Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 27 Фев 2017, 13:17

Те такива и като се изравниш с тях гледат направо и се правят, че не те виждат :kuku:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Фев 2017, 14:29

Ето как един колега ми помогна да разтоварим неделния трафик в Пловдив при яко здръстване , благодаря му
https://youtu.be/2nLg-sQpogs

А и в понеделник ... разбира се ... като от 5 дни е обявено (поне) че един от най-важните булеварди е затворен (в описанието под клипа пише кой) ... най-нормалното нещо като си чобанин и не разбираш какво става ... да си свиеш в НАСРЕЩНОТО , през място което НИКОГА не е било разрешено за завой и да си перкаш срещу колите и или да те пусант или да ги удариш ... ама 3ма пича с 3 различни коли, да не помислите , че се базикам ... а другите балъчетата си чакат в задръстването за да свият от нормалното място което е 150 метра надолу (в началото на клипа се вижда режима на движение по булеварда)

и споко, аз не искам да го блъскам ама човека който се вижда как влиза в нормалната посока на движение от другата страна просто си влезе в средната лента(има и един "изряден" спрял върху дясната лента) и нямаше къде да отида ... щото никой не е предвидил самоубийци там ... а и чичака последния щеше да ме бие що му преча ... щото нали аз съм тъпак и преча
https://youtu.be/LZWzbG0k0go

та кефим си се в Пловдив майна ... приветстваме ВСИЧКИ с такива умения да идват да живеят в града ни ... тук КАТ НЯМА ... бичете си айляк и си правете квото си щете

https://youtu.be/jiEbrKkNe4Q

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Фев 2017, 16:04

Уж все по-модерни стават колите и телефоните и връзката между тях все по-лесна, а никой не използва проклетия Bluetooth за да говори докато шофира :banghead:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Фев 2017, 20:29

Не мисли, че разликата е особено голяма. Да не говорим, че за опитен шофьор ако не кара на макс скорост(колкото позволяват условията в момента)е все тая. Скоро едно изследване в Англия заключи, че вниманието на шофьора се отнема когато говори с хендс-фри(или блутуут)точно толкова, колкото и без. Та мислят някакви забрани изцяло, но ги хвана брекзита и вероятно не им е първа грижа. :mhihi:
Мисълта ми е, че който знае какво е да кара, просто ще калкулира в уравнението това, че говори по телефон и ще предприеме нужните корекции във времето на разговора.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Фев 2017, 20:53

По тегаво е когато пиеш кафенцето , пушиш , говориш по телефона и между другото въртиш геврека :mhihi: Често чак след като затвориш в такива моменти , осъзнаваш че автопилота вече се изключил :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 28 Фев 2017, 22:05

Top Gun Maverick написа:Не мисли, че разликата е особено голяма. Да не говорим, че за опитен шофьор ако не кара на макс скорост(колкото позволяват условията в момента)е все тая. Скоро едно изследване в Англия заключи, че вниманието на шофьора се отнема когато говори с хендс-фри(или блутуут)точно толкова, колкото и без. Та мислят някакви забрани изцяло, но ги хвана брекзита и вероятно не им е първа грижа. :mhihi:
Мисълта ми е, че който знае какво е да кара, просто ще калкулира в уравнението това, че говори по телефон и ще предприеме нужните корекции във времето на разговора.

Подкрепям напълно, вниманието се отвлича от разговора, а не от държането на телефона.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 28 Фев 2017, 22:30

efren написа:
Top Gun Maverick написа:Не мисли, че разликата е особено голяма. Да не говорим, че за опитен шофьор ако не кара на макс скорост(колкото позволяват условията в момента)е все тая. Скоро едно изследване в Англия заключи, че вниманието на шофьора се отнема когато говори с хендс-фри(или блутуут)точно толкова, колкото и без. Та мислят някакви забрани изцяло, но ги хвана брекзита и вероятно не им е първа грижа. :mhihi:

Подкрепям напълно, вниманието се отвлича от разговора, а не от държането на телефона.

