M40 Двигател колко може да издържи ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
Ако наистина иска6 да си я кара6 колата без да я продава6, ремонта излиза кам 1000лв. Определено си заслужава.Аз имам навартяни кам 40000км след този ремонт,двигатела си работи без проблем, варви доста и набира по барзо.
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Ще сменя маслото, защото от както сложих тоя боклук от тогава ми трака, а това са 2000-3000 км минати с тоя боклук и смятам да го махам в най-скоро време на Кастрол или БМВ Масло или можеби Фина, но ще видим какво ще намеря. Благодаря за отговорите.
Mr.President написа:Ще сменя маслото, защото от както сложих тоя боклук от тогава ми трака, а това са 2000-3000 км минати с тоя боклук и смятам да го махам в най-скоро време на Кастрол или БМВ Масло или можеби Фина, но ще видим какво ще намеря. Благодаря за отговорите.
Съмнява ме , че ще се оправи , ама нищо не ти пречи да пробваш. При мен като се появи тоя проблем първо пробвах със смяна на маслото , ама се оказа че нищо не става и се наложи да се прави ремонта. При М40 тоя ремонт е като нещо задължително . Рано или късно идва , просто е неизбежен.Но след като направиш тоя ремонт няма да имаш никакви проблеми повече,двигатела заработва като нов.
ПС:
stenli_bmv написа:... ремонта излиза кам 1000лв...
Как го изчисли толкова евтино като само вала ти е 600 и нещо лева???
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
///sasho написа:Mr.President написа:Ще сменя маслото, защото от както сложих тоя боклук от тогава ми трака, а това са 2000-3000 км минати с тоя боклук и смятам да го махам в най-скоро време на Кастрол или БМВ Масло или можеби Фина, но ще видим какво ще намеря. Благодаря за отговорите.
Съмнява ме , че ще се оправи , ама нищо не ти пречи да пробваш. При мен като се появи тоя проблем първо пробвах със смяна на маслото , ама се оказа че нищо не става и се наложи да се прави ремонта. При М40 тоя ремонт е като нещо задължително . Рано или късно идва , просто е неизбежен.Но след като направиш тоя ремонт няма да имаш никакви проблеми повече,двигатела заработва като нов.
ПС:stenli_bmv написа:... ремонта излиза кам 1000лв...
Как го изчисли толкова евтино като само вала ти е 600 и нещо лева???
незнам дали заработва като нов,ама при мен заработи нов мотор ,да ти кажа разхода е същия,вървежа е по-добър...така че всеки си преценява какво да прави...
пс: за ремонта и на мен на няколко места ми казаха около 1000лв ремонта

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
разпрделителен вал м40-320лв.повдигачи-220лв.кобилици-260лв. гарнитура капак клапани 20лв.тарелки-50лв.Останалото някои лев за ремонта и ето ти ги 1000лв.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
stenli_bmv написа:....повдигачи-220лв.....
ъъъ моля ти се уточни колко броя повдигачи и откъде, защото нещо ми се стръва нереално малко, освен ако не са 8

а колкото повече се кара с кофти масло, толкова по-зле, така че маслото аз бих го сменил на секундата.
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
t0sh написа:stenli_bmv написа:....повдигачи-220лв.....
ъъъ моля ти се уточни колко броя повдигачи и откъде, защото нещо ми се стръва нереално малко, освен ако не са 8
а колкото повече се кара с кофти масло, толкова по-зле, така че маслото аз бих го сменил на секундата.
eми на м40 са 8

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
а mr. presidenta къде е уточнил с какъв мотор е че съм изпуснал?
а и между другото значи само повдигачи към 350 трябва да е с работата, а това си направо тънкаж
а и между другото значи само повдигачи към 350 трябва да е с работата, а това си направо тънкаж

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
t0sh написа:а mr. presidenta къде е уточнил с какъв мотор е че съм изпуснал?
как къде ти въобще прочетели заглавието на темата?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Хехе не му се карайте на човека
Маслото ще го сменя с Кастрол най-вероятно и да си пей старата песен... Защото с тва скапаното масло паля колата двигателя работи нормално, ако я оставя така не се чува тракане не се чува нищо... Но покарам ли си малко по-сериозно и след това като спра и я оставя на свободна започва тик так 1-2 са обаждат, ако не вземат да станат повече, че си ебало майката за какво сложих такъв боклук 36 лв. 4 литра масло откаде ми хрумна...

- pepibmwe30
- младши ентусиаст
-
- Местоположение: софия в тих квартал,вчера убиха 2ма ,3 ма.Стрелбище
Аз имам приятел с М40Б18 и е на 420 хиляди и няма никакъв проблем.
Всичко зависи как се поддържа една кола

Всичко зависи как се поддържа една кола

Абе като се качиш на БМВ после други коли не ти се карат нали!
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Ами момчета само ще кажа едно.. Смених маслото и масления филтър и маслото, с което карах беше пълен боклук черно станало, а съм карал с него 2000 или наи-много 2500 км .. Сега сложих Valvoline MaxLife 10W40 11лв. литара наливно от митницата е докарано и ми сипаха пред мене направо се чувствам все едно съм си купил друга кола... По съсвем друг начин беше всичко. Преди да сменя маслото сложих една добавка на Valvoline за почистване на двигателя и тем подобни екстри... Изляхме старото масло след като поработи 5 мин. с тая добавка и сложихме новото след като запалих и покарах малко въобще не съм чул повдигач да се обадил Като махнахме оня боклук запалих колата за 10 сек. да се премахни всичко, което е имало вътре да си остане чисто всичко и след това имаше рали из града 

64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5