Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Абе аз ли нещо не съм в час или какво...
Гледам, че за коли с малки мотори и преди фейслифта, продаващи се за по 6к казвате, че са на страхотна цена, а аз за 330хи след фейслифта пуснато на 9,5к нямам нито едно сериозно обаждане досега!?!
Толкова много ли ви плашат големите бензинови мотори, или може би по-скъпата поддръжка на Х-овете? Как може по-евтините коли с малки мотори да държат цена, а топ-изпълненията - не? Нещо не ми се връзва!?!
Гледам, че за коли с малки мотори и преди фейслифта, продаващи се за по 6к казвате, че са на страхотна цена, а аз за 330хи след фейслифта пуснато на 9,5к нямам нито едно сериозно обаждане досега!?!
Толкова много ли ви плашат големите бензинови мотори, или може би по-скъпата поддръжка на Х-овете? Как може по-евтините коли с малки мотори да държат цена, а топ-изпълненията - не? Нещо не ми се връзва!?!
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
За какво говориш? Кабрио,купе,седан,комби? Разликата в цените е от земята до небето, така както съм ги подредил са от скъпо към евтино
- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
На кратко:
Колата е тази ---->
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... -216-15340
Общо взето гледах колата, има си книжка, всичко, като купе и двигател е много добре, тиха, работи супер мотора, даже ми се стори доста тих. На живо изглежда така, както и на снимките. На пръв поглед съм склонен да вярвам, че боята е оригиналната, както е описано в обявата. Като забележки ми ги показа момчето, като запалиш колата и светва жълта лампа на маслото и след малко изгасва и повече не се включва. Второ не работят на таблото за мигачите светлините, навън светят мигачите, но на дисплея ги няма. Понякога и сензора за отворени врати прави проблеми, не иска да изгасва. Гасиш, палиш и изчезва проблема
Супер върви колата, пробвах я всякак, включително и на магистрала. Не върви много, но не е и бавна според моето усещане. Има оригинален парктроник и ESP. Съединител добре, носачи отпред сменени, отзад чисто нови дискове. Технически е супер.
Единственото което ме притеснява са тази светлини по таблото които излизат. Ремонтират ли се лесно? Колко пари би струвало това? Познат проблем ли е при Е46 320? Джантите са оригинални на Бмв летни 17 и зимни 16, нямат никакви ръжди. Колата ще се кара в Германия и ме интересува доколко са сериозни проблемите по електрониката по Е46 320, защото тази кола трябва да минава септември месец преглед.
Поздрави!
Sent from my D6603 using Tapatalk
Колата е тази ---->
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... -216-15340
Общо взето гледах колата, има си книжка, всичко, като купе и двигател е много добре, тиха, работи супер мотора, даже ми се стори доста тих. На живо изглежда така, както и на снимките. На пръв поглед съм склонен да вярвам, че боята е оригиналната, както е описано в обявата. Като забележки ми ги показа момчето, като запалиш колата и светва жълта лампа на маслото и след малко изгасва и повече не се включва. Второ не работят на таблото за мигачите светлините, навън светят мигачите, но на дисплея ги няма. Понякога и сензора за отворени врати прави проблеми, не иска да изгасва. Гасиш, палиш и изчезва проблема
Супер върви колата, пробвах я всякак, включително и на магистрала. Не върви много, но не е и бавна според моето усещане. Има оригинален парктроник и ESP. Съединител добре, носачи отпред сменени, отзад чисто нови дискове. Технически е супер.
Единственото което ме притеснява са тази светлини по таблото които излизат. Ремонтират ли се лесно? Колко пари би струвало това? Познат проблем ли е при Е46 320? Джантите са оригинални на Бмв летни 17 и зимни 16, нямат никакви ръжди. Колата ще се кара в Германия и ме интересува доколко са сериозни проблемите по електрониката по Е46 320, защото тази кола трябва да минава септември месец преглед.
Поздрави!
Sent from my D6603 using Tapatalk
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
На мен не ми харесва с това окачване, но това си е лично мнение. Питай го какво е окачването и дали има сертификат за TUV щом ще ходиш след няколко месеца.
подкалниците отчупени ли са, че изглежда все едно има дупка между гумата и бронята? Не че е голям проблем...
подкалниците отчупени ли са, че изглежда все едно има дупка между гумата и бронята? Не че е голям проблем...