Аз пък не съм съгласен :mhihi:
Всеки ден шофирам по 8-15ч и говоря пак по толкова.Няма как да ме убедите,че няма разлика от това да говориш/държиш телефона и това да си говориш от блутут слушалка :nono: Говоренето директно от апарата пречи на почти всички процеси при шофирането.Оглеждане,държане на волана,боравене с мигачи и т.н.Това при говорене със слушалка го няма,а разговорите мен не ме разсейват изобщо.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Фев 2017, 22:47

+1, устройството се казва "свободни ръце",ако проблемът беше в разговора,щеше да са забранени разговорите с пътниците в колата :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Фев 2017, 22:55

Колата се кара с две ръце и два крака (може и 1 ако е автомат). Няма как с една ръка на ухото държаща телефон да имаш контрол върху колата и ситуацията на пътя както когато държиш волана с две.
Останалите неща, които възпрепядстват нормалното шофиране ги е изброил bubsa
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Мар 2017, 6:07

Bogat-Beden написа:+1, устройството се казва "свободни ръце",ако проблемът беше в разговора,щеше да са забранени разговорите с пътниците в колата :lol:

Ами то и те пречат, о тях няма как да ги забранят никога. :mhihi: Не си ли забелязал при пълна концентрация как понякога шофьор млъква и ти му говориш, а той дори не те чува? А и при обучение това също се казва - да се внимава в пътя и да не се разсейваш с разговори с този и онзи в колата.
Що се отнася до ръцете, ами свиква се и точно това казах, че един шофьор просто взема под внимание това кога, как и т.н.
В някои държави ако с устройство те видят дори, че гледаш надолу(тоест пишеш sms да речем)и си си отвлякъл вниманието, пак има глоба. В други пък направо те засичат с устройство вътре какво точно правиш и пак си в коша. А ще става и по-зле. :mhihi: Та демокрацията си е тук, а не по белия свят. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 01 Мар 2017, 8:01

Top Gun Maverick написа: Що се отнася до ръцете, ами свиква се и точно това казах, че един шофьор просто взема под внимание това кога, как и т.н.

Точно така, нито говориш, нито караш. Аз предпочитам да не говоря докато карам.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 01 Мар 2017, 8:07

Има и по-опасни неща от говоренето по телефона - например да си чоплиш нещо по видеорегистратора докато караш че нещо се сбъгнал / разместил :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 01 Мар 2017, 8:44

Преди години си рових в навито и влезнах в банкета :mhihi:
Т'ва брой ли се за селяндурски тероризъм? :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Мар 2017, 9:56

Във Франция мисля че забраниха всякакви отвличащи внимания на шофьора дейности, дори забраниха и слушалките за разговори в колата.
Аз примерно в колата винаги говоря с хендсфри, може би защото бях от първите изгорели с акт за разговор по телефона и то преди доста години, закона тъкмо беше влязъл във сила, около 2002-3 година мисля беше. Както и да е, далеч по-удобно е да се водят разговори с подобни устройства (дори онзи ден ми пристигна още едно от алито ), и изключително ме дразнят някакви, които говорят по телефон, особено, когато влизат в натоварено кръстовище и им виждам неадекватните реакции.
Другото, което много отвлича е навигациите в колите, особено тези, дето са само със софтуерни бутони и трябва да се влиза от едно меню в друго...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 01 Мар 2017, 13:05

Аз не виждам някаква разлика да говоря на човека от дясно или на хендсфри-то . И в двата случая говоря с някой . Безумна е мисълта че ръцете ти трябва да са закопчани за волана на 6 без 10 . Тия дето са с автопилот колите им , трябва да влизат в затвора директно или какво ? Вече се осраха тотално с тоя биг брадър и безумни правила за поведение .
Показанията на километража и борд компютъра може ли да ги гледам докато карам ...или те не отвличат вниманието на водача ??!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата