Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Gqbriel » 03 Фев 2017, 20:25

imanov написа:
imanov написа:Здравейте,
днес сутринта нямах ток в колата( 2008 316i бензин) . Не бях я палил близо 2 седмици , но вчера запали и карах 2 часа из София без никакви проблеми а и акумулатора е нов - BOSCH на 3 месеца и регистриран поради факта, че ми беше заминала водната помпа и беше изтощила стария на 8г.. Осетих едно падане на оборотите по едно време под 500 rpm но не обърнах особено внимание. Днес сутринта като се опитах да запаля акумулатора беше изтощен но след 1 час зареждане запали. На диагностиката OBDII на тел. не дава никакви грешки. След 3 часа зареждане измерих 12.4V но един час след това е 12.1 и очевидно дърпа ток отнякъде. Някакви съвети какво мога дапроверя преди да отида на диагностика? :confused: Само да допълня, че ми показва утечка от около 4.5А, някой знае ли дали това е възможно в покой да се получи от реле регулатора на алтернатора или идея кои бушони да проверя за утечката?

Здравейте,
след компютърна диагностика с официална прграма на БМВ не се откриха никакви грешки по колата. ПОмислих си, че от суда някоя електроника може да е замръзнала или да не реагира както трябва. Колата спря да прави проблеми 2 седмици и днеска отново акумулатор ми е изцяло умрял, като се има предвид, че в сряда я карах цял ден и нямаше никакви проблеми. Някакви идеи към какво мога да се насоча или да им кажа да гледат като ходя на диагностика следващия път?
Благодаря предварително

А като са ползвали официалната програма да провериха случайно циклите на акумулатора и в какво здраве е,как е работел?Има си тестове специално за него.След колко време,след като е загадена колата мерихте утечка,че ако е под 16мин няма смисъл

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от imanov » 04 Фев 2017, 9:35

Gqbriel написа:
imanov написа:
imanov написа:Здравейте,
днес сутринта нямах ток в колата( 2008 316i бензин) . Не бях я палил близо 2 седмици , но вчера запали и карах 2 часа из София без никакви проблеми а и акумулатора е нов - BOSCH на 3 месеца и регистриран поради факта, че ми беше заминала водната помпа и беше изтощила стария на 8г.. Усетих едно падане на оборотите по едно време под 500 rpm но не обърнах особено внимание. Днес сутринта като се опитах да запаля акумулатора беше изтощен но след 1 час зареждане запали. На диагностиката OBDII на тел. не дава никакви грешки. След 3 часа зареждане измерих 12.4V но един час след това е 12.1 и очевидно дърпа ток отнякъде. Някакви съвети какво мога дапроверя преди да отида на диагностика? :confused: Само да допълня, че ми показва утечка от около 4.5А, някой знае ли дали това е възможно в покой да се получи от реле регулатора на алтернатора или идея кои бушони да проверя за утечката?

Здравейте,
след компютърна диагностика с официална програма на БМВ не се откриха никакви грешки по колата. Пoмислих си, че от студа някоя електроника може да е замръзнала или да не реагира както трябва. Колата спря да прави проблеми 2 седмици и днеска отново акумулатор ми е изцяло умрял, като се има предвид, че в сряда я карах цял ден и нямаше никакви проблеми. Някакви идеи към какво мога да се насоча или да им кажа да гледат като ходя на диагностика следващия път?
Благодаря предварително

А като са ползвали официалната програма да провериха случайно циклите на акумулатора и в какво здраве е,как е работел?Има си тестове специално за него.След колко време,след като е загадена колата мерихте утечка,че ако е под 16мин няма смисъл.

