Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Re: Бързи въпроси и отговори
Колеги, днес забелязах, че на тавана на е90-ката имам 2 точки паднала боя и съответно ръжда. Те са по-малки от грахово зърно и да попитам за да не станат по-големи. Какво да ги правя, мислех с лак за нокти просто да мина през там, колата е черна и няма да си личи много, мисля. Дайте някой друг съвет.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Каско и да ти минат целия таван...sacrament написа:Колеги, днес забелязах, че на тавана на е90-ката имам 2 точки паднала боя и съответно ръжда. Те са по-малки от грахово зърно и да попитам за да не станат по-големи. Какво да ги правя, мислех с лак за нокти просто да мина през там, колата е черна и няма да си личи много, мисля. Дайте някой друг съвет.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Колата я купих преди месец и още няма каско, стой в гаража почти.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Колеги от както си взех колата съм забелязал, че като мина през някакви по-голями неравности по-бързо удря доста силно.. Имам чувството, че някой амортисьор ще излезне през капака направо
..
И при вас ли е така или нещо са опуснали тия амортисьори? Колата е 4x4 и нее толкова ниска, а дупките се усещат като в каруца.. Падат пломбите направо при по-големи дупки..

И при вас ли е така или нещо са опуснали тия амортисьори? Колата е 4x4 и нее толкова ниска, а дупките се усещат като в каруца.. Падат пломбите направо при по-големи дупки..
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
обсолютно подобно и при мен както го описваш колега/ и аз съм хдраив/, на по-големите неравности като спящи полицай и аз имам чувството че удря направо аморт. в капака
и вози доста твърдно, самото возне го отдавам на рънфлата. Иначе я минах на стенд, гледахме и окачването имам само един шарнир трънал леко иначе казаха че е перфектна. И аз се чудя защо така през тези неравности и още не съм го измислил.

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Интересно, същата история и при мен. Айде на дупките го преживявам, гледам да не влизам обикновено
Ама става дори и на места където асвалта е пропаднал и се е нагънал. Хич не е яко на магистралата да изтряска така се едно съм скочил от някой бордюр пък то лека неравност...
Sent from my ONE A2003 using Tapatalk

Sent from my ONE A2003 using Tapatalk
Спокойно, нормално е. Просто амортисьорите на хДрайв имат по-къс ход и си удрят много кофти на желязо. Предполагам с по-твърди пружини няма да е така, но возията ще е кофти.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
(h)aman написа:Спокойно, нормално е. Просто амортисьорите на хДрайв имат по-къс ход и си удрят много кофти на желязо. Предполагам с по-твърди пружини няма да е така, но возията ще е кофти.
Дебелостенни късоходови са ня Х-а иназ съм така

Нови Оем тампони на аморт смених,нови оем на носача и нови оем на стабилизиращата - съшата работа..
Пс: проверете разпънките отпред да не искат дозатягане - моите искаха и се пооправи доста..
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Дали има някаква оправия това, щото маи си удря на желязо буквално..?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Plamenv написа:Дали има някаква оправия това, щото маи си удря на желязо буквално..?
Все пак провери разпънките мисля бяха Е12 и Е13 нешо такова..
Иначе оправия освен друго окачване или свикваш и тва е

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Колеги полирали ли сте фаровете и има ли ефект, аз като погледна моите от близо има едни малки артефакти като песъчинки, но не знам дали ще се скрият само с полиране
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Да, и след това специално някакво фолио ми сложихаdrago9205 написа:Колеги полирали ли сте фаровете и има ли ефект, аз като погледна моите от близо има едни малки артефакти като песъчинки, но не знам дали ще се скрият само с полиране
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
drago9205 написа:Колеги полирали ли сте фаровете и има ли ефект, аз като погледна моите от близо има едни малки артефакти като песъчинки, но не знам дали ще се скрият само с полиране
За да има ДЪЛГОТРАЕН ефект се прави следното - полиране и запечатване, вариантите за запечатване са два - фолио или специален УВ лак за пластмаса.
Фолиото е по-евтино и по-лесно за слагане, но и по-краткотрайно.
Лака си държи 6-7 години без драма, но има специална подготовка (импрегнира се пластмасата) и след това се нанася и полира с машина.
Препоръчайте читави пасти за полиране на фарове? И моите са на точици от камъчета..
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Аз вече 2 години съм с фолио на 3М и не са дали признаци на потъмняване, но може би наистина зависи и от качеството на фолиото, помня, че не беше евтино