Run-flat или обикновени гуми?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Re: Run-flat или обикновени гуми?
След като лятото сложих за първи път рънфлат бях много разочерован в първите 500км(до като изляза от Сърбия).След това забравих за тях.Сетих се чак като настъпах гаста по серпентините към Сан Марино,не помръдваше като залепена.Но глупаците си нямат дупки.А относно скороста на каране по магистралата си мисля че и с китайски галоши на 10г може да се кара с 200км. 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Може да са заминали гумите, то на 2мм грайфер и 4x4 отпред може да не държат вече така, а и температурите паднаха. Моите бриджстони са също с индекс Y и според мен не се нуждаят от някакво загряване, но моята кола е с малко по различен сетъп, задно, гумите са 18ки с над 5мм грайфер, досега недозавиване с предницата не съм изпитвал.
Gqbriel написа:motofan написа:Кво значи поднасяне в завой?
С 20 -30 км / ч при мръсен път гумата няма значение .
Иначе съм съгласен, че моя и твоят размер няма как да ги сравняваме.
П.с. ..можеш ли да си представиш, че карам и извън магистрала [FACE WITH TEARS OF JOY]
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Много харесвам когато някой се прави на гениален умник - страшна черта на Бъгларина е това,да обясняваш на някой колко не разбира и десет face with tears of joy да си сложиш ми е през кОрея за малоумния ти коментар.
ПС:а ти можеш ли да си представиш,че послеписа ти е безумно тъп ?! [Face with Tears of sorrow for stupidity] !!
Това е ханкоок, които е бил нов преди да го карат 2 обиколки на писта

Мисля че трябва да се забранят за употреба.
А може да питаш и Чой, дали не е доволен от гумите, след като го излаГват по телевизията.
https://m.vbox7.com/play:e38a126a
П.с що си мислиш, че твоето мнение за един продукт е меродавно?
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Ти четеш ли въобще?
Да видя написано - НЕ слагайте,НЕ купувайте
пише - Аз лично няма да сложа",а защо си мислиш,че твоето или на някой друг тук е меродавно,нали всеки си споделя впечатленията ?
Защо Чой се излага или е паднал - какво общо има
А за гуми на писта как изглеждали видял съм и чисто нови сликове на Мишелин на какво приличат за 5 обиколки..та кво общо има пистово шофиране,където гумите достигат оптимална температура..и се натоварват с пъти повече от ежедневно шофиране.Не сучайно го написах и горе,че явно проблем е и загряването на гумите..
Да видя написано - НЕ слагайте,НЕ купувайте

Защо Чой се излага или е паднал - какво общо има

А за гуми на писта как изглеждали видял съм и чисто нови сликове на Мишелин на какво приличат за 5 обиколки..та кво общо има пистово шофиране,където гумите достигат оптимална температура..и се натоварват с пъти повече от ежедневно шофиране.Не сучайно го написах и горе,че явно проблем е и загряването на гумите..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Чакай, чак сега видях, че става дума за Х. Там по скоро проблема е в самата система, защото недозавива.
Ок, съгласих се
Ок, съгласих се

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
За на Габриел проблема с Х не мога нищо да кажа, ама това, което не ми хареса на Дънлопа е, че изобщо не беше по-хубаво усещаща се гума от другите, които съм карал, нито се усещаше като за парите си (тва вече е ясно, че е субективно). И не спираше много добре, даже точно спирането ме шашкаше всеки път, почваха да се влачат по асфалта при по-рязко натискане на сирачката.
Гумите свършиха курса бързо, без изобщо да издевателствам над тях и без изобщо да са по-добри от сегашните Кумхо - угъваха се адски много. Опита с тях ми напомня на опита ми с зимни, където Пирели Сотозеро2 РФТ бяха пълен та*ак в сравнение с една мизерна Дебица (мисля модел Фриго или нещо такова) дето струваше на 1/3 от цената. От друга страна, понеже сравнявам рънфлет с обикновена гума, може да не съм прав. Пирелитата за нищо освен за брутално сцепление в завой не ставаха. Дънлопа и за това не ставаха... Спорт макс тиро-риро глупости.
Гумите свършиха курса бързо, без изобщо да издевателствам над тях и без изобщо да са по-добри от сегашните Кумхо - угъваха се адски много. Опита с тях ми напомня на опита ми с зимни, където Пирели Сотозеро2 РФТ бяха пълен та*ак в сравнение с една мизерна Дебица (мисля модел Фриго или нещо такова) дето струваше на 1/3 от цената. От друга страна, понеже сравнявам рънфлет с обикновена гума, може да не съм прав. Пирелитата за нищо освен за брутално сцепление в завой не ставаха. Дънлопа и за това не ставаха... Спорт макс тиро-риро глупости.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
И аз както няколко пъти вече писах не останах чак толкова очарован от Дънлоп Спорт Макс 2 ХЛ в размер 225/45/17...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vixx написа:За на Габриел проблема с Х не мога нищо да кажа, ама това, което не ми хареса на Дънлопа е, че изобщо не беше по-хубаво усещаща се гума от другите, които съм карал, нито се усещаше като за парите си (тва вече е ясно, че е субективно). И не спираше много добре, даже точно спирането ме шашкаше всеки път, почваха да се влачат по асфалта при по-рязко натискане на сирачката.
Vixx няма проблем,проблема е че нямаме система като новата E - Drift mode като изключиш ДСЦ-то да си на задно ама нали ,като станат пак 10-12 годишни новите може да имат до тогава

