Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Това с говоренето по телефона е олдскул или поне хората се научиха,не беше като в началото.Вече е модерно да си караш и да си шляпаш по вайбър,месинджър и тн. направо изтръпвам като мина покрай някой или някоя/още по зле/ и гледам как си карат и пишат с другата ръка 

- Hater
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Не и БМВ
Jordana написа:Безумна е мисълта че ръцете ти трябва да са закопчани за волана на 6 без 10 . Тия дето са с автопилот колите им , трябва да влизат в затвора директно или какво ?
Да, така е. Като се спука гума по магистралата със 140, автопилота пуска мигач, овладява колата и отбива в банкета докато шофьора си дояжда баничката.
Минавам само, за да хейтя в "Извън темата".
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Мордехай написа:
Не, просто отляво имаше колона автомобили и някой го е пуснал да направи обратен завой през непрекъсната линия, вследствие на което излезна пред мен на 10 метра без въобще да ме погледне и аз не успях да спра. С цялото си нахалство даже ме пита как съм успял толкова да се засиля, че да не му спра! Много младо момче, доста наперено, но след като първоначално много му се издразних, ми стана жал за него, колата му била регистрирана преди няколко дни.
Не го джаснах силно, но на мен ми гръмнаха еърбеците, пръснаха ми се и двете странични стъкла на вратите. Фаровете обаче са ми здрави и двата. Тая кола я имам вече над десет години, купих я от БМВ Германия, като беше на две и винаги съм и се кефел. Десет години и правя каско в ЛевИнс и сега се чудят дали да ми я бракуват. Закарах им я в сервиза и им казвам, че си я искам както си е била, а се оказва, че ако не я бракуват, ще си я получа наесен. Така ме е яд, че днес не бях с Дефендера, щях да го отнеса тоя котор като куцо пиле домат.
Жалко наистина за колата, но колкото и да си ги харесваме, това си остават ламарини. Важното е, че си добре, защото Е46 имат доста дефектни бегове, от които хвърчат болтове и други метални части (имаше сервизна акция за подмяната) и има хора с много сериозни наранявания не от лека катастрофа като тази, ами точно от удар с шрапнели от отварянето. Нищо чудно да са ти се счупили стъклата от нещо такова хвръкнало. Фаровете са ти здрави, което е добра новина, че за фейс купе е трудно да намериш оригинални от лява дирекция, доколкото знам. Аз нямах тоя късмет, една жена спря по средата на пътя на надлеза на икеа без особена причина и моя се спука отдолу и трябваше да поръчам чисто нов оригинален фар за моята кола, на цената на едно Е36 буквално. Добре, че е каското, иначе щях да се изям. Та така, майната му общо взето, не се ядосвай.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Днес, чинно си чакам на пешеходна пътека, която пресича 4 лентов булевард. От дясната лента ми спират, аз слизам и поглеждам как един чичо се мъчи да спре с някакъв Сеат. Все тая, спря, аз притичах и след като се качих на отстрещния тротоар чух как някой вика нещо. Обърнах се и получих от въпросния "К'во ме гледаш бе, дришльо" и една псувня. Докато се усетя какво стана и да реагирам, избяга. Та, не разбрах в цялата схема какво аз сгреших. Изчаках някой да спре, а не се метнах пред колите. След като всички ми спряха, се затичах, за да не бавя излишно движението.. и накрая, вземи с черпака 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Редовно ми отнемат предимството със скутера или колелото и ако направя забележка най-честия отговор е "абе я си еви майката"..
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Номера е на тези простаци да им паднеш до нивото и им връщаш казаното Х2 = млъкват повечето случай 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Това с тичащите пешеходци е много интересен феномен.
Винаги като ги видя и се хиля и ги показвам на разни дето се возят с мен, че явно на хората не им прави впечатление, и е явно нещо нормално да тичаш

Винаги като ги видя и се хиля и ги показвам на разни дето се возят с мен, че явно на хората не им прави впечатление, и е явно нещо нормално да тичаш

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Нищо смешно не виждам. Лично като шофьор, винаги спирам на пешеходни пътеки. Дразнещо е обаче, някой си да се влачи едвам по пешеходната пътека, само защото той е "царя" там. Аз винаги претичвам. Въпрос на колегиалност.
П.П. На въпростана пешеходна пътека пресичам по около поне 50 пъти на ден. На такива неща съм се нагледал там, че предпочитам да се затичам и да си спася гъза, от колкото да ме сгазят, щото при знаци, светофар и маркировка, се минава с поне 70км/ч. от там.

