Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
абе глупости, баси наглеца е тоя с таксито. а ако беше минал от другата страна на островчето и отсреща имаше патрулка нали се сещаш как щеше да си отнесеш нещо
една вечер в центъра, срещу св неделя, един така спря уж да качва клиент, тъкмо след като светна зелено за надясно, а той първа кола. и си стои и не му дреме от свирене, къси, дълги..трябваше да дам назад и понеже и в средната лента имаше кола, та от тая за наляво да си направя десния завой
трябва да има баланс в конфликтите, кога да се занимаваш, кога не, но пък като вдигнеш кръвното на някой, той следващия път ще се замисли дали да направи пак същата глупост... а при липса на адекватен контрол, смятам, че това е ключово за нашия трафик
една вечер в центъра, срещу св неделя, един така спря уж да качва клиент, тъкмо след като светна зелено за надясно, а той първа кола. и си стои и не му дреме от свирене, къси, дълги..трябваше да дам назад и понеже и в средната лента имаше кола, та от тая за наляво да си направя десния завой

трябва да има баланс в конфликтите, кога да се занимаваш, кога не, но пък като вдигнеш кръвното на някой, той следващия път ще се замисли дали да направи пак същата глупост... а при липса на адекватен контрол, смятам, че това е ключово за нашия трафик

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
JOGI написа:но пък като вдигнеш кръвното на някой, той следващия път ще се замисли дали да направи пак същата глупост... а при липса на адекватен контрол, смятам, че това е ключово за нашия трафик
И аз така мисля. Наясно съм, че никого няма да превъзпитам, не ми е работа, но ако поне се замисли следващия път, това пак е една малка победа

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Няма как да накараш човек дето само "присъства" в колата да обмисли начина си на каране. Той действа първосигнално - как най-бързо да достигне до набелязаната точка, но не мисли как да стигне до там, просто кара, предрежда, засича и за финал спира като арабин в пустиня 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Велико
Можеш да го пуснеш до господарите.

Можеш да го пуснеш до господарите.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
в Пловдив и при 3 коли на лента, пак така правят, идват и се навират отпред ... това е като идваш от местата с майчин турски език и НЕ разбираш защо другите са такива тъпаци та не правят и те така ... кво толко като всеки път така правиш , на всеки светофар с дясна или лява отделна секция ... ВИНАГИ си първи

а това с рязкото влизане в лентата като им друга кола ... класика, една девойка с 1ва серия искаше да ми размаже пажерската врата така онзи ден, докато си говореше по телефончето и сновеше през всички ленти за да мине напред, но не ми е при мен камерата за да сваля клипа, после ще го потърся

а това с рязкото влизане в лентата като им друга кола ... класика, една девойка с 1ва серия искаше да ми размаже пажерската врата така онзи ден, докато си говореше по телефончето и сновеше през всички ленти за да мине напред, но не ми е при мен камерата за да сваля клипа, после ще го потърся
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
dextuar написа:Абе прав си, по-малко нерви, по-добре. Преди малко един бакшиш спря както си иска да си разтоварва клиента, опитах се да мина и му закачих лявото огледалото с моето дясно. Къде нарочно, къде не баш, просто другия вариант беше да си задера моето ляво в мантинелата, разбира се съществуваше и вариант да го изчакам, но се изнервих и реших, че няма да го направя. Еми са ми стана тъпо, като премислих и прегледах ситуацията. Моето огледало се прибра, не видях на неговото да му има нещо също. Ама все пак постъпката ми беше тъпа. Вече едно валерианче и тогава се качвам зад волана.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Точно в такава ситуация винаги правя същото. И всеки път когато някой по такъв нагъл начин реши, че съм му длъжен да го чакам или да правя някакви схеми и нарушения за да се разминеме, ми прикипява. Нямам проблем някой да тръгне да излиза без да ме е видял - ще му спра. Няма проблем да се шмугне пред мен, стига да не създава някаква ситуация - пускам го/я и изобщо не се напрягам. Ама когато ми направи като ей тоя таксиджия, съвсем съзнателно, направо полудявам. Да не говорим, че тоя можеше да спре няколко метра напред. За остналите ти случаи обаче съм съгласен с това, което ти казват другите - прекалено много се ядосваш.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Мотивиран от колегата с А8-цата, който всеки ден се обърква, реших и аз да покарам по този начин. Еми готино е да минеш цялата колона и да не чакаш в трафика. Дано не ми стане навик...
P.S: Спирам с клиповете
http://sendvid.com/1010qrg2
P.S: Спирам с клиповете

- Kroki
- Дон Кроки
-
Реално не виждам да си попречил по някакъв начин на хората пред които се предреди, имаше си място и си влезнал. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
dextuar написа:Мотивиран от колегата с А8-цата, който всеки ден се обърква, реших и аз да покарам по този начин. Еми готино е да минеш цялата колона и да не чакаш в трафика. Дано не ми стане навик...
P.S: Спирам с клиповете![]()
Аз винаги така си минавам така от там. Нямам нерви да ги чакам да ми се влачат с 25.
Мда - а нормално ли е да оставиш 20+ метра межу теб и предния, щото си бъркаш в носа, а не се подготвяш за тръгване?
В много от клиповете ситуация няма - просто може да приемем, че има и слаби/нахални/различни шофьори. И т'ва не ни прави нито толерасти, нито каквито и да било - просто ни спестява излишни нерви за такива дребни глупости.
По-усмихнато, БМВ-та караме
В много от клиповете ситуация няма - просто може да приемем, че има и слаби/нахални/различни шофьори. И т'ва не ни прави нито толерасти, нито каквито и да било - просто ни спестява излишни нерви за такива дребни глупости.
По-усмихнато, БМВ-та караме

- Kroki
- Дон Кроки
-
Много ме кефи как всички карат в бус лентата. Това си е хранилка.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Kroki написа:Много ме кефи как всички карат в бус лентата. Това си е хранилка.
2-ма пешаци с GoPro на тротоара - цивилни
после глобички към данъците
--> 10-20 бона в хазната / ден

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
То БУС лента по Малинов дефакто няма, а интересното е, че един катаджия не съм видял откакто я има...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
driver69 написа:Мда - а нормално ли е да оставиш 20+ метра межу теб и предния, щото си бъркаш в носа, а не се подготвяш за тръгване?
Масово е това и аз затова си карам така като на клипа. Защото иначе се изнервям - никой не тръгва на зелено, ами седят и чакат колата да тръгне отпред, тогава да натиснат съединителя, да включат първа или си гледат чата, радиото и т.н. Ей от това става задръстването.