За капака
Модератор: Технически модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
За капака
И сега една много болезнена тема за нас и може би най-големия проблем на Е34-ката
Газовите пружини (амортисьори) на багажника и предния капак, които изпускат и после се случва капака да ни удря в главата, точно като търсим или човъркаме нещо
Та въпроса ми е от къде да се намерят на сносна цена. В Дарукар са около 60лв. и естествено ги няма
А това е проблем, който много ме дразни особено като се случи капака да ме удари по главата. Искам багажника да ми се отваря мазнярската, а не да го вдигам. Помагайтеее 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Да, аз също имам такъв проблем, като по-добрия вариант е смяна с нови или някакви държащи, но алтернативи за побългаряване са:
-пробиваш с тънка бургия амортисьорчето в отворено положение и завираш в дупката един пирон - блокира хода на амортисьорчето и няма падане на капака
-изкривяваш оста на амортисьорчето пак в отворено положение, така, че капака да се затваря с натиск, а като се отвори да не може да падне сам.
-пробиваш с тънка бургия амортисьорчето в отворено положение и завираш в дупката един пирон - блокира хода на амортисьорчето и няма падане на капака
-изкривяваш оста на амортисьорчето пак в отворено положение, така, че капака да се затваря с натиск, а като се отвори да не може да падне сам.
BMW only!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
amd написа:....
А неееее. Не си омаскарявам Бавареца

Мистика

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
Re: За капака
zAcK написа:И сега една много болезнена тема за нас и може би най-големия проблем на Е34-катаГазовите пружини (амортисьори) на багажника и предния капак, които изпускат и после се случва капака да ни удря в главата, точно като търсим или човъркаме нещо
Та въпроса ми е от къде да се намерят на сносна цена. В Дарукар са около 60лв. и естествено ги няма
А това е проблем, който много ме дразни особено като се случи капака да ме удари по главата. Искам багажника да ми се отваря мазнярската, а не да го вдигам. Помагайтеее
има ги по другите магазин4ета и пак са същите

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Re: За капака
dizelboy написа:zAcK написа:И сега една много болезнена тема за нас и може би най-големия проблем на Е34-катаГазовите пружини (амортисьори) на багажника и предния капак, които изпускат и после се случва капака да ни удря в главата, точно като търсим или човъркаме нещо
има ги по другите магазин4ета и пак са същите
Супер. Някой обаче може ли да препоръча магазин и марка, че да не изтърват на третото отваряне на багажника

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
ми като си тука яиде да се видим и ти беше от надежда ми се струва и да те заведа на шосето е магазин4ето

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
zack мисля че са 30 лв бр нови и по 10 лв втора употреба.един колега си купи само че на предния капак,пак по 30 лв броя ...и познай като дръпне лостчето и капака направо отскача напред.ще го попитам от къде ги е взел и ще пиша 

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Абе дивако, обикаляш Европата като луд. Питай чичо ти Гугъл къде има такива неща и колко струват. Аз намерих батерия за лаптопа на цена 70 евро като тук ми искат 150+ лв. за рециклирана.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Мерси на всички. Сега почвам да мисля и избирам
За Шефа - ми днеска пак ме удари капака на багажника у кухата и си казах край, ще ги сменям. Затова не търсих преди
Иначе четох (по точно се опитвах) в някъф руски сайт, че пише да слагам FEBI или Stabilus
и май така и ще направя. А цената им е около 20 лв. на бройка. Така че ще търся на тая цена пък ако скоро не намеря тогава от скъпите
Ама може ако отскоча до Европата да си взема от там. Ай ши ги и.а нашите търговци. Искат за два дни да забогатеят. То и аз искам ама няма будали дето да ми дават
А ако има да давам банкова сметка
да наливат 

За Шефа - ми днеска пак ме удари капака на багажника у кухата и си казах край, ще ги сменям. Затова не търсих преди

Иначе четох (по точно се опитвах) в някъф руски сайт, че пише да слагам FEBI или Stabilus

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
---Ще ви дам една идея която може да ви се стори смешна.Има амортисьори който стават само за багажника.Аз се занимавам с производство на мебели.Като купих моята Е34-ка имах същия проблем.Значи.Отивате в магазин за мебелен обков.Търсите механизми за повдигане на матраци който са с амортесьори.Купувате само амортесьорите.17 лева двата.Нямат абсолютно никаква разлика с оригиналните нито в размера,нито в нютоните,нито в дупките на ушите.Взимате най слабите който са 600-650 NM.Капака на багажника се отваря перфектно.Аз съм с тях вече почти година.Можете да питате AGT и другите от Пловдивската група.Дано да съм бил полезен. 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
veso VTK написа:...
Ако са напълно еднакви добре. Ама тия 600 нютона или каквото е

veso VTK написа:---Ще ви дам една идея която може да ви се стори смешна.Има амортисьори който стават само за багажника.Аз се занимавам с производство на мебели.Като купих моята Е34-ка имах същия проблем.Значи.Отивате в магазин за мебелен обков.Търсите механизми за повдигане на матраци който са с амортесьори.Купувате само амортесьорите.17 лева двата.Нямат абсолютно никаква разлика с оригиналните нито в размера,нито в нютоните,нито в дупките на ушите.Взимате най слабите който са 600-650 NM.Капака на багажника се отваря перфектно.Аз съм с тях вече почти година.Можете да питате AGT и другите от Пловдивската група.Дано да съм бил полезен.
Весо е прав!И аз така сторих и багажника се отваря като нов.
Само греши в нютоните,оригиналните са 420 ,а мебелните 450 Nm,което е несъществена и единствена разлика.
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3