Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Аз като пресичам на пешеходна гледам повече отколкото когато пресичам на място без такава.
На пешеходната до нас от двете страни има гърбици и пак редовно сутрин към 8 като излизам за работа ми спират, стигам до половината и някой герой изпреварва и без това образувалата се колона заради по надолу светофара
Говорим за път само с по една лента на посока 
На пешеходната до нас от двете страни има гърбици и пак редовно сутрин към 8 като излизам за работа ми спират, стигам до половината и някой герой изпреварва и без това образувалата се колона заради по надолу светофара

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Знам, че по дефаулт снимащия е виновен затова с интерес очаквам да ми обясните как не съм прав и че е съвсем нормално тоя да ми минава на буквално 1 сантиметър от боята и да ме принуждава да го пускам. Единствената причина няколко пъти да се преместя в ляво, е че заради тая катафалка няма да си удрям колата...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Ти що му оставяш толко място? Явно си се моташ нещо 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Като не го пусна що не караш след това, а седиш да му правиш сечено? Нещо реши ли като се опита да го задържиш?
Правиш същото, но си мислиш, че те оневинява факта - "той започна пръв" ...
Детската градина
Детската градина

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Като не го пусна що не караш след това, а седиш да му правиш сечено? Нещо реши ли като се опита да го задържиш?
Детската градина
Сори, че си гледах страничното огледало как ми кара на милиметри от вратите и не видях другия бързак, че се е изнесъл в другата лента

А иначе съм 100% същия

Знаех, че ще се изкажеш на ниво отново и точно този коментар изчаквах

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ама, ти зарад мен си пускаш клипчетата, така ли?
Радвам се, че съм отговорил на очакванията ти
пп.
Много ги гледаш тия огледала
Ами ако тоя пред теб не се беше изнесъл ами беше треснал едни резки спирачки?

Радвам се, че съм отговорил на очакванията ти

пп.
dextuar написа:Сори, че си гледах страничното огледало как ми кара на милиметри от вратите и не видях другия бързак, че се е изнесъл в другата лента![]()
Много ги гледаш тия огледала

Ами ако тоя пред теб не се беше изнесъл ами беше треснал едни резки спирачки?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Първия път като тръгна да те натиска трябваше като му дръпна за да го затвориш, леккчко да мръднеш вляво и да видиш как щеше да се върне в лентата си. Пък после ако искаш чакай тоя зад теб да те приближи и също да го затвори. Сам си виновен, че се навря пред теб, той разчита че ще мръднеш за да не се ударите, а ако го натиснеш рязко му минава ентусиазма 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Голям клип, някой си иска да се престрои в твоята лента и вместо да решиш проблема като дадеш газ или пък не и го пуснеш, ти решаваш там някакви си...странни за мен неща. И какво, тоя с катафалката надясно ли зави? Както и да е де, искал е твоята лента, какво толкова ще стане ако го пуснеш? Ако пък не искаш, защо просто не дадеш газ и той ще мине пак в нея лента, но зад теб?
Трябва да се знае, че не всеки на пътя прави нещо с цел умисъл да се покаже тарикат, а понякога просто е в затруднение. Жалко, че нямаш камера за задно виждане, та да добием представа и отзад какво се случва, още по-жалко пък, че други човек не може да говори тук и да каже той неговата гледна точка защото те винаги са поне две! Сигурен съм, че не е искал да те "преебе" както си се почувствал, нито пък е искал да ти одере колата. Честно, понякога се изумявам как не от мухата, ами от амебата правите слон.
Трябва да се знае, че не всеки на пътя прави нещо с цел умисъл да се покаже тарикат, а понякога просто е в затруднение. Жалко, че нямаш камера за задно виждане, та да добием представа и отзад какво се случва, още по-жалко пък, че други човек не може да говори тук и да каже той неговата гледна точка защото те винаги са поне две! Сигурен съм, че не е искал да те "преебе" както си се почувствал, нито пък е искал да ти одере колата. Честно, понякога се изумявам как не от мухата, ами от амебата правите слон.
Колегата се изрази супер точно - "Детска градина"
Кому е нужно подобни случки и ситуации, просто се чудя на такива хора нарочно не пропускат някой от яд ли незнам от кво и после някой по нагъл като се навте почват да де цупят и мрънкат.
Или го пускаш или седиш на пътя, така че да си знае да почака следващия. Малумна работа

Кому е нужно подобни случки и ситуации, просто се чудя на такива хора нарочно не пропускат някой от яд ли незнам от кво и после някой по нагъл като се навте почват да де цупят и мрънкат.
Или го пускаш или седиш на пътя, така че да си знае да почака следващия. Малумна работа

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
@Don_Diego - ще го пробвам това колега, но и милиметър да бях завил вляво и щеше да ме удари, наистина толкова близко никой не беше карал до мен
Без излишни обяснения, прочетете го отново, малко е дълго, но си заслужава и може да разберете защо го правя, все ми е тая дали ще мине пред мен или зад мен, въпросът е принципен...

