4x4 вече работи колеги, но ASC и спускане по наклон го няма?
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
4x4 вече работи колеги, но ASC и спускане по наклон го няма?
Здравейте колеги оправих си 4x4 по този метод https://www.youtube.com/watch?v=UR7Vv5SQvDc&t=511s
и вече си гребе като лудо с четирите колела
, но остана проблема с ASC и спускане по наклон както и налягане на гумите ли какво е предпоследното копче, та искам да попитам от какво може да е този проблем ?
Благодаря предварително, X5 със всеки ден все повече ме кефи като кола, возия и всичко по нея !
и вече си гребе като лудо с четирите колела

Благодаря предварително, X5 със всеки ден все повече ме кефи като кола, возия и всичко по нея !
Brutal
Motor
Works
Motor
Works
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: 4x4 вече работи колеги, но ASC и спускане по наклон го н
Ами виж я на диагностика, как мислиш да налучкваме? А това Х5 какво е, Е53,Е70,F15 ...година, мотор ...
Atsalov написа:Ами виж я на диагностика, как мислиш да налучкваме? А това Х5 какво е, Е53,Е70,F15 ...година, мотор ...
E53 3000 дизел - 2006 година.
Brutal
Motor
Works
Motor
Works
nemezis74 написа:Здравейте колеги оправих си 4x4 по този метод https://www.youtube.com/watch?v=UR7Vv5SQvDc&t=511s
и вече си гребе като лудо с четирите колела, но остана проблема с ASC и спускане по наклон както и налягане на гумите ли какво е предпоследното копче, та искам да попитам от какво може да е този проблем ?
Да не би буксата на цялата конзола с бутоните за ASC, спускане под наклон и др. да е извадена отзад?
MMG написа:nemezis74 написа:Здравейте колеги оправих си 4x4 по този метод https://www.youtube.com/watch?v=UR7Vv5SQvDc&t=511s
и вече си гребе като лудо с четирите колела, но остана проблема с ASC и спускане по наклон както и налягане на гумите ли какво е предпоследното копче, та искам да попитам от какво може да е този проблем ?
Да не би буксата на цялата конзола с бутоните за ASC, спускане под наклон и др. да е извадена отзад?
Ако е така би следвало да не ми работи отварянето на багажника, подгрева на седалките и парктроника, все пак и те са там наред с другите които не работят.
М/у другото къде точно се намира тази букса да я отпиша и нея все пак.
Поздрави.
Brutal
Motor
Works
Motor
Works
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колега каква работа върши това моторче,какъв проблем си имал преди това?
При мен не работи АБС,ДСЦ(дава грешка за датчик на волана) и това за спускането идея си нямам как работи...
При мен не работи АБС,ДСЦ(дава грешка за датчик на волана) и това за спускането идея си нямам как работи...
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
dicho0o написа:Колега каква работа върши това моторче,какъв проблем си имал преди това?
При вас проблема си е от датчика на ъгъла на волана, сменете го, кодирайте и ще проработят системите. По-сръчни колеги могат да го отворят стария, да почистят пистите или да сменят изядения контактор плъзгач

На колегата по-горе може да е същия проблем, но първо диагностика да не се окаже нещо друго...
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
vlado6669 написа:dicho0o написа:Колега каква работа върши това моторче,какъв проблем си имал преди това?
При вас проблема си е от датчика на ъгъла на волана, сменете го, кодирайте и ще проработят системите. По-сръчни колеги могат да го отворят стария, да почистят пистите или да сменят изядения контактор плъзгач![]()
На колегата по-горе може да е същия проблем, но първо диагностика да не се окаже нещо друго...
Днес си поиграх с диагностика,видях че не дава никакви стойности този датчик на волана.Опитах да го обуча но е неуспешно!
Установих че не ми работи и АБС,няма други грешки отвен датчика за завиване,всички АБС сензори работят коректно,нормално ли е да нямам АБС.
Имам познат с фейсова,не работи датчика на волана,но АБС работи?
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Не знам дали е нормално, но така или иначе не работи датчика за волана, сменете го с опция връщане, ако е от АБС модула (много малко вероятно за мен) 

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
dicho0o написа:vlado6669 написа:dicho0o написа:Колега каква работа върши това моторче,какъв проблем си имал преди това?
При вас проблема си е от датчика на ъгъла на волана, сменете го, кодирайте и ще проработят системите. По-сръчни колеги могат да го отворят стария, да почистят пистите или да сменят изядения контактор плъзгач![]()
Днес си поиграх с диагностика,видях че не дава никакви стойности този датчик на волана.Опитах да го обуча но е неуспешно!
Установих че не ми работи и АБС,няма други грешки отвен датчика за завиване,всички АБС сензори работят коректно,нормално ли е да нямам АБС.
Имам познат с фейсова,не работи датчика на волана,но АБС работи?
ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН!
Лампичките на таблото за ДСЦ и АБС бяха залепени с два слоя изолирбанд,за да не светят!Махнах ги,за да знам какво се случва.
Смених датчика за ъгъла на волана и го кодирах и всичко се оправи.Сега си има работещо ДСЦ и АБС,системата за спускане по наклон не съм я пробвал,но и честно казано не съм запознат как работи

- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Май не си единствения със залепени с изолирбанд котролните лампи по таблото, тук и други колеги бяха споделили за подобен авангарден подход за разрешаване на проблеми 

11 мнения
• Страница 1 от 1