Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от drago9205 » 13 Мар 2017, 18:02

Ахх и тук се появи въпросната е46-ца 330xd . Аз на тоз човек се опитах да му обясня още у фейсбук, че тия 12к, които и искаше са абсолютно неадекватни. Но в последсвие излезнах лаик, нещастник и бедняк... :D

Колата грабва окото наистина, но за мен е 9к таван, все пак е внос, та не се знае колкото и да е гледана на какво дередже са демпферна шайба, маховик, турбо. Уж и сменил маслото и филтрите в оторизиран сервиз, но това на фона на други по-сериозни неща си е нищо.
Като знам колега от форума в какво добро състояние си придаде е46-цата 330д М-пак за 10к просто тази за 10700 е смешка.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 13 Мар 2017, 19:16

а като е от тука се знае колко е гледана нали, там не ги подържат колите..
ама друго си е тука да е обслужена с ИТНчето :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 13 Мар 2017, 19:51

Ем някои слагат ИТНъ други оргиналдъ, все пак това зависи от мерака и възможностите :)
Все пак тази кола има още не малко разход докато се дообслужи както трябва след като се вземе, защото едно масло и маслен филтър за 100 лева си е далеч от пълно обслужване каквото се твърди, че е сторено. Та над 10 хилки си е немалка сума за многото въпросителни покрай кола нов внос, те и 10 са и много ама ай :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Мар 2017, 20:28

Bavarcho написа:а като е от тука се знае колко е гледана нали, там не ги подържат колите..
ама друго си е тука да е обслужена с ИТНчето :yes:

аз пък не знам, защо си контра след като твойте коли винаги са на конкурентни даже примамливи цени ... т.е. може хубаво и евтино

другите бичат ебаси цените :mhihi: , да не говорим за е90-тките, че от 3 години са на едни и същи цени пък вече ф30 остаря ;) :lalala:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 13 Мар 2017, 20:42

то може, ама няма смисъл :D
Не ми харесва това дето го чета от време на време, като била внос и не се знаело в какво състояние е, най-вероятно на разпадане, колко неща щели да се обадят сигурно.
Скромния ми опит с коли купени от тук е доста лош. Имам и голямо наблюдение какво се случва в родните сервизи и как се поддържа. Знам и какви части се купуват най-много, къде от познати майстори, къде че имам отстъпки в повечето магазини и всички приятели съм им дал да ми я ползват тая отстъпка.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от koskon » 13 Мар 2017, 23:08

Здравейте на всички БМВ ентусиасти,
отскоро имам книжка и реших да взема за първа кола любимата марка автомобил. Спрях се с наште на е46 320д и имам няколко въпроса. Първо за начинаещ шофьор ДСЦ задължително ли е и ако колата има само АСЦ проблем ли е, в смисъл дали ще поднася на завои (това най-много притеснява наште понеже е със задно и търсим такива модели, които имат повече системи за сигурност). Бюджетът ни е около 8 хиляди и най-вече търся седан, за предпочитне дизел 150 или 136 к.с. Задължително търся кола със сервизна книжка. Да попитам сле догледа ако я водя на сервиз, колко излиза да й сложат компютър и да й видят как е окачването? Както и ще препоръчате ли някой който не изисква предваритлно записване за час. Иначе на тези обяви съм се спрял:
http://m.mobile.bg/details/11489257719023112 (внос от Италия но собственикът няма проблем да се види на сервиз)
http://m.mobile.bg/details/11476573436701424 (внос е и не знам май не може да се види на сервиз)
http://m.mobile.bg/details/11488442717587857 (притеснява ме пробега)
http://m.mobile.bg/details/11488452856522155
http://m.mobile.bg/details/11488526877172693 (не знам защо няма системи сложени)
Какво мислите? Разбира се ще отида с някой който разбира повече пт мен, но все пак благодаря предварително за помощта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 14 Мар 2017, 9:25

Само да си знаеш, че влизаш в плаващи пясъци. Може да потънеш до кръста,може и целия. Дизелът втора употреба е торба с кобри. Познат си взе 320 дизел за 6500. Дотук е на 10 500 и още не я е вкарал в пътя.
С много любов към децата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 14 Мар 2017, 9:40

