Едно съветче
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Niko M3
- кандидат ентусиаст
-
Едно съветче
ми хора кажете какъв акумолатор да си взема и от каде ,че моя издаде багажа
318i от 1986г. стария е 55а ма нещо ми се вижда малко, но аз много не разбирам 

Супер. Сега отиди да си купиш opel нафтичка и ще се возиш от сервиз до сервиз икономично 

- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
Aз си взех 62ам/ч за 80 лева на МонБат и съм супер доволен , седи колата по 2 или 3 седмици без да се пали и си е на 6 всичко 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Обсъждахме темата с акомулаторите, има разни сполучливи модели, няма да взимам участие. Мога да кажа за ампеража - 55аh си е екстра за твоята кола, не съм сигурен на М10Б18 колко му дават по книжка за акомулатора, но щом на сегашния мотор на петицата М50Б20 шестак 24 клапана му стигат тия 55аh значи за твоят мотор са достатъчни. Не е добре да се взима твърде силен акомулатор, защото алтернатора има определена мощност и зарежда еди колко си амперчаса акомулатор МАКС - по-силните просто не може да ги зареди напълно!
BMW only!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
мне, не е вярно. просто по-големия акумулатор се зарежда по-дълго време
също така освен двигателя е важно какви играчки има колата. ако имаш музика, ел. стъкла, огледала и т.н. по-хубаво по-мощен акумулатор за да ти е мирна главата.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Моя е Искръ , Пазарджик. Учудващо ми служи вярно повече от 4 години
По отношение на монтанските. Имаше един бизнесмен, който пълнеше монтански в Горна Баня. Обаче поради некоректност от страна на предприятието се отказа, и след това взе Пазарджишките. Всъщност аз му бях един от първите клиенти. Като ампераж е 60 Ач и до момента няма отказ 

[steeN] написа:мне, не е вярно. просто по-големия акумулатор се зарежда по-дълго времесъщо така освен двигателя е важно какви играчки има колата. ако имаш музика, ел. стъкла, огледала и т.н. по-хубаво по-мощен акумулатор за да ти е мирна главата.
ми моя е 100 ампера според теб колко часа трябва да зарежда алтернатора без да има консумация. Неговия зарежда 5 ампера на час
повече от 60 не са необходими при нормално оборудване.
За моята кола трабват 88а като в БМВ са се застраховали поне с 10 отгоре. Аз съм му хакнал 100 ама съм дизел и то стар дизел. И ми трябва да имам запас за да ми държи стартовия ток.
Когато се е разредил на половината и се опитваш да завъртиш сутрин в студа, акумолатора му пада напрежението. Но за бензинова кола натоварването е два пъти по малко и запаси не и трябват.

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BAYRON написа:...
хм, как 5 ампера на час? алтернатора на бензиновите Е30 по-памет е 80А(?). за това предпочитам да се застраховам, че без акумулатор колата се превръща в купчина ламарини особено ако има сняг навън и бутането е невъзможно както ми се случи преди 2 зими

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Моят скромен опит показва, че най-доброто на най-добрата цена в БГ е Монбат без обслужване, за твойта кола си вземи 62 Ач. Все пак незабравяйте, че България е един от най-големите производители на акумулаторни батерии в света, за чии ти е тоя Бош силвър, при положение, че квото и да земеш на Бош, то е боклук щото е правено в Турция за износ. Бензинова помпа на 3 дни фира, свещи фира, кабели фира, що и акумулаторите да не са им фира. С Искрата имам лоши спомени. Има гаранция 2 години, а още на първата издава багажа и като отида на рекламация ми казват, ми оставето го и елате другата седмица. И като им кажа ми дайте ми оборотен те ми викат ми нямаме. Слд хиляда уговорки и скандали ми дават нов, ама не с нова гаранция, а със старта, колкото е останл срока. Имам Монбат на 4 години и още е жив, а бая тормоз е видял. А искра на повече от 1.5 години несъм срещал
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Ivailo_Litsov
- кандидат ентусиаст
-
то коли са крадът,па за един акомулатор ли ша са прайм сега,има едни 120А/h,не били лоши.Аз карам с 45ампер часа(незареждан),ма ми прекъсва колата що тъй 

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2