Преди тях бях с RFT Bridgestone - въпреки ДОТ10 (зимни,така взех колата) покарах ги 2-3 месеца - ами на мостовете посока София летях с 200 и колата седеше, незнам заради това,че са твърди ли какво,но както казах по-горе (мое мнение и наблюдение) повече гума не XL или без твърд борд бих избягвал.
Сега зимните са толкова меки колата е като облак,обачее настръхвам в завои - така се клати (пак да кажа,че не съм от най-спокойните,не съм,но спазвам 90% скоростта в града и извън него) ,че не е истина
dextuar - мой приятел с 330д със сериозен ремап взе заедно с мен гуми същите,но 18 - каза,че сцеплението му е 0,приятел с 335и с ремап и т.н на 19ки Фалкен - как седяха в завоите а пича натискаше здраво - чак не ми се вярваше,аз по същите завои не мога и 70% от скоростта му да стигна,оставям настрана ,че недозавива моята,усещането беше различно.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Gqbriel написа:vixx написа:За на Габриел проблема с Х не мога нищо да кажа, ама това, което не ми хареса на Дънлопа е, че изобщо не беше по-хубаво усещаща се гума от другите, които съм карал, нито се усещаше като за парите си (тва вече е ясно, че е субективно). И не спираше много добре, даже точно спирането ме шашкаше всеки път, почваха да се влачат по асфалта при по-рязко натискане на сирачката.
Vixx няма проблем,проблема е че нямаме система като новата E - Drift mode като изключиш ДСЦ-то да си на задно ама нали ,като станат пак 10-12 годишни новите може да имат до тогаваоставям настрана Х-а,че недозавива,но виж за спирането те подкрепям нещо ми се губеше,ако не друго поне спирачките са доста добри (по мое мнение)
Преди тях бях с RFT Bridgestone - въпреки ДОТ10 (зимни,така взех колата) покарах ги 2-3 месеца - ами на мостовете посока София летях с 200 и колата седеше, незнам заради това,че са твърди ли какво,но както казах по-горе (мое мнение и наблюдение) повече гума не XL или без твърд борд бих избягвал.
Сега зимните са толкова меки колата е като облак,обачее настръхвам в завои - така се клати (пак да кажа,че не съм от най-спокойните,не съм,но спазвам 90% скоростта в града и извън него) ,че не е истина
dextuar - мой приятел с 330д със сериозен ремап взе заедно с мен гуми същите,но 18 - каза,че сцеплението му е 0,приятел с 335и с ремап и т.н на 19ки Фалкен - как седяха в завоите а пича натискаше здраво - чак не ми се вярваше,аз по същите завои не мога и 70% от скоростта му да стигна,оставям настрана ,че недозавива моята,усещането беше различно.
Е90 спирачки си има, признал съм го. И явно повечето сме на едно и също мнение за гумите.

- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: '11
Повдигам темата, че идва смяна на сезоните и покупка на летни гуми. Та, кой от кои гуми е доволен до 200лв. бройката? Нека бъдат и XL. 

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
На мен ми е интересно за 2017 какви ще са резултатите на ADAC, макар че не трябва да се приемат за меродавни.
Аз от старите летни Нокиан (з-лайн мисля че бяха) съм доволен доста като поведение и стабилност, но май ще заложа на Sava Intensa uhp ако има, заради съотношението цена/качество - добри ревюта гледах, не знам за този сезон дали ще са под същото име.
Аз от старите летни Нокиан (з-лайн мисля че бяха) съм доволен доста като поведение и стабилност, но май ще заложа на Sava Intensa uhp ако има, заради съотношението цена/качество - добри ревюта гледах, не знам за този сезон дали ще са под същото име.
- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
Досега бях с летни РФ и честно казано съм супер доволен от поведението на колата. Само насочваш и е като по релси. Не искам да се хвърлям на много скъпи гуми, защото от време на време ми е гот да си изпиля на някой завой, та да не ги мисля много много. 3 сезона и смяна. Толкова да изкарат и чао.
- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M57, N52, S65
колеги, някои вече има ли опит, с пилот спорт 4 във вариянт рънфлат ?
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
steppenwolfbg написа:Повдигам темата, че идва смяна на сезоните и покупка на летни гуми. Та, кой от кои гуми е доволен до 200лв. бройката? Нека бъдат и XL.
Само цолаж не си споменал

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
Ей го на- 225/55/16