Проблем с мигачи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Проблем с мигачи
PeReZ написа:Не прочетох всички постове, за което се извинявам.
Някой пробвал ли е да смени лайтмодул и да види дали проблемът остава?
Също така, зачистили ли сте буксите на крушките и сменили ли сте и трите крушки на мигача, да речем отляво, с нови?
И нямам предвид да сте ги "гледали", а сменили и зачистили.
Аз ги прочетох всичките и понеже ми е попадал модул с описаните проблеми ще споделя опит:
1. Модулът има проблем със софтуера.
2. Софтуерът може да се смени, но не си струва парите и усилитето.
3. Проблемът в софтуера е породен от хардуерни дефекти като:
- студени спойи, дори да се възстановят проблемите не се оправят;
- препрограмиране на модула или кодиране на функцията "двоен мигач" при включване на аварийните;
- неволни окъсявания по веригата за подсветките, кабелите са сив/черве и кафяв/чер;
- навлажняване на модула;
един такъв модул дори може да ви генерира съобщения за несъществуващи грешки. Това се дължи на прекъсване на диагностичните вериги, които са в модула. На практика модула спира да отчита наличието на дадена крушка и венага генерира съобщение за грешка. Най-учудващото в тази ситуация, е че самата крушка работи и дори в момента на съобщението може да свети.
Ремонтът - просто подменяте модула с друг, който работи.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
Да, при положение, че почти нищо не коства да се смени ЛЦМ-а, не е зле да се помисли по въпроса.
Имам доста, а и постоянно си допълвам колекцията от лайтмодули, понеже ги ползвам за разни проби, та съм се нагледал на какви ли не разнообразни проблеми с тях.
Имам доста, а и постоянно си допълвам колекцията от лайтмодули, понеже ги ползвам за разни проби, та съм се нагледал на какви ли не разнообразни проблеми с тях.
- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D
- Мечтае да кара: 535D
Засега след смяната на динамото проблема с мигачите отслабна, по бързо се оправя. А относно колегата който спомена за двойния мигач, го спрях днес да пробвам. И отвреме на време ми дава изгоряла крушка за стоп и като задържа за малко спирачката и изчезва грешката. Ама там може и крушката да е проблемна. На мигачите крушките са нови и всичко е проверено букси, пластинки на фасунките.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
За появата на индикация за изгоряла крушка от време на време на стоповете, фасунката не дава добър контакт, особено след сътресения по "хубавите ни пътища" или паваж. Ако след като се мръдне малко изчезва, зачистете пластините на фасунката и на стопа ,за по добър контакт.
- jorfii
- младши ентусиаст
-
- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
И сега какво? Означава ли,всичко това, че в крайна сметка трябва да изключа двойните мигачи (аварийни) за да не си прецакам модула. Жалко тъкмо си ги активирах онзи ден 

- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
- jorfii
- младши ентусиаст
-
- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
sosk0 написа:Ами не означава и с него и без него като си реши си прави така.
Да де ама както колегата Sony1 е написал по горе това е една от възможните причини да се бъгне модула. Никъде преди това в постовете не видях да пише че, си активирал двойния мигач едва след неговия пост споделяш за това. Това ме навежда на мисълта че, колегата е познал истинската причина за проблема с модула. При теб деактивирането на тази екстра не води до някакво чувствително подобрение както казваш, може би защото модула вече е дефектирал по някакъв начин. За това мисля и аз да ги махна тези мигачи преди да се наложи да сменявам LCM-а.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
jorfii написа:sosk0 написа:Ами не означава и с него и без него като си реши си прави така.
Да де ама както колегата Sony1 е написал по горе това е една от възможните причини да се бъгне модула. Никъде преди това в постовете не видях да пише че, си активирал двойния мигач едва след неговия пост споделяш за това. Това ме навежда на мисълта че, колегата е познал истинската причина за проблема с модула. При теб деактивирането на тази екстра не води до някакво чувствително подобрение както казваш, може би защото модула вече е дефектирал по някакъв начин. За това мисля и аз да ги махна тези мигачи преди да се наложи да сменявам LCM-а.
Не мога да кажа дали модулът е имал някакви проблеми преди активирането на екстрата "Двоен мигач", но след тази манипулация започна да се държи "странно". Не съм си правил труда да проверявам какво ще се случи след деактивирането на Двойния мигач, защото установих, че модулът има и други проблеми и ще бъде заменен.
Българския вариант:
- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
При мен и преди активирането на двойния мигач си правеше така. По принцип лятото няма проблеми, само зимата. И тази зима се задълбочи проблема. Освен мигачите забелязах че стъклата ми се движат по бавно също и чистачките и помпата за предното стъкло едва пръскаше. А от малкото казанче пръска яко. Първо смених помпата не се оправи. Започнах да си мисля че някъде долу под седалката ми кляка напрежението защото понякога всичко се оправяше само. Махнах седалката и запоих всички плюсове по бушоните и клемореда с масите. Същата работа. Накрая смених динамото и сега е по добре прави го много по рядко. Със старото динамо зареждаше 14, а сега с това 14,4. Обаче с това понякога ми пулсира и ми преклаща мотора най вероятно е с китайски регулатор. Мигачите са от ЛЦМа а другите аномалии идват от ГМа. Има още някъкъв тънък момент който пропускам да проверя може би.
Здрв.колеги пиша по тази тема защото доста страдах уви какво ли не смених лайт модула всички крушки и пак си остана проблема със забързаното цъкане на мигачите,и накрая от толкова тирсене го намерех проблема,а той беше в светлините на задния номер изгоряла крушка и имаше влага дори си беше мокро и ми давало на късо.след смяната на крушката и подсушаване всичко е ок
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2