Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Бързи въпроси и отговори
drago9205 написа:Колеги когато съм на място като навия докрай волана се чува едно свирене/пищене, което спира като пусна леко волана. Това нормално ли е или да се насоча към идентифициране на проблема? Чува се само отвън, вътре в купето нищо не се чува.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
свирене - ремък
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Надали е ремък сменени са преди 4 хил км всичките ремъци и ролки. А и се получава само при навиване и задържане докрай, при ремък не би ли трябвало да е постоянно?
drago9205 написа:Надали е ремък сменени са преди 4 хил км всичките ремъци и ролки. А и се получава само при навиване и задържане докрай, при ремък не би ли трябвало да е постоянно?
При мен имаше такова свирене при завиване до край в ляво и потегляне. Оправи се след смяна на ремъци и ролки. Обаче ако е само при навиване на волана може да е друго.
drago9205 написа:Надали е ремък сменени са преди 4 хил км всичките ремъци и ролки. А и се получава само при навиване и задържане докрай, при ремък не би ли трябвало да е постоянно?
Ако течността не е на МАХ също може да вие.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
(h)aman написа:drago9205 написа:Надали е ремък сменени са преди 4 хил км всичките ремъци и ролки. А и се получава само при навиване и задържане докрай, при ремък не би ли трябвало да е постоянно?
Ако течността не е на МАХ също може да вие.
Да и това е така.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
Ами ще я проверя, но аз като чели съм се навил да направя една профилактична смяна с нова течност. Дали ще поомекне волана след смяната, че ми се струва тежичък волана (то вярно, че по принцип са тежки).
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Колеги, знам че е писано по темата, но да попитам отново.
320д 163кс м47 мотор автомат. От маднесс ми казаха, около 200 коня и към 400 нютона.
Та въпроса ми е:
Струва ли си? Ще усетя ли разликата?
Какви са последствията от този ремап. Ще прецака ли турбина/автоматика.
Казаха ми, че митсубиши турбината е слабичка и сигурно ще се наложи да се рециклира, но друго нищо. Нямало да навреди на мотора и съм щял много да се изкефя на колата отново.
Какво ще кажете, да ремапвам или не.
320д 163кс м47 мотор автомат. От маднесс ми казаха, около 200 коня и към 400 нютона.
Та въпроса ми е:
Казаха ми, че митсубиши турбината е слабичка и сигурно ще се наложи да се рециклира, но друго нищо. Нямало да навреди на мотора и съм щял много да се изкефя на колата отново.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бързи въпроси и отговори
Личен избор е колега, има си тема, в която сме обсъждали точно този двигател. Много зависи кой ще ти го прави, някои са доволни от тях, други казват, че са мошенници, та трябва сам да си прецениш. Разлика ще усетиш, въпросът е на каква цена?sacrament написа:Колеги, знам че е писано по темата, но да попитам отново.
Та въпроса ми е:
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
dextuar написа:Личен избор е колега, има си тема, в която сме обсъждали точно този двигател. Много зависи кой ще ти го прави, някои са доволни от тях, други казват, че са мошенници, та трябва сам да си прецениш. Разлика ще усетиш, въпросът е на каква цена?sacrament написа:Колеги, знам че е писано по темата, но да попитам отново.
Та въпроса ми е:
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
И аз затова попитах, че ще има разлика ще има, но въпросът е за колко време. Дали ще прецакам двигателя, автомата, турбото. Още не мога да се реша какво да правя.
- funkagenda
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: GLS63
Колеги,
Какви датчици се слагат в Е90 за следене на налягане на гумите? Как да разбера каква система има моето? Мисълта ми е, че мисля да посегна към рън-флат за идното лято и се притеснявам, ако я пукна, изобщо ще разбера ли ...
Какви датчици се слагат в Е90 за следене на налягане на гумите? Как да разбера каква система има моето? Мисълта ми е, че мисля да посегна към рън-флат за идното лято и се притеснявам, ако я пукна, изобщо ще разбера ли ...
- drago9205
- старши ентусиаст
-
Spaidy написа:Хидравлична помпа? Рейката тече ли ти?
Последно като оглеждах преди 10тина дни нямаше течове.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
След ремап турбото се предаде от ряз засвири като гадулка
чудя се дали да не върна старата карта, че не ми се иска да сменям пак турбото, но наистина колата става по пъргава достави ми голям кеф, то сигурно за това и го уморих като е карам все на буст 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
M47 320d e много як мотор, но турбото му е
Това е ясно - много са измирали и без ремап.

"Чемодан, вокзал, Москва"
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, днес видях че разхода ми е леко завишен. 8.9/100 и реших да погледна дали вдига добре градуси. И да попитам вашите за колко вдигат до работна температура.
Колко е работната темп на м47, 90 ли е ?. Мойта за 40км я следях и се въртеше около 50 60. Като я паркирах и оставих за 5мин вдигна 90. За термостат ли съм или нещо по сериозно.
Колко е работната темп на м47, 90 ли е ?. Мойта за 40км я следях и се въртеше около 50 60. Като я паркирах и оставих за 5мин вдигна 90. За термостат ли съм или нещо по сериозно.