Обновяване на чистачките на Е34 - обяснение със снимки.
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
Това че имаш пари и може да си ги позволиш, не значи че обиждаш някой, от форума който не може да си ги позволи, аз просто усетих разликата на чистачки от 70 лева на Бош,. чистачките чистеха перфектно, преди това си сменях перата, нямаше такъв резултат, така че не е важно кой какво може да си позволи, а важно е резултата...аз повече няма да си сменям пера... макар че в момента нямам кола, ...
- MINOTAVER
- Потребител
-
- Кара: 535i
- Мечтае да кара: B12 - SOON!!!
Пичове аз карам с перата на FLENOR от миналиа ноември и съм много доволен. Сам си ги смених и до сега не съм имал никакъв проблем.
Карал съм с 180 в дъжд и чистят също толкожа доре колкото и с 40. Зимата в снеговете просто оставяш колата да загреее малко и да размекне леда на прозореца с парното а не да се чисти с чистачки.
Карал съм с 180 в дъжд и чистят също толкожа доре колкото и с 40. Зимата в снеговете просто оставяш колата да загреее малко и да размекне леда на прозореца с парното а не да се чисти с чистачки.
- DivX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кротко
- Детайли за колата: E34 520 1993
E38 750 1997
F01 740 LI 2009
преди да купите само пера вижте широчината на профила, защото евтините са по тесни от стандартните и започват да драскат стъклото, тъй като не покриват металните пластини, които държат перата към чистачката, аз сгреших с евтини пера и евднага си сложих старите .
някой мойе ли да обясни защо като чистят оставят вертикални линии
някой мойе ли да обясни защо като чистят оставят вертикални линии
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Se7ven написа:То толкова е една чистачка на бош 53 см.
Тя толкова и ще ти свърши работа

- DivX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кротко
- Детайли за колата: E34 520 1993
E38 750 1997
F01 740 LI 2009
Проблема с чистачките е много сериозен, но много се подценява. Те са в основата на добрата видимост през зимата и е задължително те да чистят перфектно за отлична видимост. В тази връзка Ви моля за градивни съвети /моля пишете само за изпробвани и изпитани поне един сезон пера/чистачки/.
- Timeto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20
Май тук е мястото да споделя ... мойте пера на чистачките са си здрави, но все не ми харесваше как чистят ( все се мажеше стъклото). Незнам какво ме прихвана ония ден та взех едно парцалче и го напоих с контактен спрей, минах с него перата и
- гледам вече пътя не през мазня.
Та идеята ми е, че в тая мъгла и "екологично чистия" софийски въздух има ква ли не гняс и едно профилактично промиване на перата на чистачките с някакъв обезмаслител поне няма да навреди

Та идеята ми е, че в тая мъгла и "екологично чистия" софийски въздух има ква ли не гняс и едно профилактично промиване на перата на чистачките с някакъв обезмаслител поне няма да навреди

- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Не е от въздуха а от кофти пера.Производителите мажат с разни неща самите пера за да не скърцат,да се движат по-предното стъкло и да е се напукват от слънцето самите пера.
Така че всеки сам да си прецени дали е добре да се минават с обезмаслител.
Така че всеки сам да си прецени дали е добре да се минават с обезмаслител.
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
re
Колега не е лошо това да ги позабърсваш понякога, особено ако живееш в София. Сега да не се засегнат Софиянци но.... Моите извинения но вчера имах път към столицата и да си призная такава мизерия видях че с радост си тръгнах обратно към Русе. То вие жителите не сте виновни но... То не бе кал не бе мръсотия навсекъде. Та квито и чистачки да сложиш все ще се омажат.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Споко бре човече, ние си знаем какво дишаме
. Преди време за малко да стана абонат с огромна отстъпка на една автомивка, но смених мястото на паркиране. По същата причина се замислих как да направя филтър, който хем да спира прахоляка и боклуците към купето, хем да е евтин. Е, направих го.
Аз лично никога не пускам чистачките когато има прах по стъклото поне докато не вдигна 40-50 км/ч та струята поне малко да разкара полепналия прахоляк. Но когато след прахта е минала и роса:

та пиша защото в практикер има за 4 лева пера с дължина 61 с
да им еба ... и чистачки аз си купих за 4 лева едни чистачки ... и ги сложих е отвратително стана и после почнах
)) по схемат асхофьорската е супер
) ... ама на диасната чистачка и счупих дуржачката
) ша полудея бе неможеше ли чистачките поне да са стандартни
) са ша се мъча с втората ...
та пиша защото в практикер има за 4 лева пера с дължина 61 см.
е на чистачка са ама не може да я ползвате.

та пиша защото в практикер има за 4 лева пера с дължина 61 см.
е на чистачка са ама не може да я ползвате.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2