Airbag грешка

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Airbag грешка

Мнение от kiky_7 » 10 Мар 2017, 0:16

Здравейте колеги, имах проблем с повдигачите на шофьорското стъкло и беше наложително да се свали еърбега в кората. На таблото излезна като грешка, но и преди е излизало като свалям самия еърбег, след чистене с инпа/иста изчезва. Сега обаче цъкам 'clear' изчезва за секунда и пак се показва. На живите данни излиза това -
17204545_1809227259103639_1383766968_n.jpg

В аутодата пише, че трябва да разкача акумулатора за 5 секунди и щяло да стане, но според мен с диагностика не става пък с разкачане ще стане... :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Airbag грешка

Мнение от zvetiko » 10 Мар 2017, 9:08

kiky_7 написа:Здравейте колеги, имах проблем с повдигачите на шофьорското стъкло и беше наложително да се свали еърбега в кората. На таблото излезна като грешка, но и преди е излизало като свалям самия еърбег, след чистене с инпа/иста изчезва. Сега обаче цъкам 'clear' изчезва за секунда и пак се показва. На живите данни излиза това -
17204545_1809227259103639_1383766968_n.jpg

В аутодата пише, че трябва да разкача акумулатора за 5 секунди и щяло да стане, но според мен с диагностика не става пък с разкачане ще стане... :mhihi:

Колега, може да има проблем с буксата на еърбега, някой проводник, точно в този момент да е дефектирал пиропатрона...

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 10 Мар 2017, 10:00

Провери буксата на бег-а. Вътре са едни много фини крачета. Може да си подгънал някое, да не контактува и т.н. Проследи кабелите за самия бег. Може да си засегнал някой кабел при оправянето на стъклоповдигачите. След това погледни буксата, която е при пантите на вратата. Аз имах проблем точно в буксата, който колега от форума откри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 10 Мар 2017, 10:03

Здр.колега :yes:
Имам същия проблем.
Появи се грешка точно в този бег - без никакви интервенции по вратата . При доста добър майстор познат ходих . Решихме да вземем друг бег втора . Сложихме го - същата работа . После този моя го продадох с условие,че ако не работи да се върне. Да , но не ми го върнаха/явно си е работил/ . Решихме и сложихме тъй наречената залъгалка . Интересно - изгасна за 5 км. и после пак се появи . Чистиш грешката - минаваш няколко км. - пак излиза и светва и на таблото . По спомен в сервиза ми казаха нещо от сорта ,че тази грешка е записана около 250 пъти. :mhihi: Сега тия дни ще го борим пак проблема... :confused:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiky_7 » 10 Мар 2017, 14:19

Днес газлобяхвах, няма прещипан кабел, буксата беше добре и крачетата също. Напръсках ги с контактен спрей, но същото. Забелязах, че при свалянето онзи ден от самата букса падна едно пластмасово краче много малко беше, но като цъкна буксата тя си прихваща перфектно ( прещраква ).
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiky_7 » 26 Мар 2017, 4:02

Някой поне знае ли от къде да купя букса, за самия бег?
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Мар 2017, 11:33

laviatan написа:Здр.колега :yes:
Имам същия проблем.
Появи се грешка точно в този бег - без никакви интервенции по вратата . При доста добър майстор познат ходих . Решихме да вземем друг бег втора . Сложихме го - същата работа . После този моя го продадох с условие,че ако не работи да се върне. Да , но не ми го върнаха/явно си е работил/ . Решихме и сложихме тъй наречената залъгалка . Интересно - изгасна за 5 км. и после пак се появи . Чистиш грешката - минаваш няколко км. - пак излиза и светва и на таблото . По спомен в сервиза ми казаха нещо от сорта ,че тази грешка е записана около 250 пъти. :mhihi: Сега тия дни ще го борим пак проблема... :confused:

Хаха.
Роби, извинявай ама това са глупости.
Вместо да броиш до 250 смени майстора така ще спестиш и време и броене. :mhihi:
Проблема ти или е в буксата на пиропатрона или кабелен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 27 Мар 2017, 11:50

Колеги, не забравяйте, че буксите са две. Едната е самата букса на кабелния сноп от вратата към купето на колата, а другата букса е на самия Бег. Щом със залъгалка на мястото на Бега, нещата не се оправят, проверете си другата букса и замерете цялостта на проводниците. Да не се окаже, че при някоя от интервенциите по автомобила, един от кабелите за Бега е бил прекъснат. Тя изолацията му може да е здрава, но проводникът под нея да е прецакан.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от dan-dam » 30 Мар 2017, 13:12

Някой да има под ръка ел схеми, за да мога да видя кои са кабелите на бег-а в буксата, която е на вратата? Ако цветовете са същите, който стигат до самия airbag няма да ми тряба, но все пак.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiky_7 » 31 Мар 2017, 5:53

Ако се кодира левия бег да не функционира, по-точно да се изключи софтуерно мисля, че след това грешката ще се изтрие, но ако има удар бега няма да се отвори. Някой знае ли кои стойности се променят за да изключа левия бег във вратата.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от dan-dam » 31 Мар 2017, 6:33

Да, моята беше точно така. Изключена буксата и махната отметката на въпросния бег. Става, но с коя програма и как нямам идея.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d; 330xd e91; E36 325tds
Мечтае да кара: Е24 635CSi

Мнение от dobrev3 » 01 Апр 2017, 20:39

Да използвам темата, да не пускам нова за да попитам, че попрочетох ама не разбрах точно светна ми днес червената лампа на еърбега и си свети постоянно. Какъв ще е проблема или трябва да мине диагностика за да се установи точно?
Едно БМВ и от 100 Гоулфа не го е страх!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiky_7 » 02 Апр 2017, 9:40

Диагностика :)
Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW X3 E83 3.0D 2004

Мнение от PETROVIT » 04 Апр 2017, 9:30

Здравейте,

Исках само да добавя и моя опит със светеща лампа еър бъг.
При мен проблема се оказа пистовия кабел на волана. Открих го, като изтрих грешката и завъртях волана до крайно ляво и дясно положение, и лампата светна.
Смяна на пистовия кабел реши проблема. Аз го смених с оригинален - към 220 лева.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiky_7 » 11 Апр 2017, 8:58

Проблема е решен, смених цялата инсталация на вратата при извадени клеми на акумулатора. След което изчистих грешката и сега всичко е окей :). Според мен проблема е в буксичката която влиза в самия бег ( крачетата и са мн крехки и се чупят мн лесно ) или самата букса която е между вратата и купето. Това е номера на инсталацията - 61126923511
Изображение Изображение

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6