и понеже пишеш, че те притеснява пробега е добре да знаеш, че повечето 15 годишни коли в България са на 350 000+. Така че пробега изобщо не трябва да ти бъде критерии при избор...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше M54 , сега N53
Мечтае да кара: нормално
Детайли за колата: КомБееее

Мнение от Stoqnchev » 14 Мар 2017, 9:47

koskon написа:Здравейте на всички БМВ ентусиасти,
отскоро имам книжка и реших да взема за първа кола любимата марка автомобил. Спрях се с наште на е46 320д и имам няколко въпроса. Първо за начинаещ шофьор ДСЦ задължително ли е и ако колата има само АСЦ проблем ли е, в смисъл дали ще поднася на завои (това най-много притеснява наште понеже е със задно и търсим такива модели, които имат повече системи за сигурност). Бюджетът ни е около 8 хиляди и най-вече търся седан, за предпочитне дизел 150 или 136 к.с. Задължително търся кола със сервизна книжка. Да попитам сле догледа ако я водя на сервиз, колко излиза да й сложат компютър и да й видят как е окачването? Както и ще препоръчате ли някой който не изисква предваритлно записване за час. Иначе на тези обяви съм се спрял:
http://m.mobile.bg/details/11489257719023112 (внос от Италия но собственикът няма проблем да се види на сервиз)
http://m.mobile.bg/details/11476573436701424 (внос е и не знам май не може да се види на сервиз)
http://m.mobile.bg/details/11488442717587857 (притеснява ме пробега)
http://m.mobile.bg/details/11488452856522155
http://m.mobile.bg/details/11488526877172693 (не знам защо няма системи сложени)
Какво мислите? Разбира се ще отида с някой който разбира повече пт мен, но все пак благодаря предварително за помощта.

Километрите на колите в нашите сайтове на 95 % са НЕ РЕАЛНИ.Ако Ви притеснява само задното има и Х-версий , но там няма малки мотори.
Има доста обяви за това което търсиш.. следи сайтовете и не бързай в избора.
П.п за тези пари изброените кола за много голи за мен.
Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.

Потребител
Аватар

Мнение от koskon » 14 Мар 2017, 10:38

Благодаря за всички отговорили. Аз от няколко седмици разглеждам обяви, ходих на няколко огледа и много четох. В началото даже мислех заЕ90, но сметнах, че за първа кола няма смисъл (може би на по-късен етап). Попринцип имам на разположение не повече от 10к, като мисълта ми беше да взема кола до 7500 и да имам в случай на някакви ремонти останали пари, а е46 вървят между 4 и 8к. Все пак да попитам за дизела какво най-вече да гледам (ясно че ще трябва да я занеса на технически преди да я вземат, но все пак). Диагностиката в ауторизиран сервиз гаранция ли е или дори и тигава мигат да се появят проблеми? И последно: аз лично смятам, мче е по-добре да взема колата от частно лице а не от автокъща и да е регистрирана, че да може да се заведе на преглед. Правилно ли е това? Иначе тези двете също ми рпивлякоха интереса:
http://m.mobile.bg/details/11485875123000452
http://m.mobile.bg/details/11482865652428555 (има си и екстри, пък и изглежда доста запазена)
А и за задното - решил съм на него да се уча, просто съм свикнал с предно и с 4х4 (засега само ткива съм карал), но просто не искам задницата да ми поднася когато не искам аз ;д (ясно че като я взема се разбрах с един рали състезател семеен приятел да ме заведе на писта и да ми покаже някои техники но вс пак). Благодаря отново