Здравейте,
вчера измерих отново измерих утечка от 1.7А 20мин като изкючих колата и блогирах ключа на бравата на багажника и затворих всички врати. Алармата не беше активирана защото почва да се активира и пищи като откача минуса. Пробвах също да откача релето на вентилатора защото четох, че е един от често срещаните проблеми с постоянно захранване но утечката продължава, явно нещо не позволява на колата да заспива. След като не ми изписва никакви грешки на диагностиката за проблемни части, моля за съвети както мога да проверя друго което може да продължава да черпи ток?
Благодаря предварително
Последна промяна imanov на 07 Фев 2017, 8:29, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 04 Фев 2017, 16:58

Колеги, снощи ми е паднал лед върху колата и ми е счупил задното стъкло. Предложете къде могат да го сменят грамотно в Пловдив или София. Знаете ли колко струва ново оригинално задно стъкло за е90 и дали да не търся 2ра ръка? Имам каско в лев инс.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Фев 2017, 17:19

Plamenv написа:Колеги, снощи ми е паднал лед върху колата и ми е счупил задното стъкло. Предложете къде могат да го сменят грамотно в Пловдив или София. Знаете ли колко струва ново оригинално задно стъкло за е90 и дали да не търся 2ра ръка? Имам каско в лев инс.

Аз съм в съшата дилема само че с челно,пак в левинс и тези дни ще им дам проформа за ОЕм стъкло,да видя каква сума ще одобрят..за задно бих си взел втора ръка,само оглеждаш реотаните ,ново хич няма да е евтино,зашото има и реотани и антената ти е на него...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenv » 04 Фев 2017, 18:55

Gqbriel написа:
Plamenv написа:Колеги, снощи ми е паднал лед върху колата и ми е счупил задното стъкло. Предложете къде могат да го сменят грамотно в Пловдив или София. Знаете ли колко струва ново оригинално задно стъкло за е90 и дали да не търся 2ра ръка? Имам каско в лев инс.

Аз съм в съшата дилема само че с челно,пак в левинс и тези дни ще им дам проформа за ОЕм стъкло,да видя каква сума ще одобрят..за задно бих си взел втора ръка,само оглеждаш реотаните ,ново хич няма да е евтино,зашото има и реотани и антената ти е на него...

Знам че нее евтино, но ми казаха че като и дам фактура ще ми изплатят парите.. дали ще ги изплатят едни 6 700 лв не знам ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Фев 2017, 22:39

Plamenv написа:
Gqbriel написа:

Знам че нее евтино, но ми казаха че като и дам фактура ще ми изплатят парите.. дали ще ги изплатят едни 6 700 лв не знам ..

6/700 лв ако изплатят ще е прекрасно..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 05 Фев 2017, 0:52

Gqbriel написа:

СимПетСим- предлагат само стъкла Pilkington! Сменял съм два пъти челни стъкла(2 различни коли) и оплаквания от самите стъкла или монтажа нямам!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenv » 05 Фев 2017, 2:11

Колеги, мисля да търя оригинално стъкло 2ра ръка, и ще питам за фактура. Къде могат да го сложат грамотно и трябва ли да търся нови оплътнения.. Така известните Кобра или бмв сервиз ще препоръчате?

Потребител
Аватар

Мнение от tonny_b » 05 Фев 2017, 14:29

Здравейте, някой да знае как се прави да е оранжево и какво ми трябва
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 05 Фев 2017, 16:30

Трябват ти американски фарове. Другия вариант е да отвориш твоите и да боядисаш светлоотразителите, но не е препоръчително и не си заслужава.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 05 Фев 2017, 17:36

Здравейте, да предложите някакъв видео рекордер/ камера на предното стъкло. И да кажете примерно колко време издържа без да се зарежда. Постоянно ли записва и така...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenv » 05 Фев 2017, 17:43

Предложете къде най-качествено ще сменят задното стъкло, без значение от цената.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 05 Фев 2017, 17:47

Май няма да намериш такава, която да работи повече от 5 мин. без външно захранване.
Иначе аз ползвам mini 0806pro
,като за парите си е добра

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 06 Фев 2017, 21:21

sacrament написа:Здравейте, да предложите някакъв видео рекордер/ камера на предното стъкло. И да кажете примерно колко време издържа без да се зарежда. Постоянно ли записва и така...

Моята поне 1-2 часа кара на 1080p-30 кадъра на Loop на батерия , но ти и бюджет не си дал
Последна промяна armagedon_762002 на 06 Фев 2017, 21:26, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 06 Фев 2017, 21:25

Моята кара, докато има акумулатор :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93