Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Мерси, изкарах ги 4 от 4. Другите 2 ги бях сменил Декември. Новите да ги мацна ли с малко грес/масло?
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Колеги, реших да купя за дългите едни нови халогенови крушки. Спрях се на Mtec Super white 4350k. Да попитам някакъв шанс да разтопят нещо по фара или да не се притеснявам.
- funkagenda
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
- Мечтае да кара: GLS63
Колеги,
Хубав модел за фаровете за мъгла H11 цвят жълто? Предполагам ще е нещо от рода на 2500-3000к
Хубав модел за фаровете за мъгла H11 цвят жълто? Предполагам ще е нещо от рода на 2500-3000к
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Здравейте колеги,
от много време ме дразни, че когато изключа колата, стрелката на километража не застава на 0, а седи леко надолу. Та днес реших да отворя километража и да я наместя. След като го направих, стрелката спря да се мести
Колега от форума ми обясни, че имало моторче, което трябва да я движи и че при свалянето на стрелката по някакъв начин се прецаква това моторче, като има вариант да се смени само моторчето и всичко да си работи постарому. Някой правил ли е тази операция и да може да даде малко повече инфо?
от много време ме дразни, че когато изключа колата, стрелката на километража не застава на 0, а седи леко надолу. Та днес реших да отворя километража и да я наместя. След като го направих, стрелката спря да се мести

При мен също е така и като задам с Иста да покаже 100 тя отива на 97. Като цяло показва с 3 км/ч по-малко спрямо темпомата. Поне ще знам да не я пипам.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бързи въпроси и отговори
Аз ретрофитнах темпомата и тогава започна да ме дразни толкова много и затова реших да пипам. Има един колега от форума, който може да помогне, ама не ми вдига телефона(h)aman написа:При мен също е така и като задам с Иста да покаже 100 тя отива на 97. Като цяло показва с 3 км/ч по-малко спрямо темпомата. Поне ще знам да не я пипам.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
dextuar написа:Аз ретрофитнах темпомата и тогава започна да ме дразни толкова много и затова реших да пипам. Има един колега от форума, който може да помогне, ама не ми вдига телефона(h)aman написа:При мен също е така и като задам с Иста да покаже 100 тя отива на 97. Като цяло показва с 3 км/ч по-малко спрямо темпомата. Поне ще знам да не я пипам.та затова се допитвам до всички вас, ако някой също го е правил.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Образ,що не си кодира да полазват гпс скорост ми махаш стрелки

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Колеги имам особен проблем от 1 седмица насам винаги когато минавам през по-сериозни дупки ксенона започва да присветква, продължава така за около 1 мин и след това се оправя. На външен вид не забелязвам крушката да заминава защото светлина не е слаба или лилава. Крушките съм ги купил миналата година август месец Osram. Отворих фара за да видя да не би кабела да се е разкачил и не открих да има проблем с него. Каква може да е причината е според Вас?
Ако не съм закачил достатъчно добре новата крушка със щипката възможно ли е от това да прекъсва?
Ако не съм закачил достатъчно добре новата крушка със щипката възможно ли е от това да прекъсва?
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Колеги,какъв диаметър тапи ми трябват за да махна пиперудите.Колата е 320d 2006 163ps.Оставих колата за почистване на филтъра на картерните газове и се оказа че има и една свещ за смяна.Та ще се сваля колектора.Майстора каза че имало грешка 44сс та щял да почисти и колектора с пеперудите и ако не му хатесат може и да отлетят.
Оказа се че клапана който движи пеперудите е загинал-този който е закъчен към рейката.Ако ги махнем трябва ли някъква софтуерна намеса?
Оказа се че клапана който движи пеперудите е загинал-този който е закъчен към рейката.Ако ги махнем трябва ли някъква софтуерна намеса?
- KaloY007
- Потребител
-
- Кара: E90 330 XD
Здравейте колеги, някой да е запознат с грешка 54c8 търсих но не намирам нищо което да разбера, за 9cbd мисля че премахнахме реда за да не него чете компа но грешката все още си е има, съществува ли брояч и за нея който трябва да се нулира за да се махне на пълно. a6d1 без коментар.
Поздрави.

Поздрави.

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
kvasilev76 написа:Колеги,какъв диаметър тапи ми трябват за да махна пиперудите.Колата е 320d 2006 163ps.Оставих колата за почистване на филтъра на картерните газове и се оказа че има и една свещ за смяна.Та ще се сваля колектора.Майстора каза че имало грешка 44сс та щял да почисти и колектора с пеперудите и ако не му хатесат може и да отлетят.
Компютарна намеса не трябва, виж във Ибеи има една камара такива тапи, аз на моята вместо тапи ги срязах и ги върнах понеже нямам тапи обаче не е лошо да са там, ако имаш възможност за нов колектор си вземи, правих сравнение преди време моята без клапите и една 320д със клапи, наи вече ми направи впечетление че във ниските обороти е по тиха и по отчетлива при рязко натискане на педала, но си карам без пеперуди.
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
А този клапан който ги управлява май трябва да е наред и закъчен иначе ще дава грешки или бъркам?А тази грешка 44cc е записана преди време но предполагам че няма нищо общо с неработещия клапан,заради който така или иначе пеперудите са били постояно отворени.Преди нова година имах проблеми с акомулатора,утре ще видя от кога е грешката.Разбрах че е свързана с акуатора но точно какво да правя не знам.Състоянието на пеперудите е доста добро и колектора е доста по чист от колкото очаквах.Тази нощ ще се киснат в някакъв разтвор и утре ще ги монтират с нови гумени оплътнения.Оказа се че има изгоряла свещ и ще ги сменям всичките.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
koksimir написа:Колеги имам особен проблем от 1 седмица насам винаги когато минавам през по-сериозни дупки ксенона започва да присветква, продължава така за около 1 мин и след това се оправя. На външен вид не забелязвам крушката да заминава защото светлина не е слаба или лилава. Крушките съм ги купил миналата година август месец Osram. Отворих фара за да видя да не би кабела да се е разкачил и не открих да има проблем с него. Каква може да е причината е според Вас?
Ти си отговорил сам - някъде има лош контакт - на крушка, кабел или баласт. В най-лошият случай самият балст прави мизерии. Ако не е от контакт, размени двата баласта да видиш дали ще се пренесе дефекта. Разправия е, но е за предпочитане пред купуване на баласти.
Never mistake motion for action...
- ilhansyuleymanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Fiat Tipo SW 2020 1.4 T-JET
Здравйте, как е захванато гуменото оплатнение върху предното стъкло ? Понеже моето фръкна
прилагам снимка за да се рзбере кое точно

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
ilhansyuleymanov написа:Здравйте, как е захванато гуменото оплатнение върху предното стъкло ? Понеже моето фръкнаприлагам снимка за да се рзбере кое точно
Фръкна ?? ?? то е страшно силно захваното - едвам се сменя (личен опит)