Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Wierdo написа:http://www.cars.bg/c1818357
Някой нещо за тази?
Ако има някой четящ с 545 ръчка и желание да се раздели с нея, нека ми пише
Колега, колата я продава мой познат. Аз лично преди да взема моята отидох да я видя, въпреки че вече си бях решил какво да взема.
Поради това не съм я оглеждал в такива детайли. Оборудването е страхотно, изглежда доста запазена отвътре. Моят човек твърди, че в Дару са се изказали доста положително за самия автомобил, км били реални и колата била "истинска" каквото и да са имали предвид.
Едно от нещата, което според мен обаче и предстои са уплътненията на клапаните предвид пробега. Това обаче не бива да те плаши чак толкова, ако може да спазариш малко цената, после ги правиш тия неща и заедно с това си ревизираш половината мотор и знаеш че си спокоен след това. Даже мисля, по-добре да знаеш какво си направил ти, отколкото да си мислиш, че преди тебе собственика е бил достатъчно съвестен да ревизира всичко както трябва.
При всички положения, ако си решил да взимаш такъв автомобил е добре да си я закараш и прегледаш и ти. Хубавото е че е регистрирана и може да го направиш

Относно разходите по обслужването, всичко е както спомена колегата bir40o0. Иначе в раздела за 6-та серия бях писал преди време, какви разходи имах аз след покупката - тук. Другото, което ми се наложи да правя след това (преди седмица реално) е клапана на парното (топло/студено) - оригинален + работата по смяната е около 300лв.
off: Към колегите с V8, мисля си че е добре да си направим една темичка само за тия машини и там да обсъждаме разни специфични неща за тях. Честно казано мислех, че няма интерес към тия мотори, пък тук последните 2 страници ме опровергават.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Колеги, днес колата изведнъж без никакви предварителни симптоми изгуби мощност, натискам до дупка, но без резултат, едвам пъпли. Колата стана много шумна - като Зил направо и в купето влиза миризма на изгорели газове, като отворя предния капак мирише силно на изгорели газове. На какво може да се дължи?
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
todorSTY написа:Колеги, днес колата изведнъж без никакви предварителни симптоми изгуби мощност, натискам до дупка, но без резултат, едвам пъпли. Колата стана много шумна - като Зил направо и в купето влиза миризма на изгорели газове, като отворя предния капак мирише силно на изгорели газове. На какво може да се дължи?
Провери си изходящия колектор. Според мен ти се е сцепил и от там е шума и миризмата и съответно турбото неможе да надуе добре (загуба на мощност).
Sent from my iPhone using Tapatalk
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Утре ще я карам в сервиза и ще видим, но искам да събера мнения предварително, защото, знаете защо всъщност 

- martin_avramov
- Потребител
-
Здравейте приятели,
искам да си купя e60 3.0xd 2008г. и по точно съм хвърлил око на http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1lzcwp
прочетох доста теми относно тези автомобили и най-много ме притеснява скоростната кутия. Може ли някой да ми обясни или да ме насочи към друга тема във форума - какви са признаците по които може да се разбере че даден автомобил има проблем (за автоматиците). Имам много слаби познания и всеки един съвет ще ми е от голяма полза (какво да гледам при покупка) тъй като съм решен да закупя такъв автомобил.
Благодаря !
искам да си купя e60 3.0xd 2008г. и по точно съм хвърлил око на http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1lzcwp
прочетох доста теми относно тези автомобили и най-много ме притеснява скоростната кутия. Може ли някой да ми обясни или да ме насочи към друга тема във форума - какви са признаците по които може да се разбере че даден автомобил има проблем (за автоматиците). Имам много слаби познания и всеки един съвет ще ми е от голяма полза (какво да гледам при покупка) тъй като съм решен да закупя такъв автомобил.
Благодаря !
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
martin_avramov написа:Здравейте приятели,
Благодаря !
Специално за фейсовите кутии не се притеснявай,здрави са
Изпратено от моят P00A с помощта на Tapatalk
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Изкарвате колата на магистралата и правите 200,ако не забие грешка добре.Караш около 90 и задържаш на 1500 об,не трябва да рита,оборотите трябва да спят.Пускате диагностика и гледате дали е качвала грешки.Вдигате колата източвате малко масло,не трябва да мирише на изгоряло.Не трябва да има фрагменти от пакетите.Палиш колата пускате инпа и чакате кутията да загрее 40 гр.Отваряш пробката за наливане ако не излиза масло трябва да се долее докато излезе.Щях да забравя - опъваш ръчната,колелата не трябва да се въртят.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
ще даваш 23 000лева и баш тази ли реши.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- martin_avramov
- Потребител
-
@timur_lenk много полезен за мен коментар, благодаря
@Nukem колебая се между тази и още 2 но по важното за мен е да чуя вашите коментари тъй като вече сте минали по този път, а аз нямам никакъв опит при покупка на този вид автомобили. Всякакви други съвети ще ми бъдат от полза.
Благодаря
@Nukem колебая се между тази и още 2 но по важното за мен е да чуя вашите коментари тъй като вече сте минали по този път, а аз нямам никакъв опит при покупка на този вид автомобили. Всякакви други съвети ще ми бъдат от полза.
Благодаря
Пасажерската врата е имала интервенция или поне на снимките е по-тъмна и като пастирана.
Колата не е 02.2009, а 2007-06-13.
Воланът мисля, че е сменяван, оригинално по VIN не е бил M-ков, предната броня също.
Парктроникът отпред?
Италианка е, поне за ръжда няма да я мислиш.
Ето тук си провери километрите срещу 5 еврака.
https://www.bmdecoder.com/service
Това е рамата.
WBANY71040CT69865
От 2012 г. е в БГ, това и е предния номер T8380CT, после е била и за година с BP регистрация. Няма причинени ПТП-та, откакто е в България (което не значи, че не може друг да я е изтряскал).
Воланът мисля, че е сменяван, оригинално по VIN не е бил M-ков, предната броня също.
Парктроникът отпред?
Това е рамата.
WBANY71040CT69865
От 2012 г. е в БГ, това и е предния номер T8380CT, после е била и за година с BP регистрация. Няма причинени ПТП-та, откакто е в България (което не значи, че не може друг да я е изтряскал).
Yachev написа:Пасажерската врата е имала интервенция или поне на снимките е по-тъмна и като пастирана.
Парктроникът отпред?
Това е рамата.
WBANY71040CT69865
има върнати минимум 120 000км
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
martin_avramov написа:Здравейте приятели,
Благодаря !
Като си готов да дадеш толкова пари поне си вземи нещо истинско - http://www.mobile.bg/11478761531974321

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25

Sent from my iPhone using Tapatalk
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
badsharki написа:martin_avramov написа:Здравейте приятели,
Благодаря !
Като си готов да дадеш толкова пари поне си вземи нещо истинско - http://www.mobile.bg/11478761531974321
To вече за тея пари се взимат F10 ти му предлагаш Е60 префейс