Как да си предпазя волана от кражба?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Как да си предпазя волана от кражба?
Абе зарежи да няма разлика в чувството с единия и другия волан. Не знам при е46 точно как е, но при е90 разликата е от земята до небето. Не е оферта ти да се съобразяваш с крадците, защото и грам екстра да нямаш, пак могат да ти я тафят за части. Когато разбиха моята, също не можаха да я запалят и затова ми я изпръскаха с пожарогасител, затова единственото горе-долу сигурно е охраняем паркинг. Май дори гараж не е толкова оферта, особено тези новите подземни, където влиза и си седи на спокойствие. Ама като отидеш в мола, кел файда за парите, дадени за паркинг, ако ти я тафят оттам. Аз лично започвам да се чудя дали си заслужават нервите за 10-15 годишни коли. Да не можеш една нормална екскурзия да си направиш, без да трябва да търсиш паркинги, гаражи и да се будиш да я гледаш дали е там, където последно си я оставил.
- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
Аз на моя волан с телоподаващо му залях ъглите на болта (яки капки).Ако трябва да се сваля малко флекс-че и се демонтира.За съжаление такава ни е държавата и манталитета на хората,гледат се лесните кинти.
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
- Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S
Ами аз съм карал със волан сцепен лъч, по-тънък е обръча и няма ръкохватки, като съм свикнал на моя и нещо не ми допада, а мисля че обикновения е и с по-голям диаметър на обръча.
А и нищо да нямам като оборудване, нали ви казах откраднаха ми бъбреците преди 3 години. (мисля че купетата повече ги пипат от седан/комби
Относно платения паркинг, си е кофти особено като навън е порой или егати клинча -20 както беше, докато стигнеш до паркинга си на кокал...
А и нищо да нямам като оборудване, нали ви казах откраднаха ми бъбреците преди 3 години. (мисля че купетата повече ги пипат от седан/комби
Относно платения паркинг, си е кофти особено като навън е порой или егати клинча -20 както беше, докато стигнеш до паркинга си на кокал...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Говори ми...KpuB4o написа:Относно платения паркинг, си е кофти особено като навън е порой или егати клинча -20 както беше, докато стигнеш до паркинга си на кокал...
А по-яко е като си прибираш в 12-1 вечерта и сте само ти и кучетата по улиците
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
bobreti написа:Аз на моя волан с телоподаващо му залях ъглите на болта (яки капки).Ако трябва да се сваля малко флекс-че и се демонтира.За съжаление такава ни е държавата и манталитета на хората,гледат се лесните кинти.
Колега, не е ли дълбоко да се бърка с флекс ако се наложи ? И с телоподаващо не хвърчат ли много искри, като съм гледал като заваряват ауспуси понякога хвърчи като горящо топче.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
KpuB4o написа:Колега, не е ли дълбоко да се бърка с флекс ако се наложи ? И с телоподаващо не хвърчат ли много искри, като съм гледал като заваряват ауспуси понякога хвърчи като горящо топче.
Зависи на каква степен е сложено, ауспусите сигурно ги правят на много силна (за да става по-бързо) и хвърчи, но от една-две точки на ниска степен нищо няма. Все пак аз никога не бих си заварил волана.
Tires are evil - destroy them all ...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Гледам в реалоема е болт М14х1,5. До колкото си спомням има секретни болтове за джанти с този размер, просто стругаря трябва да го оформи.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Защо не го покриваш с някакъв плат просто да не се вижда, че е ///М мулти.

Lenco написа:Гледам в реалоема е болт М14х1,5. До колкото си спомням има секретни болтове за джанти с този размер, просто стругаря трябва да го оформи.
Това със секретния болт е много добра идея и готово решение, ако стане.
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
r19 написа:Защо не го покриваш с някакъв плат просто да не се вижда, че е ///М мулти.![]()
Предполагам че вече местните крадци са ме научили, а и си мисля че ако го покрия ще предизвиква още по-голямо внимание. Ще проверя тези секретни болтове, благодаря за идеята, само ми се струва че главата им е доста висока не знам дали няма да опира в бега.
- bobreti
- младши ентусиаст
-
KpuB4o написа:bobreti написа:Аз на моя волан с телоподаващо му залях ъглите на болта (яки капки).Ако трябва да се сваля малко флекс-че и се демонтира.За съжаление такава ни е държавата и манталитета на хората,гледат се лесните кинти.
Колега, не е ли дълбоко да се бърка с флекс ако се наложи ? И с телоподаващо не хвърчат ли много искри, като съм гледал като заваряват ауспуси понякога хвърчи като горящо топче.
Сложих мокри парцали на седалката и кората на вратата и няма проблеми.Другият вариант е като решиш да го свалиш се заварява болт от джанта върху болта на волана и се развива без проблеми.Само това е спасението.
- bobreti
- младши ентусиаст
-
cmdkick написа:KpuB4o написа:Колега, не е ли дълбоко да се бърка с флекс ако се наложи ? И с телоподаващо не хвърчат ли много искри, като съм гледал като заваряват ауспуси понякога хвърчи като горящо топче.
Зависи на каква степен е сложено, ауспусите сигурно ги правят на много силна (за да става по-бързо) и хвърчи, но от една-две точки на ниска степен нищо няма. Все пак аз никога не бих си заварил волана.
Личен избор.По-добре заварен вместо липса.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Хубаво говорите за секрет или заварка на волана, но като цяло е по-евтин или на цената на бега, който за момента никой не го споменава. 

- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
100imenov написа:Хубаво говорите за секрет или заварка на волана, но като цяло е по-евтин или на цената на бега, който за момента никой не го споменава.
Колега, по-добре без бег и със волан отколкото без бег и без волан

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Само паркинг е варианта. При Е46 болт си е вариант, при Е90 болт не те оправя, щото като ти гепят бега то стига. Лошото е, че законите не ги спират и си "работят" без притеснение от нищо.
https://nova.bg/news/view/2017/02/07/17 ... %B5%D0%BE/
https://nova.bg/news/view/2017/02/07/17 ... %B5%D0%BE/
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3