Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Re: Бързи въпроси и отговори
funkagenda написа:Колеги, нещо не мога да намеря тема или не структурирам правилно въпроса си. Нека някой, ако знае как на е90 2006г. с lights package, как може да се направи осветлението в краката да свети постоянно, докато шофирам да пише едно ЛС, или да отговори тук, или да ме препрати към някоя тема засегнала този въпрос.
Благодаря Ви.

- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 523i
Здравейте колеги, случва ми се нещо странно, и това ме побърква. Преди един месец смених демферната шайба /колата е Е91 330Д/. Когато се скъса, в колата засмърдя яко на изгоряла гума. Докато разбера какво става, карах около 5-6 км.. горе долу, не помня точно. Купих демферна шайба Кортеко, и всичко заспа. Това което ме притеснява е, че след смяната на няколко пъти ми се случва, след малко по агресивно каране /например снощи се качих на Витоша и малко си правих кефа по завоите/ в купето се изпълва с миризма на изгоряла гума /същата миризма като при късането на демфера/
Спрях, отворих капака, а там смрад
Но няма нищи видимо нито по ремъците, нито по демфера /да не дава Господ/. След като почине малко колата всичко е ОК.
Някакви идеи? Благодаря!

Някакви идеи? Благодаря!
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Да не ти е затегнала някоя от ролките?
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Ремъка смени ли го? Ако не си от претъркването може да е заминал и сега да напомня за себе си?
Би трябвало да се смени всичко.
Аз го играх този филм - първо смених всичко без демпферната шайба, после ми се прецака компресора на климатика и смених и него и шайбата, за да не си играя повече..
Аз го играх този филм - първо смених всичко без демпферната шайба, после ми се прецака компресора на климатика и смених и него и шайбата, за да не си играя повече..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
Bexim написа:Ремъка смени ли го? Ако не си от претъркването може да е заминал и сега да напомня за себе си?
Само ремъка за хидравликата не съм сменил. Видимо си беше ОК.
Освен и него да сменя.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Някоя ролка блокира, няма от какво друго да е.
Или пък другия вариант е обтегача да не опъва хубаво ремъка и да приплъзва.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vld написа:Някоя ролка блокира, няма от какво друго да е.
Също,да не е останал,част от стария ремък по ролките...аз бих свалил ремъка и бих раздвижил всички ролки,ако някоя затяга или има проблем,ще се усети веднаа..друго ако не си сложил contitech ремък а dayco или gates (2та са гладки)няма да се учудя и vld да е прав и да приплъзва ремъка
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бързи въпроси и отговори
Колеги, имам един въпрос, породен от чисто любопитство. Разваля ли се по някакъв начин сензора за дъжд, ако постоянно са включени авто чистачките дори когато не вали и няма причина да е. Просто ми е любопитно, че обичам да го пускам някой ако ме изпръска с някоя локва веднага да почисти, не търпя предния джам да ми е мръсен, ама грам
И още един въпрос от любопитство:
На първата снимка е кола на колега, Е90 320д автомат произведена 04.03.06, на втората е моята, произведена 03.03.06 ръчка в същия завод. Защо маркуча от колектора моя е метален, а неговия не? Дори в реалоем ми излиза, че трябва да е като неговия и като го поръчах - греда! Пък разликата в маркучите е има няма 200 лева. Бях чел за performance kit за 320-ка и там май беше такъв, да не би предния собственик да е сменял нещо?

И още един въпрос от любопитство:
На първата снимка е кола на колега, Е90 320д автомат произведена 04.03.06, на втората е моята, произведена 03.03.06 ръчка в същия завод. Защо маркуча от колектора моя е метален, а неговия не? Дори в реалоем ми излиза, че трябва да е като неговия и като го поръчах - греда! Пък разликата в маркучите е има няма 200 лева. Бях чел за performance kit за 320-ка и там май беше такъв, да не би предния собственик да е сменял нещо?

- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:vld написа:Някоя ролка блокира, няма от какво друго да е.
Също,да не е останал,част от стария ремък по ролките...аз бих свалил ремъка и бих раздвижил всички ролки,ако някоя затяга или има проблем,ще се усети веднаа..друго ако не си сложил contitech ремък а dayco или gates (2та са гладки)няма да се учудя и vld да е прав и да приплъзва ремъка
Ремъка по спомен беше Континентал, всички ролки ги провери майстора, единствено ме притеснява оптегача на оптяжната ролка, някак мек ми се струва ремъка като го натисна. Не знам колко ход трябва да има? Юе сменя и другия ремък. По каналите няма нищо. Стария ремък имаше само леко цепнати 2 канала на едно място, но не липсваха парчета.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Dani Dupeto написа:Gqbriel написа:vld написа:Някоя ролка блокира, няма от какво друго да е.
Ремъка по спомен беше Континентал, всички ролки ги провери майстора, единствено ме притеснява оптегача на оптяжната ролка, някак мек ми се струва ремъка като го натисна. Не знам колко ход трябва да има? Юе сменя и другия ремък. По каналите няма нищо. Стария ремък имаше само леко цепнати 2 канала на едно място, но не липсваха парчета.
Откачи ремъка на алтернатора и провери ролката да не е затегнала,при мен беше нанкамък и янсменях,тя съшо е демпферна
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Здравейте колеги някой може ли да ми каже на какви км е тази кола WBAVU31040KY43713 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Бързи въпроси и отговори
Някой да препоръча човек, който може да го оправи? Или да ходя и по каско да ми слагат ново? Чел съм доста негативни неща особено как не ги лепят хубаво и има проблеми след това със сензори за дъжд и т.н. Вчера ме шибна едно камъче... 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Някой да препоръча човек, който може да го оправи? Или да ходя и по каско да ми слагат ново? Чел съм доста негативни неща особено как не ги лепят хубаво и има проблеми след това със сензори за дъжд и т.н. Вчера ме шибна едно камъче...
Писах ти на лс - това го сменяй,точно в края на стъклото,няма да издържи дълго,отделно серозно е тръгнало,ако не трябваше да боядсивам,цялата кола - офертата за ОЕМ такова е направо перфектна ,не всички са зле в монтажа..
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
dextuar написа:Някой да препоръча човек, който може да го оправи? Или да ходя и по каско да ми слагат ново? Чел съм доста негативни неща особено как не ги лепят хубаво и има проблеми след това със сензори за дъжд и т.н. Вчера ме шибна едно камъче...
Ново, само че в БГ боя и челно стъкло няма кой да ти ги направи както е било фабрично, за съжаление.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
b00st написа:dextuar написа:Някой да препоръча човек, който може да го оправи? Или да ходя и по каско да ми слагат ново? Чел съм доста негативни неща особено как не ги лепят хубаво и има проблеми след това със сензори за дъжд и т.н. Вчера ме шибна едно камъче...
Ново, само че в БГ боя и челно стъкло няма кой да ти ги направи както е било фабрично, за съжаление.
Единственото място, което не съм боядисвал по колата, е тавана и задния капак, другото я някой ме ожулил, я надрал, и за боята съм намерил място, където я докарват 1:1 като от завода и работят с доста застрахователи. Ако имаш нужда, пиши на ЛС и ще ти дам координатите. За челното от каското искат да ме пратят тук http://www.sps-autoglass.bg . Някой с отзиви за работата там?