- insane_v
- младши ентусиаст
-
DigitalExile написа:За какво говориш? Кабрио,купе,седан,комби? Разликата в цените е от земята до небето, така както съм ги подредил са от скъпо към евтино
За кабриото е ясно, че е много по-скъпо. Имах предвид за купетата и седаните.
Е какво нередно виждаш, 9 500 - 6000 = 3500лв разлика. Това е още 50% отгоре на евтината. Как мислиш, че някой едвам събрал 6к ще събере още 3к за голям мотор с х, дето харчи 3 до 5 литра отгоре на малкия?
insane_v написа:DigitalExile написа:За какво говориш? Кабрио,купе,седан,комби? Разликата в цените е от земята до небето, така както съм ги подредил са от скъпо към евтино
За кабриото е ясно, че е много по-скъпо. Имах предвид за купетата и седаните.
То за купетата е още по-ясно ..

- insane_v
- младши ентусиаст
-
Имах предвид това, че за 3,5г откакто я имам, цената на моята е паднала с 4к, а на купетата с малки мотори сякаш не е паднала с повече от 1к. Това ми се струва странно, но явно цената се определя главно от търсенето, а не от това коя кола колко е струвала като нова и какво предлага за парите си.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
На купетата падна за 3.5-4 години с около 2к
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Да ти кажа и на мен ми е странно как 3-ките (е46, е90, ф30) в повечето случаи държат по-високи цени от еквивалентните 5-ци, нооо явно така работи пазарът 
Също и комбитата като нови са по-скъпи от седаните но в последствие на пазарът на коли на старо се оказва, че са по-евтини

Също и комбитата като нови са по-скъпи от седаните но в последствие на пазарът на коли на старо се оказва, че са по-евтини

- insane_v
- младши ентусиаст
-
За комбитата е така. Комбитата на БМВ са грознички и трудно се продават, затова и цената им е по-ниска. Това е основната причина да се реша да мина на Ауди - трябва ми комби, но не харесам комбитата на БМВ.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Придържайте се към естеството на темата!
Писна ми да трия

Писна ми да трия

- Besniq27
- Потребител
-
- Кара: Мазда 6 2.0i
- Мечтае да кара: може би е46
- Детайли за колата: бензин
Здравейте !
Нов съм във форума! на път съм да вема е46 318 фейслифт но това, което ми казаха е, че тези мотори били с valvetronic, и давали доста проблеми !
Всички фейсови ли са с тези мотори ?
И 316 ли е такъв ?
Като цяло всякаква информация ще ми е полезна, Благодаря !
Извинявам се ако темата не е за този раздел .
Нов съм във форума! на път съм да вема е46 318 фейслифт но това, което ми казаха е, че тези мотори били с valvetronic, и давали доста проблеми !
Всички фейсови ли са с тези мотори ?
И 316 ли е такъв ?
Като цяло всякаква информация ще ми е полезна, Благодаря !
Извинявам се ако темата не е за този раздел .
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Правилно са ти казали.
316 е същия - да.
Има доста писано в форума за Н42 мотора и валватроника.
Като цяло не е лош мотор, ама като е нов, на 15+ години вече не е много безпроблемен.
316 е същия - да.
Има доста писано в форума за Н42 мотора и валватроника.
Като цяло не е лош мотор, ама като е нов, на 15+ години вече не е много безпроблемен.

- dobry46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 F25 35i LCI M sport
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=20rlpe
Цената на няколко пъти се редуцира надолу и надолу- за М пакет 3.0 дизел 204 коня мисля, че е ОК -ако няма някоя друга скрита ''екстра'' освен демферната шайба и задните пружини
Цената на няколко пъти се редуцира надолу и надолу- за М пакет 3.0 дизел 204 коня мисля, че е ОК -ако няма някоя друга скрита ''екстра'' освен демферната шайба и задните пружини