Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Модератор: Технически модератори
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Leon написа:Е, не ги плашим. Това, че ти си попаднал на кола не е валидно за всички. А и 2 възглавници пак са 1000 лв, нали?
Вярно е 1000 лв са но съм уточнил, че са сменяни през две години а не заедно

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
В случая не е важно колко години се кара една кола, а колко км се изминават.
За моята съм описал сменените неща в една темичка. Със сигурност за 200х км ремонтите са за над 10 хиляди лева, говорим за оригинални части. Даже нищо да не се счупи, което е малко вероятно, консумативите са скъпи- предни дискове и накладки са 1000лв с голяма отстъпка, гумите са 1500лв, каското е висок % и т.н.
Има вариант да се вземе кола без адаптив драйв, въздушни възглавници, люкове и т.н. и тогава ремонтите ще са много по-леки.
За моята съм описал сменените неща в една темичка. Със сигурност за 200х км ремонтите са за над 10 хиляди лева, говорим за оригинални части. Даже нищо да не се счупи, което е малко вероятно, консумативите са скъпи- предни дискове и накладки са 1000лв с голяма отстъпка, гумите са 1500лв, каското е висок % и т.н.
Има вариант да се вземе кола без адаптив драйв, въздушни възглавници, люкове и т.н. и тогава ремонтите ще са много по-леки.
I love the sound of V8 in the morning...
- Colder
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 520i
- Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d
Здравейте!Имам питанка за х1....Можете ли да ми кажете мнения за 1.8д 143к.с мотора автомат или ръчка (автоматите надеждни ли са?)Какво означава S-drive?Като цяло заслужава ли си?Данъци каскота гуми и темподобни са ми ясни...Благодаря предварително.Поздрави!
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Colder написа:Здравейте!Имам питанка за х1....Можете ли да ми кажете мнения за 1.8д 143к.с мотора автомат или ръчка (автоматите надеждни ли са?)Какво означава S-drive?Като цяло заслужава ли си?Данъци каскота гуми и темподобни са ми ясни...Благодаря предварително.Поздрави!
S-drive означава, че е само с предно предаване а не 4х4

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Colder написа:Здравейте!Имам питанка за х1....Можете ли да ми кажете мнения за 1.8д 143к.с мотора автомат или ръчка (автоматите надеждни ли са?)Какво означава S-drive?Като цяло заслужава ли си?Данъци каскота гуми и темподобни са ми ясни...Благодаря предварително.Поздрави!
X1 е чудесен автомобил, по мое мнение. Достатъчно голям за пътуване и достатъчно малък за града. Този мотор е слаб за автомат Х-драйв, ако едното липсва го облекчава малко. Бих ти препоръчал поне 20д, за да не те е яд. Автоматът и техниката като цяло са като на Е90 (Х1 след 2012 вече е с 8-ст. автомат от Х3), тоест поддръжката е съизмерима. Държи се добре на пътя, завива горе-долу прилично, с лек уклон за недозавиване като всички Х, вози стегнато, не се лашка неприятно, седиш високо, но не като джип, а като комби, за мен определено си заслужава. Проблемът е, че държи сравнително високи цени, ососбено запазените и добре оборудвани коли. Ако имаш комкретни въпроси, пиши лс.
Never mistake motion for action...
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
rafa224 написа:Colder написа:Здравейте!Имам питанка за х1....Можете ли да ми кажете мнения за 1.8д 143к.с мотора автомат или ръчка (автоматите надеждни ли са?)Какво означава S-drive?Като цяло заслужава ли си?Данъци каскота гуми и темподобни са ми ясни...Благодаря предварително.Поздрави!
S-drive означава, че е само с предно предаване а не 4х4Като цяло общо взето отзивите за Х1 не са лоши.
Колега, тук си в грешка, s drive в случая означава задно. С предно е новия модел Х1.
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
малко е встрани от темата, но да попитам:
- вече 2ра е53 в8 купувам и на 2те перките за охлаждане
бяха от х5 м54 - 11 blade,
проверявам ги на 100 места и оригинално излизат с тази перка:
https://www.google.bg/search?q=17417504 ... 66&bih=633
Някой има ли обяснение, ЗАЩО правят тази замяна??
Каква е разликата м/у 2те виско муфи /в начина на работа, не визуално/
На старата кола 4.4 я замених с оригиналната перка
и нямаше разлика..но старото виско /11527505302/ беше заминало
Сега ми предстои смяна на виско и се чудя дали да оставя перката от м54
или да си възстановя нещата така, както са били от завода...
- вече 2ра е53 в8 купувам и на 2те перките за охлаждане
бяха от х5 м54 - 11 blade,
проверявам ги на 100 места и оригинално излизат с тази перка:
https://www.google.bg/search?q=17417504 ... 66&bih=633
Някой има ли обяснение, ЗАЩО правят тази замяна??
Каква е разликата м/у 2те виско муфи /в начина на работа, не визуално/
На старата кола 4.4 я замених с оригиналната перка
и нямаше разлика..но старото виско /11527505302/ беше заминало
Сега ми предстои смяна на виско и се чудя дали да оставя перката от м54
или да си възстановя нещата така, както са били от завода...
Колеги, може ли мнение за този автомобил. Добър избор ли е като двигател и на какво да обърна внимание при огледа. Общо взето всяко мнение би ми било полезно, защото не съм запознат изобщо с този модел
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 4835359217
Благодаря предварително за помоща.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 4835359217
Благодаря предварително за помоща.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Като двигател-да, добър избор е, но всичко зависи от конкретната бройка. Преди да вземеш нещо задължително направи преглед в сервиз, поради хиляди причини. Има колеги със сервизи които биха ти дали достатъчно информация (детайлна диагностика, ходова част и тн) относно екземпляра на който си се спрял.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Не че съм голям експерт ама от това което мога да видя от снимките.. единия фар е матиран от слънцето.. другият не.. Предполагаем удар и ремонт може би..
На една от снимките задницата е слязла до доло.. на друга е по вдигната. Колата не е с 4 възглавници а с 2 като гледам..демек няма опция за регулиране нивото.. Може да има проблем с въздушните възглавници.
Тва са само предположения.
Допълнение: Пак като разгледах снимките на тази с вдигнатия капак се вижда как отляво (при лъскавия фар) дупката на "водача" за заключване на предния капак е нова и лъскава, а отдясно не е. Все повече си мисля че колата е имала инцидент.
На една от снимките задницата е слязла до доло.. на друга е по вдигната. Колата не е с 4 възглавници а с 2 като гледам..демек няма опция за регулиране нивото.. Може да има проблем с въздушните възглавници.

Тва са само предположения.
Допълнение: Пак като разгледах снимките на тази с вдигнатия капак се вижда как отляво (при лъскавия фар) дупката на "водача" за заключване на предния капак е нова и лъскава, а отдясно не е. Все повече си мисля че колата е имала инцидент.
здравейте, може ли сервизна история на тази кола WBAFE41030LY71469. Благодаря предварително!
plam75 написа:здравейте, може ли сервизна история на тази кола WBAFE41030LY71469. Благодаря предварително!
няма нищо страшно в историята, основно обслужвания и една подменена задна броня на около 76000. читава ми се вижда
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- V8ka
- кандидат ентусиаст
-

Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 21:56, променена общо 1 път
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
kolp написа:plam75 написа:здравейте, може ли сервизна история на тази кола WBAFE41030LY71469. Благодаря предварително!
няма нищо страшно в историята, основно обслужвания и една подменена задна броня на около 76000. читава ми се вижда
Колега , къде се вижда тази информация?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Незнам колегите от къде го гледат, може някой да бачка в бмв. Но преди имаше един сайт бмв декодер който плащаш 5 евро и ти пращат инфото но го затвориха и понеже бях проверявал доста коли там скоро ми пратиха мейл, че са направили нов ето това е адреса http://www.auto-records.com/ но не съм го ползвал него. От стария всичко си излизаше както е в дилъра.