Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Бързи въпроси и отговори
Moto333 написа:Здравейте! Спрял съм се на едно BMW e90 325xi 2006 година. 4х4 системата окачването същото ли е като при Е46
Или има промяна някаква.
В смисъл едно към едно ли е или не.
Ако е друга по проблемна ли е от на Е46 или не?
Е46 е с постоянно зацепвно 40-60,E90 e xdrive(динамично разпределение) - нямат нищо общо.
Принципно,Не са проблемни,но е важно как е карана колата и дали е сменяно маслото в дифа от време на време..
Като цяло е здрава система,много рядко се случва проблем с ел моторчето на раздатката,основно са при Х серията.
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
едни бързи два въпроса :
1 спортен въздушен филтър от гамата на КН за 120 лв от ибей или да купя оригинален за Мале за 45 от БГ /ефективност не очаквам а с цел че е така да се каже с по дълъг живот като се подържа с комплекта "мазила"към него / с цел спестяване
2 гумите който са в момента са предни 225/45 и задни 255/40 17 ки /мишелинки с дот 13 / по каталог е с дадените размери ТА да закупя рън флат или от онези спейове с лепилото става дума при евентуална ексцесия на път защото колата няма крик и резервна но ми споделиха че е нужно да се монтират и датчици на тези РФ гуми за да се следи самото налягане и да се знае кога има проблем че иначе не се разбирало а максимума е 80 км при спукана
колата е Е9х 325 и бензин 160 Киловате 218 коня
1 спортен въздушен филтър от гамата на КН за 120 лв от ибей или да купя оригинален за Мале за 45 от БГ /ефективност не очаквам а с цел че е така да се каже с по дълъг живот като се подържа с комплекта "мазила"към него / с цел спестяване
2 гумите който са в момента са предни 225/45 и задни 255/40 17 ки /мишелинки с дот 13 / по каталог е с дадените размери ТА да закупя рън флат или от онези спейове с лепилото става дума при евентуална ексцесия на път защото колата няма крик и резервна но ми споделиха че е нужно да се монтират и датчици на тези РФ гуми за да се следи самото налягане и да се знае кога има проблем че иначе не се разбирало а максимума е 80 км при спукана
колата е Е9х 325 и бензин 160 Киловате 218 коня
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети
Някой колега от Пловдив който може да провери и евентуално кодира авт. регулиране на фаровете(вертикално) ?
Както споменах,вече имам възможност да проверявам ВИН, ако някой има зор на Л.С
П.с.не става веднага може да минат 2-3 дни докато получа инфото.
П.с2 струва пари, но предполагам това е ясно.
П.с.3 Това е моята

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
П.с.не става веднага може да минат 2-3 дни докато получа инфото.
П.с2 струва пари, но предполагам това е ясно.
П.с.3 Това е моята

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
А какви пари струва не казваш 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Обяснявам, имам приятел, който се премесни от Ауди в БМВ. Цената за Ауди беше 8€ и за БМВ е толкова.
Ако някой има претенции или мисли че трябва да си направя платена тема, директно приключвам с тва упражнение, щото аз пари от тва няма да изкарам.
Ако някой има претенции или мисли че трябва да си направя платена тема, директно приключвам с тва упражнение, щото аз пари от тва няма да изкарам.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
motofan написа:Обяснявам, имам приятел, който се премесни от Ауди в БМВ. Цената за Ауди беше 8€ и за БМВ е толкова.
Принципно е за платените,аз нямам нищо против цената и т.н защото си е услуга и то не малка.Та както преценят мод-овте..
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Някой знае ли дали може да се регулира респонса на дросела към педала на газта,
Предполагам сте усетили и на вашите коли, че като се натисне педала има 1 забавяне преди да се вдигнат оборотите и ако се натисне педалът леко, двигателят даже не реагира. Като закача колата с инпа и гледам стойностите на потенциометъра на педала, макар и на 8 години е много точен и отчита плавно. Докато не отчете 5% натиск, няма връзка с дросела. След 5 % започват да се покачват оборотите с увеличаване на натиска. Знам, че има някакви залъгалки, които при натиск отчитат двойни/тройни проценти и така колата реагира по директно, но дали не може и да се кодира, за да се смъкне този процент на 2 примерно.
Предполагам сте усетили и на вашите коли, че като се натисне педала има 1 забавяне преди да се вдигнат оборотите и ако се натисне педалът леко, двигателят даже не реагира. Като закача колата с инпа и гледам стойностите на потенциометъра на педала, макар и на 8 години е много точен и отчита плавно. Докато не отчете 5% натиск, няма връзка с дросела. След 5 % започват да се покачват оборотите с увеличаване на натиска. Знам, че има някакви залъгалки, които при натиск отчитат двойни/тройни проценти и така колата реагира по директно, но дали не може и да се кодира, за да се смъкне този процент на 2 примерно.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Предполагам говориш за бензин?
При мен имаше едно отвратително забавяне, като ритник..
След тези процедури - карам друга кола:
- Carbon Clean
- нови свещи
- чистене на дросел и соленоиди..
Като че ли най-голям ефект имаше от карбон клийна и дросела.
- Carbon Clean
- нови свещи
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Bexim написа:Предполагам говориш за бензин?
- Carbon Clean
- нови свещи
Не всички са директно врпъскване и ако ти покажа дросела как свети на тея километри ще паднеш - гледах цилиндрите при всмукателя преди 6 месеца като сменях филтъра на картерните и те светеха - та при НЕ директното няма голям смисъл
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Колеги проблем ли е това и да се опитвам ли да го оправям някак..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
като гледам е пръцнал яко - всичко ново най-добре. най-вероятно са си оригиналните и не са първа младост...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Тва е вд 40
и верно са си оригиналните. Като карам по нерасвности съскат сичките, а не знам дали трябва и май ще се ориентирам към нови..

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Plamenv написа:Тва е вд 40и верно са си оригиналните. Като карам по нерасвности съскат сичките, а не знам дали трябва и май ще се ориентирам към нови..
чакайййй аз мислех, че се е взривил и се учудих как пък и на гумата има масло...карай си тогава. съскането е нормално колега

"Чемодан, вокзал, Москва"
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Plamenv написа:Колеги проблем ли е това и да се опитвам ли да го оправям някак..
С тоя разпран маншон е въпрос на време да се окоти.