двете. При тръгване с повече натискане се въртят прекалено много (повече от всички други които съм карал), освен ако не си ги загрял много хубаво. Търкат се бавно. Аквапланинга е чудо, определено трябва да внимаваш. Колкото на Пирелитата е, което мен малко ме стряска. Като цяло са ОК за парите си, ама не са изобщо някакво чудо. Спирачния път най-много ме впечатлява след бавното им изхабяване. Мисля, че имат стойност и поради факта, че след 2-3 години ще изглеждат доста добре и ще са с доста грайфер, което автоматично ти дава възможност да ги разкараш срещу 1/3 до 1/2 от цената им.

С други думи: за парите си са екстра.

Tози модел е доста остарял вече, сега има нови PS31; PS71;PS91- по-добре тях.
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... rers_id=32
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 22 Мар 2017, 8:10

225x55 R17 RFT+XL (300km/h) - скъп размер са, но гумата е висока и дава комфорт и сигурност. 225х45 R17 Конти Премиум Контакт 6 ги има на 180лв и с такива е обута вече 46цата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 22 Мар 2017, 9:02

acho.rs написа:

225x55 R17 RFT+XL (300km/h) - скъп размер са, но гумата е висока и дава комфорт и сигурност. 225х45 R17 Конти Премиум Контакт 6 ги има на 180лв и с такива е обута вече 46цата.

Този размер е едно,но аз съм с 8.5 отзад и леко стречва,отделно как седи Х-а с 255 не е истина,в момента двата комплекта са ми 225х4 и ми се иска да се върна на staggered

Vixx - така обяснено ,никога няма да си ги взема :)

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 22 Мар 2017, 20:18

Е аз не знам какво очакваш при тези цени, Gqbriel.
Ако очакваш супер гума, не са, постарал съм се да съм обективен, а не да ти ги продавам:)
За новите модели нямам наблюдения.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 22 Мар 2017, 20:19

vixx написа:Е аз не знам какво очакваш при тези цени, Gqbriel.
Ако очакваш супер гума, не са, постарал съм се да съм обективен, а не да ти ги продавам:)
За новите модели нямам наблюдения.

Разбира се,но евтина гума не винаги е лоша гума,според зависи от минусите...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 22 Мар 2017, 20:29

Съгласен.
Айде приемай ме в групата на е90 във ФБ, че чак сега видях каква среща съм изпуснал :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
Мечтае да кара: Ф10

Мнение от kvasilev76 » 30 Мар 2017, 8:10

колеги,някой да е слагал от тези Nokian zLine RunFlat ?

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93