Потребител
Аватар
Кара: 328ci и Alfa Romeo 155

Мнение от iradev » 14 Мар 2017, 11:16

koskon написа:Благодаря за всички отговорили. Аз от няколко седмици разглеждам обяви, ходих на няколко огледа и много четох. В началото даже мислех заЕ90, но сметнах, че за първа кола няма смисъл (може би на по-късен етап). Попринцип имам на разположение не повече от 10к, като мисълта ми беше да взема кола до 7500 и да имам в случай на някакви ремонти останали пари, а е46 вървят между 4 и 8к. Все пак да попитам за дизела какво най-вече да гледам (ясно че ще трябва да я занеса на технически преди да я вземат, но все пак). Диагностиката в ауторизиран сервиз гаранция ли е или дори и тигава мигат да се появят проблеми? И последно: аз лично смятам, мче е по-добре да взема колата от частно лице а не от автокъща и да е регистрирана, че да може да се заведе на преглед. Правилно ли е това? Иначе тези двете също ми рпивлякоха интереса:
http://m.mobile.bg/details/11485875123000452
http://m.mobile.bg/details/11482865652428555 (има си и екстри, пък и изглежда доста запазена)
А и за задното - решил съм на него да се уча, просто съм свикнал с предно и с 4х4 (засега само ткива съм карал), но просто не искам задницата да ми поднася когато не искам аз ;д (ясно че като я взема се разбрах с един рали състезател семеен приятел да ме заведе на писта и да ми покаже някои техники но вс пак). Благодаря отново

Щом те е страх от поднасяне и нямаш опит зад волана си избери друга по-евтина кола на която първо да се научиш да караш и да е поддържаш.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 14 Мар 2017, 13:21

koskon написа:Първо за начинаещ шофьор ДСЦ задължително ли е и ако колата има само АСЦ проблем ли е, в смисъл дали ще поднася на завои (това най-много притеснява наште понеже е със задно и търсим такива модели, които имат повече системи за сигурност). ....

Няма сила/система, която да те задържи на пътя ако влезеш в завой с доста по-голяма скорост. Мрежата е пълна с клипове на автомобили за стотици хиляди, които изтърват завои.
Малко по-опасно е ако колата е с истински самоблокиращ се диференциал :mhihi: , но такива не влизат от чужбина, а малкото в България не се продават.
Та нека това не ти е основен критерий при избора.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от koskon » 14 Мар 2017, 13:30

Попринцип карам кола всеки ден, трупам киломтери, но нямам опит с колите със задно, но съм решил твърдо, че ще си взема БМВ. И все пак някой може ли да каже сервиз, където колата може да се види без записване на час предварително?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Мар 2017, 14:36

Lenco написа:
koskon написа:Първо за начинаещ шофьор ДСЦ задължително ли е и ако колата има само АСЦ проблем ли е, в смисъл дали ще поднася на завои (това най-много притеснява наште понеже е със задно и търсим такива модели, които имат повече системи за сигурност). ....

Няма сила/система, която да те задържи на пътя ако влезеш в завой с доста по-голяма скорост. Мрежата е пълна с клипове на автомобили за стотици хиляди, които изтърват завои.
Малко по-опасно е ако колата е с истински самоблокиращ се диференциал :mhihi: , но такива не влизат от чужбина, а малкото в България не се продават.
Та нека това не ти е основен критерий при избора.

Има, има, мен ме е връщала на пътя след като на мокро с над 100 ми тръгна задницата от неравност на моста над околовръстното към Малинов. Ако беше с изключено DSC преди това, щях доста да се изпотя да я вкарам обратно, въпреки 10 г. ми опит с кола на задно и че одавна не треперя, като ми е тръгвала задницата неочаквано.
Реално от DSC III, системата започва да става смислена, разбирай всяко BMW от 2000 г. насам. ASC не е достатъчно функционална и не бих разчитал на нея.
Последна промяна b00st на 14 Мар 2017, 14:39, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 14 Мар 2017, 14:37

koskon написа:...

Повечето колеги деликатно ти намекнаха, че за първа кола дизел може да случиш на някой гроб, а това, вярвай ми, никак няма да ти допадне!

Не искам да те отказвам от дизела и ако си твърдо решил търси фейслифт със 150 коньовата версия (повечето са с DSC, но не всички!).

За целта задължително намери някой, който да разбира от е46-ци, за да не съжаляваш после! Ако нямаш опита и връзките направо пиши на колегата Bavarcho.

Успех и поздравления за избора на марка! :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E46