Без излишни обяснения, прочетете го отново, малко е дълго, но си заслужава и може да разберете защо го правя, все ми е тая дали ще мине пред мен или зад мен, въпросът е принципен...
dreadx написа:ивчо написа:Една кола е бре да му се и не види ...
Разход ли ще Ви се качи, нещо Ви дразни като някой мине пред теб ?!
не ти ли идва на акъла, че утре ти ще си на негово място и някой като теб е "бърза" и всички зад теб няма да го пуснат ..
Единственият начин да се отървем от задръстванията и да се увеличи пропусквателната способност на светофара е: -- Когато светне жълто всички натискат съединителя и вкарват на първа, а когато светне зелено потеглят бавно и не спират да се движат.
А заради такива: дай да пуснем някой нахалник да се предреди, че "бърза" няма да отнеме много време да се включи -- и започва едно тръгване-спиране, минават много по-малко коли.
Не говоря за случаите когато пускаш хора от пряка, или пречиш на някой глупак да им затапи пътя за излизане, като спре по средата на кръстовище. Винаги гледам да пазя интересите на такива и да им осигуря възможност да минат.
Говоря за истинските наглеци, които се мислят за по-хитри от останалите. Ще дам пример с кръстовището на семинарията от Симеоновско шосе към център. Понеже за надясно свети два пъти повече зелено, някои тарикатчета решават да минат по-бързо и се движат до последно в тази лента. Обаче тя води надясно. За да минат направо, започват да се туткат пред светофара и да чакат да ги отреже червената светлина, а отзад други хора *чакат за завой в правилната лента*. И не могат да минат. Това за теб нормално ли е?
Многократно съм ги наблюдавал как си спират пред зеления светофар и балъците отзад да го духат! А след като мине червено и светне зелено за всички, от лентата за надясно си карат направо (- с риск някой да се нашие в тях, ако на излизане от кръстовището тръгне да се престроява - защото пък той си излиза от правата лента и не се предполага вдясно от него да има кола.)
...
Разберете, че заради всичките тези простотии - да се направим на толерантни и да пуснем този-онзи - хората, които си седят в правилните ленти чакат.
На всичкото отгоре колко пъти ти се случи да пуснеш някого, да се пререди пред светофара, а ти самият да не успееш да минеш? - Наглеците се ръгат непосредствено преди светофара, защото е много по-вероятно някой толераст да реши да ги пусне. Идеята, че ще отнемат 5 секунди, но няма да *му* попречат да мине и той.
Я сега си представи ако светофарът дава зелено 40 секунди и за това време минават 30 коли, то колко по-малко ще успеят да минат, ако чакат дори 5 секунди повече, вместо да тръгнат всички и да се движат? Нямаш право да караш хората зад теб да чакат заради един говняр да мине по-бързо. А то да беше само един! - то пет коли зад теб да не минат?
Значи нормалните и културни хора да си чакат по 3 светофара, за да мине пред тях този и онзи, дето изобщо не се е редил на опашка, не е чакал и една минута? И какво имаш предвид с това, че утре може аз да бързам? Ако такова минаване означава, че човекът бърза - то излиза че някои хора всеки път и на всеки един светофар бързат. - А на другите може би им се виси по светофарите, не бързат след работа да се приберат вкъщи, за да им досажда жена им, или?
Ако се наложи да повисите по-дълго на опашка пред светофара, чакането ви често е свързано и с това, че някакви умници пред вас решават да пуснат n-броя коли, които се предреждат.
Може в малък процент от случаите човекът наистина да е объркал лентата, но основното са тарикатлъци: - тоя ще ме пусне, оня ще го прееба..
На толкова много случаи съм се нагледал - как и къде се предреждат, че много добре ги познавам всичките тарикатлъци по маршрута. Ако тръгна да ги правя и аз ще се прибирам за 7, а не за 20 мин. от работа. Ще пестя гориво и т.н. Защото онзи, дето минава по shortcut-a, пести и гориво. А балъците си висете и си бръмкайте по светофарите на празен ход, щом не бързате. После защо разходът в София трудно пада под 15 на сто. (е не за всички явно - ако в стила ви е да се предреждате, може би ще е друго.)
Когато видя да пускат някой тарикат си мисля: -- Абе, аз защо не минах по същия начин - ето онзи щеше да ме пусне, и сега да съм на следващия светофар. Защо да пускат все другите, а аз да чакам. Но нито един път не съм се опитал да правя другите на балъци - не искам никого да предреждам.
Не заради онзи плужек, дето ще ме пусне (винаги се намира такъв). Ами заради хората след него, които не се бутат и не се предреждат. И си чакат в правилната лента. И за да мине напред още един такъв тупан, без да чака, една част от тях ще чакат още 3 мин. до следващото зелено. Айде уважавайте малко и хората след вас - зеленото не свети единствено, за да минете вие!
Подобно поведение се наблюдава и извън София, просто не навсякъде се струпват големи количества МПС, които трябва да чакат, за да минат.
Друг пример: -- на магистрала Тракия нали преди 2 год. правеха ремонт на един мост. Лято. Две ленти с по 2 километра коли, които преди мястото на ремонта се събират в една лента. Движението е на тръгни-спри (познайте пак заради кого). Като повисите в дясната лента, ви прави впечатление, че лявата сякаш се движи по-бързо. (и не сякаш, ами наистина е така)
После забелязвате, че има некои особено нагли индивиди, дето се мислят за по-хитри от другите и не им подхожда да чакат в нито едната от двете ленти. Затова доста тарикатчета се движеха по аварийната - докато стигнеха до мястото, от където се виждаше, че отпред има спряли едни куки. И започваха да се бутат, за да се включат в движението, между колите, които не правят нарушения. Затова дясната лента вървеше два пъти по-бавно от другата - нищо че там където двете ленти се събираха, изчезваше лявата.
Бутаха се тарикатчетата, да се вредят обратно от аварийната лента (все пак минали поне един километър гратис и без да чакат), но и все се намираше някой плужек, сам той от чакащите, да спре и да ги пусне. Що ги пускате бе, мама ви дееба? - ами нека да си карат до полицаите, пък там някой да вземе да ги пусне. Или като са в аварийната лента, но не смеят да доближат полицаите - що не си пуснат аварийките - и да чакат на полицаите да им свърши смяната? Значи едните пак могат да минават, защото са простаци и се ръгат. А другите да чакат по един час (толкова се чакаше тогава, в това задръстване, за да се премине през тъпия мост).
А другото, което намирам за проблем е - че същият този говняр не се ръга само на пътя. И във всякаква друга среда смята, че е нормално да се ръга и да гази наред разни читави, не толкова нахални и по-отстъпчиви хора около него.
Вдъхновен от експеримента на колегата, дето от един месец ги пуска, мисля от утре да започна и аз един експеримент. Ще се бутам и ръгам, ще сменям лентите според където ще мина най-бързо. Ако се случи да съм се наредил за завой надясно, дори светофарът над мен да е зелен, няма да завия. А ще си спра и ще чакам зеленото за направо (нали вече изяснихме, че според фолклорната интерпретация на ЗДвП ако някой ме удари отзад, все той ще е виновен - защо да не спра и посред зелен светофар? - ха да минат де!). Когато съм в неправилната, но по-празна лента, ще моля чакащите да ме пускат, и ще ги предреждам. А когато се вмъкна пред тях, ще им благодаря със специфичен жест за поздрав. Ще се опитам да привлека и максимален брой поддръжници на каузата. Ако пуснете някой наглец да се пререди на светофара, и ако той щом се включи пред вас, ви вдигне високо среден пръст за поздрав - да знаете, че съм аз. - или някой от моите съмишленици.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Аз лично тоя никога не бих го пуснал, просто щото е супер нагъл.
или сляп ли е к'во, не го разбирам?
Още преди да си тръгнал се набута при тебе във вратите ти и защо? Не разбирам ти с к'во си виновен.. пък и пред него имаше 3 коли място той точно на теб реши да се бута. А и като гледам колко движение има съм почти сигурен, че не му се е чакало в твоята лента и лявата лента е по удобна до едно време..