П.П. На въпростана пешеходна пътека пресичам по около поне 50 пъти на ден. На такива неща съм се нагледал там, че предпочитам да се затичам и да си спася гъза, от колкото да ме сгазят, щото при знаци, светофар и маркировка, се минава с поне 70км/ч. от там.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И аз търча по пешеходните пътеки. Все пак ен на брой коли са спрели и ме чакат. Гледам да мина възможно най-бързо. Ако притичам евентуално на някакви коли по-назад изобщо няма да им се наложи и да спират заради мен.
Тия, дето са с бутон за светофара никога пък не ги ползвам. Вижда ми се безкрайно глупаво един човек да спре 10 коли за да премине. За да спестя да кажем 1 мин от времето си ще отнема на 10 други човека по толкова. Това е малоумно
Тия, дето са с бутон за светофара никога пък не ги ползвам. Вижда ми се безкрайно глупаво един човек да спре 10 коли за да премине. За да спестя да кажем 1 мин от времето си ще отнема на 10 други човека по толкова. Това е малоумно

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
randity написа:Нищо смешно не виждам. Лично като шофьор, винаги спирам на пешеходни пътеки. Дразнещо е обаче, някой си да се влачи едвам по пешеходната пътека, само защото той е "царя" там. Аз винаги претичвам. Въпрос на колегиалност.![]()
Как да не ми е смешно,като това е един нашенски абсурд.
Защо да тича ?
Тази пътека е там за него и той е царя на нея, точка
Нека си мине като бял човек, аз не им се нервя, който има проблем с нервите да ходи да се лекува .. ама вървял бавно,еми слезни го убии

Представи си са 20 човека и всички тичат за да направят път на колите

Човека каза, че го правел от колегиалност и аз съм така. Не виждам какво толкова смешно има в това 
И това, че мислиш че си господар на ПП някой ден може да ти изиграе жестока игра

И това, че мислиш че си господар на ПП някой ден може да ти изиграе жестока игра

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Бам_бам, като поседиш известно време на пешеходната пред бнб в София и чакаш индийската ниша народ да пресече друга песен ще запееш
А селЯнията с паркирането ще я коментираме ли? Дори на паркинги с предостатъчно места, хората намират начин да спрат така, че да пречат много. Няколко дни на паркинга на Т2 на летището е нещо страшно - спира се буквално на пронципа "кой където свари", вчера един дори беше запушил едната естаката за излизане от долното ниво

А селЯнията с паркирането ще я коментираме ли? Дори на паркинги с предостатъчно места, хората намират начин да спрат така, че да пречат много. Няколко дни на паркинга на Т2 на летището е нещо страшно - спира се буквално на пронципа "кой където свари", вчера един дори беше запушил едната естаката за излизане от долното ниво

Притичването по пешеходните пътеки е много опасно
!
Редовно при две спряли коли на пешеходна пътека се изсилва някой велосипедист или моторист межу колите, и става мазало...

Редовно при две спряли коли на пешеходна пътека се изсилва някой велосипедист или моторист межу колите, и става мазало...
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Бам_бам, като поседиш известно време на пешеходната пред бнб в София и чакаш индийската ниша народ да пресече друга песен ще запееш![]()
Бъди убеден, че нищо няма да ми стане, не е като да не идвам по сф.
Няма лошо да тичате, но не схващате идеята ми, а и няма да я схванете.
Навън хората дали тичат, дали вървят нормално .. начи не са колегиални .. бунаци с бунаците

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аз не тичам чак по пешеходните пътеки,но гледам да мина възможно най-бързо и никога по диагонал.Много ме дразнят парадно преминаващите.Преди да стъпи на пп ходи като на маратон и като види,че ще му спреш забавя възможно най-много
Дръгите дразнители са ми тези правещи 3 крачки по пп и след това хващат извън нея по диагонал и по този начин остават още дълго време на платното.
И на мен ми е неудобно да натискам тези с бутоните,особенно ако виждам,че идват 5 коли и след тях няма никой

И на мен ми е неудобно да натискам тези с бутоните,особенно ако виждам,че идват 5 коли и след тях няма никой