Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте,
Имам нужда от съдействие, спрял съм се на BMW e91 2006 2.0 163 кс. и ме интересуват няколко неща:
1. Мотора с верига ли е
2. има ли DPF филтър.
3. Надежден вариант ли е този мотор.
4. За какви проблеми да се оглеждам при избора.
Благодаря предварително !
Имам нужда от съдействие, спрял съм се на BMW e91 2006 2.0 163 кс. и ме интересуват няколко неща:
1. Мотора с верига ли е
2. има ли DPF филтър.
3. Надежден вариант ли е този мотор.
4. За какви проблеми да се оглеждам при избора.
Благодаря предварително !
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Ами можеш да си отговориш сам с бърз преглед на ПРАВИЛНАТА тема - тази не е за подобни въпроси.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Колеги четох много за проверката на маслото и пак не си изясних нещата.. когато колата ми е напълно студена (сутрин например) маслото ми е под средата между макс и мин, а когата е загряла напълно и я оставя 15, 20 минути маслото си е точно по норма Таа кажете при вас как е щото вече почвам да мисля че за 2000 км е изченало над половин кило масло. Карам с кастрол 5в40 които ми го донесе приятел ОТ Германия.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Plamenv написа:Колеги четох много за проверката на маслото и пак не си изясних нещата.. когато колата ми е напълно студена (сутрин например) маслото ми е под средата между макс и мин, а когата е загряла напълно и я оставя 15, 20 минути маслото си е точно по норма Таа кажете при вас как е щото вече почвам да мисля че за 2000 км е изченало над половин кило масло. Карам с кастрол 5в40 които ми го донесе приятел ОТ Германия.
1во не трябва да ти е на МАКС - средата е добре, но масло по щека се мери на загрял двигател след като се даде 5-10 мин време за оттичане. То се разширява и ако на студено е на макс, на топло ще е над маска и тогава почват драми.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Първите 2 смени от както си взех колата имаше фулл макс
,какви проблеми може да съм направил на колата или може и да съм се разминал?

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Plamenv написа:Първите 2 смени от както си взех колата имаше фулл макс,какви проблеми може да съм направил на колата или може и да съм се разминал?
щеше да си ги усетил до сега - като цяло има няколко драми от това маслото да е над макса;
-завишено налягане и съотвено повишен разход на гориво
-изгладняване на двигателя за масло, защото маслото започва да се аерира и се вдига на места, където не трябва
- при екстремно много масло може да има възпламеняване и там вече не е забавно - ама тук с иговорим на литри над макса не 100 - 200 гр., не помня дали Fifth gear или auto selector бяха правили пълен експеримент и не мога да го намеря в нета ама все не е айляк.
- ilhansyuleymanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Fiat Tipo SW 2020 1.4 T-JET
Май малко съм оскубал буксата. Някой да знае подредбата на кабелите
мисля трябва да се сменят крачетата. Доста игра ще падне, кабелите са твърде къси.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колеги,
Имам един въпрос относно разхода на гориво по борд компютър.
Някой дали знае, защо като зануля борд компютъра и разхода започва да го отчита от 40/100км на долу, а не от 0.
Тоест това 40 постепенно намалява но след изминати 200 км е паднало само до 18/100км а е карано повечето извън градско.
Има ли някаква допълнителна настройка да се прави.
Благодаря предварително!
Някой дали знае, защо като зануля борд компютъра и разхода започва да го отчита от 40/100км на долу, а не от 0.
Тоест това 40 постепенно намалява но след изминати 200 км е паднало само до 18/100км а е карано повечето извън градско.
Благодаря предварително!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Влез в скритото меню на позиция 20 и го направи на 1000 това е по подразбиране, после ако не е вярно ще му мърдаш корекцията.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
tcani написа:Колеги,
Благодаря предварително!
Колега ти май не гледаш л/100 а км/л
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Никой в Италия не гледа като нас л/на 100км,за това си влез в конфигурацията на борд компютъра и си го направи.През радиото.Не се шашкай 18км с 1л не е зле 

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Колеги когато съм на място като навия докрай волана се чува едно свирене/пищене, което спира като пусна леко волана. Това нормално ли е или да се насоча към идентифициране на проблема? Чува се само отвън, вътре в купето нищо не се чува.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Хидравличната помпа....принципно избягвай, да го навиваш докрай.Определено усилване на звука е нормално, вече зависи колко.Провери си и течността, дали е до макс, освен това не е лошо, да се сменя, от време на време.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз точно това си мислех дали профилактично да не сменя течността в системата, до колкото четох не нещо голямо като разход пък сигурно е на възрастта на колата.
Колеги, от време на време първа скорост не иска да влиза, затова първо минавам през втора и тогава няма проблеми. Четох вече, че по принцип скоросните кутии и на Е90, а и на по-предишните модели имали някакви подобни проблеми. Да попитам дали ще се промени нещо ако сменя маслото на кутията или да речем втулките, или става въпрос за нещо по-сериозено изискващ разглобяване на кутията и ремонт. Не, че не може да се кара така, но е неприятно като се случи на светофар. Благодаря.