Още преди да си тръгнал се набута при тебе във вратите ти и защо? Не разбирам ти с к'во си виновен.. пък и пред него имаше 3 коли място той точно на теб реши да се бута. А и като гледам колко движение има съм почти сигурен, че не му се е чакало в твоята лента и лявата лента е по удобна до едно време..
dextuar написа:Знам, че по дефаулт снимащия е виновен затова с интерес очаквам да ми обясните как не съм прав и че е съвсем нормално тоя да ми минава на буквално 1 сантиметър от боята и да ме принуждава да го пускам. Единствената причина няколко пъти да се преместя в ляво, е че заради тая катафалка няма да си удрям колата...
нали си нинджа, що не го затвори и не слезна да го попиташ защо те натиска?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Реалността е малко по-различна от сниманото с регистратор, дистанциите са доста по-малки на живо.
Миналата неделя имах една забавна случка на магистралата на 20-на км преди София. Докато пътувах от Бургас до София лежерно с темпомата, в края на дистанцията се появи един младеж с бяло Х5, който реши, че трябва да изпреварва от дясно и в аварийната. Добре, но по едно време реши да ми сече пътя в лявата лента докато изчаквахме по-бавен автомобил да се прибере по-напред, явно реши, че 18-та не е участник в движението. Когато се поразчисти пътя рязко му свършиха конете или куража
А най-лошото, е че изръсих някъде картата-памет, но ако се разпознае водача, да се чувства поздравен.
Миналата неделя имах една забавна случка на магистралата на 20-на км преди София. Докато пътувах от Бургас до София лежерно с темпомата, в края на дистанцията се появи един младеж с бяло Х5, който реши, че трябва да изпреварва от дясно и в аварийната. Добре, но по едно време реши да ми сече пътя в лявата лента докато изчаквахме по-бавен автомобил да се прибере по-напред, явно реши, че 18-та не е участник в движението. Когато се поразчисти пътя рязко му свършиха конете или куража

А най-лошото, е че изръсих някъде картата-памет, но ако се разпознае водача, да се чувства поздравен.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Top Gun Maverick написа:Жалко, че нямаш камера за задно виждане ...
E кое му е жалкото

...