Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Re: Цените на горивата 2016-2017
dextuar написа:Ето това се чудя как толкова хора не го разбират...Bogat-Beden написа:Лукойл крадат от години от нас по 100 направления и в огромни суми...
Вадя големия ЖОКЕР за да Ви подкрепя Вас двамата: Когато се обсъждаше ЗА или ПРОТИВ нефтопровода Бургас-Александропулис спецовете по транспортиране на нефт точно и ясно посочиха, че руският нефт непреминал Босфора е по-евтин и то осезаемо сравнен със същия преминал вече Босфора и Дарданелите.
Казано на прост език: Златев работи с нефт доставен с голяма отстъпка от пазарните цени заради местоположението на рафинерията в Бургас.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
vld написа:Ма тя сярата в дизела не е вредна за мотора, напротив![]()
Дори да има сяра тя се слага в дизела за смазване на триещите части по горивната система.
Ако няма сяра се бухат други добавки иначе дюзи и ГНП заминават за норматив.
Проста работа, да бяха написали нещо друго да им се върже човек, ма то пък точно сяра имало...
Чак да слагат сяра в дизела, не е.

Да не излезе с'а, че Лукойлци си байпасват супердуперхидрокрекмегамилиардната инвестиция ?

Ubi dubium, ibi libertas
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Само да отбележа, че днес колонката като сипах газ спря на точно 34 и малко литра ( в колата да е имало половин литър).
Същата тази бутилка вече 3 години я пълня на все различни бензиностанции в цяла България и "до горе" е било винаги 38-40литра. И като кажа на някой газаджия, да види бутилката да ми каже аджеба колко литра е наистина и всеки път отговора беше: "35 литра"
Лека вечер.
Същата тази бутилка вече 3 години я пълня на все различни бензиностанции в цяла България и "до горе" е било винаги 38-40литра. И като кажа на някой газаджия, да види бутилката да ми каже аджеба колко литра е наистина и всеки път отговора беше: "35 литра"
Лека вечер.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

п.п. то ще излезе ,че баварката харчи под 10 реално гориво

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Сега заредих при Марешки
По стрелка трябваше да заредя 50л,но с 300 зора събра 47.31л до преливане
При това положение на ЕКО щеше да подмине 50л
Навъртях 40-50км и колата си върви на пушка и не изпушва грам!Сипах си и Бардал БДЦ за всеки случай,че ми нямам чак таково доверие на бат Веско.
А като сметнах разликата...
От 1.86 до 2.40 си е доста добре
Единственото което не ми харесва за момента е,че за фактура трябваше да се редя много време,че беше лудница и пропуснах.

Навъртях 40-50км и колата си върви на пушка и не изпушва грам!Сипах си и Бардал БДЦ за всеки случай,че ми нямам чак таково доверие на бат Веско.
А като сметнах разликата...

Единственото което не ми харесва за момента е,че за фактура трябваше да се редя много време,че беше лудница и пропуснах.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Има едни манометри на колонката с газта , някой гледа ли ги като зарежда какво налягане показват ? Някои са на 5 други на 7-8 ...почти едно и също е
Относно газта ....вероятно всички лъжат с количеството в различна степен . Колонките имат електронен дисплей но вътре "нещото" което мери колко течност минава си е механично - и мери именно течност ! С каква плътност е тя обаче е въпрос на калкулации . Трябва да се има предвид че в една и също бутилка може да се зареди различно количество газ в зависимост от температурата на газта и налягането във паразитния обем над течната фаза .

Относно газта ....вероятно всички лъжат с количеството в различна степен . Колонките имат електронен дисплей но вътре "нещото" което мери колко течност минава си е механично - и мери именно течност ! С каква плътност е тя обаче е въпрос на калкулации . Трябва да се има предвид че в една и също бутилка може да се зареди различно количество газ в зависимост от температурата на газта и налягането във паразитния обем над течната фаза .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Затворили са му на марешки уличката, от която се стигаше до бензиностанцията от Люлин
Седи една патрулка и не пуска, а като питаш защо ти казват, че така им наредили.
Общо взето май всичко си му е наред на горивата, просто конкуренцията е пред инфаркт. Особено ако си изпълни плана да отвори още 3 толкова големи в София, както каза.
Аз лично никога не съм зареждал от него, нямам представа добро ли е качеството, ама ако го направя то ще е точно сега, докато го следят под лупа, щото точно сега горивата му 100% отговарят на всяка една норма възможна.
Само да добавя, че на тия избори за първи път хич няма да си мръдна гъза да гласувам. Да не ме заподозрете в някъв политически сопол.

Седи една патрулка и не пуска, а като питаш защо ти казват, че така им наредили.
Общо взето май всичко си му е наред на горивата, просто конкуренцията е пред инфаркт. Особено ако си изпълни плана да отвори още 3 толкова големи в София, както каза.
Аз лично никога не съм зареждал от него, нямам представа добро ли е качеството, ама ако го направя то ще е точно сега, докато го следят под лупа, щото точно сега горивата му 100% отговарят на всяка една норма възможна.
Само да добавя, че на тия избори за първи път хич няма да си мръдна гъза да гласувам. Да не ме заподозрете в някъв политически сопол.
- STASEK
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW 760Li a.k.a. move over poor person
Проверки, затваряне на рафинерии и улички, смешни статии от вестници, като 24 часа... Явно нещата, който ги говори за картел не си ги смучи от пръстите. Нема такава държава
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Виждал съм ги тия манометри, но не съм заглеждал дали има разлика в показанията им. Прави ми впечатление, че понякога като зареждам, понеже газта ми се сипва от при бензина и имам такъв преходник, който се навиа, че понякога дори не е студен след като съм зареждал
, а понякога е ледено студен. Това не знам какво трябва да значи.
Знам обаче, че съм с колата 4 от 5 делнични дни и пътувам по абсолютно един и същи маршрут и с едни пари винаги изминавам различни километри в зависимост от това къде съм заредил, а стила ми на каране е един и същ
Напримерр ако сипя на ОМВ-тата в студентски минавам по-малко километри от колкото ако сипя на омв в люлин или лукойла до бизнес парка
Не си въобразявам засичал съм го многократно - празно - сипвам 20лв примерно и гледам колко км ще мина по един и същ маршрут 

Знам обаче, че съм с колата 4 от 5 делнични дни и пътувам по абсолютно един и същи маршрут и с едни пари винаги изминавам различни километри в зависимост от това къде съм заредил, а стила ми на каране е един и същ

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Jordana написа:Относно газта ....вероятно всички лъжат с количеството в различна степен . Колонките имат електронен дисплей но вътре "нещото" което мери колко течност минава си е механично - и мери именно течност ! С каква плътност е тя обаче е въпрос на калкулации . Трябва да се има предвид че в една и също бутилка може да се зареди различно количество газ в зависимост от температурата на газта и налягането във паразитния обем над течната фаза .
Точно и ясно. Имам познат който работише в бензиностанция и той ми разправяше точно такива неща

vixx написа:Затворили са му на марешки уличката, от която се стигаше до бензиностанцията от Люлин![]()
Нямат право,когато почна строежа там имаха задържани коли голям скандал беше като се караше с началника,а заповедта е от един местен газаджия който е дал някой лев на началника,много им бърка в газа Марешки
отивам на морето, и навръщане си викам давай през марешки,пълня газовата и хоп на магистралата карах 170 -190 и се оказа в София,че още имам газ,говоря с люлинския бос на газта и той не бе неможе да е така аз не лъжа ала бала.