Странно включване на аларма фабрична
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Странно включване на аларма фабрична
Наблюдавам странно поведение на алармата си. Модела е фабричен и е с гМ модула. Понякога на определени места като паркинги на по натоварени кръстовища, или определени сгради алармата се включва. Преди не правеше така. Мога ли да и намаля степента на активност от ГМ настройките?
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Странно включване на аларма фабрична
ares2 написа:Наблюдавам странно поведение на алармата си. Модела е фабричен и е с гМ модула. Понякога на определени места като паркинги на по натоварени кръстовища, или определени сгради алармата се включва. Преди не правеше така. Мога ли да и намаля степента на активност от ГМ настройките?
Не.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Откачи бутона на предния капак, виж дали ще се включва. После провери датчиците за "повдигане" на колата. Няма много причини за включването, и обемния датчик също може да провериш, но така като описваш, не би трябвало да е той. Накрая "мозъка" 
Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Sent from my LG-H850 using Tapatalk
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
И на мен ми се активира дво пъти така алармата. Първия път беше до главния път и се активира от преминаващ камион, така ми каза един приятел. Втория път я бях оставил пред нас и точно на тавана капеше вода от покрива и пак се активира. Което ме навежда на мисълта че все пак ултра звуковия датчик в купето, може да играе до някаква степен и като шоков датчик.
Бях откачил бутона отпред като мислех че е от него. Сега съм си го закачил и не се е включвала самоволно от тогава.

- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530I M sport
- Мечтае да кара: //M5
- Детайли за колата: Saloon Manual Transmission
Аз имах много странен случай със старата ми 39ка. Фабричната аларма се включваше когато си поиска без значение отключена, заключена кола, дори и в движение, дори и без акумулатор. Оказа се, че платката на пищялката, която е под задната броня и е енергийно независима се беше окислила и имаше собствено мнение по въпроса.
Поздрави
Поздрави
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
моята я контролирам отдавна. подменял съм и сирената и ключето на предния капак. ще взема да сложа друг тилт сензор да видя да не е съсипан този сега на колата. интересното е, че ако си забравя мобилния телефон вътре и някой ми звънне пак се пуска. ако паркирам пред един определен магазин отново се активира през 5 мин .. мислил съм си да няма нещо което я смущава из разни табла или системи по улиците.
за минаването на голям камьон е нормално да се разпищи.
за минаването на голям камьон е нормално да се разпищи.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Имах същия проблем.Както казаха колегите по-горе, се оказа датчика на предния капак. Изключих буксата. Може ли парт.номера на датчика,че тук не мога да го открия.http://www.realoem.com/bmw/enUS/partgrp ... 25xi&mg=65
7 мнения
• Страница 1 от 1