Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Цените на горивата 2016-2017
Защото за ПОС банката прибира между 2.5 и 5% комисионна. Като работиш на ниска надценка, става кофти да даваш толкова на банката.
Never mistake motion for action...
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Тотално подлагам на съмнение написаното в статията, НО ако наистина няма ПОС терминал в обекта (затова и я постнах, който е зареждал да потвърди или отрече) за мен е напълно несериозно и би предизвикало много неудобства за клиентите. Което съответно не кореспондира със суперлативите, които са се изговорили от типа "едно от най-модерните съоръжения в света" 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Предполагам има много хора, които това не ги бърка.
Аз лично карта почти не използвам.
Аз лично карта почти не използвам.
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Ти може да не ползваш, но много хора ползват, а и на самият теб също може да ти се наложи. Предполагам в държава от ЕС в 21ви век да спреш да заредиш гориво и да не можеш да платиш с карта е нормално. Особено за чужденци, все пак бензиностанцията е на Околовръстното на София, те много ще се изкефят на "идете си изтеглете от банкомата отстрани", опашка, губене на време, превалутиране и т.н. Не мислим за 5см по-напред и това си е...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Еми и аз се престраших, че имах път към люлин иначе за bmw-то хич не ми е оферта да бия 17км в посока г/д
Често казано само за да си сипя не бих бил път, сипах 100 октана на 2.05, колонкаджията ме пита дали върви колата
и после каза цитирам "дано е хубав бензина" не знам какво означаваше това
, като цяло докато се прибирах колата си беше супер, ще видим колко км ще мина с тоя резервоар, иначе в количеството не мисля, че пържат бях малко преди 1/4 и събра 49литра. Опашка имаше от локалното в 12 вечерта
, но минават бързо колите за около 10 минути бях излезнал от бензиностанцията. Иначе В. Марешки беше вътре на една от касите дори.
Едит: За кюмбето бих се разкарвал до Люлин, че и без тва го зареждам ~1 път месечно, та ще дам отзиви като изгоря бензина и като сипя нафта и я изгоря
Често казано само за да си сипя не бих бил път, сипах 100 октана на 2.05, колонкаджията ме пита дали върви колата

Едит: За кюмбето бих се разкарвал до Люлин, че и без тва го зареждам ~1 път месечно, та ще дам отзиви като изгоря бензина и като сипя нафта и я изгоря
В люлин пропещяха,газстанцията до нас има 30 лв оборот,реват срещу марешки
Само да кажа от отварянето до снощи в 12 часа е продал 10 тона газ!!!!!!!!
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
Не знам дали е заради VM, но Лукойла на Възкресение и Величков днес е 6/7ст. на долу. Иначе от вчера карам с гориво от Марешки и за сега всичко е наред.
Sent from my E2303 using Tapatalk
Sent from my E2303 using Tapatalk
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
BAVAREC1 написа:... а за газта ще си замълча
Защо? За мен, пък предполагам и за други колеги, подобна информация представлява интерес

6 литра надолу разход от Айтос до София,да не прозвочи като реклама.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
alozavar написа:Тотално подлагам на съмнение написаното в статията, НО ако наистина няма ПОС терминал в обекта (затова и я постнах, който е зареждал да потвърди или отрече) за мен е напълно несериозно и би предизвикало много неудобства за клиентите. Което съответно не кореспондира със суперлативите, които са се изговорили от типа "едно от най-модерните съоръжения в света"
Във Варна се плаща само в брой, явно навсякъде е и ще бъде така.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
И в Плд пише на обекта плащане само в брой , наистина явно не работят с POS
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Марешки свали цените на горивата в Перник, без още да е отворил бензиностанция!
http://zapernik.com/2017/03/16/24451/

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alozavar написа:Ти може да не ползваш, но много хора ползват, а и на самият теб също може да ти се наложи. Предполагам в държава от ЕС в 21ви век да спреш да заредиш гориво и да не можеш да платиш с карта е нормално. Особено за чужденци, все пак бензиностанцията е на Околовръстното на София, те много ще се изкефят на "идете си изтеглете от банкомата отстрани", опашка, губене на време, превалутиране и т.н. Не мислим за 5см по-напред и това си е...
Човекът продава горивата на най-ниска цена в страната. Един стандартен пълен резервоар за БМВ ти е да кажем 120лв. Не виждам абсолютно никаква причина да се плащат 6лв на банката за удоволствието да платиш с карта. Имаш сметка от която ти удържат ежемесечно една сума за "поддръжка". Която сума с настоящите лихви обикновено е по-висока от сумата, която получаваш като лихва. Бенефициента също. И за всяка транзакция пак пари. Ако при горивата има картел, то при банките е цяло картелище.
Leon написа:Защото за ПОС банката прибира между 2.5 и 5% комисионна. Като работиш на ниска надценка, става кофти да даваш толкова на банката.
В Европа процента е 1.6-1.8. Според нашите банки е 0.4 до 2%. Като за обекти с голям оборот твърдят, че е 0.2-0.3. Ако това, което казваш е вярно, значи отново лъжат много яко.
В ЕС годишно тези такси за търговците и потребителите са около 70 милиарда евро

Да не говорим пък с какъв чудесен потребителски профил се сдобиваш в един дългосрочен план. Колко гориво ползваш, къде пътуваш и почиваш. Колко често си сменяш телевизора и телефона. Какво ядеш и т.н. Все неща, които ще им помогнат утре да произведат още и още стоки от които фактически нямаш нужда, но ще си харчиш парите за тях и ще викаш "баси и живота скапан, много скъпо стана и все няма пари".
dr.peshev написа:Марешки свали цените на горивата в Перник, без още да е отворил бензиностанция!![]()
Един път месечно пътувам към Кулата много рано сутрин. В 6 без нещо още има стотици коли на Владая вече. Не виждам кой ще им зарежда на Лукойла при положение, че толкова много хора ежедневно пътуват до София. С тия 4ст. обаче са смешни. Явно пробват с каква стъпка като свалят колко от оборота ще се възвърне и ще позиционират цените на такова ниво, което ще ги върне най-близко до предишните им печалби.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
dr.peshev написа:Марешки свали цените на горивата в Перник, без още да е отворил бензиностанция!![]()
Не само там... в Люлин Лук-а са свалили също под 2.10...