Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Колега, напълно е възможно колата да е служебна. Имам приятел, който работи като шофьор на главния изпълнителен директор на КЦМ и скоро си взеха пак нови машинки ( БМВ 740i 2016 и Ауди А6 Avant BiTDI 2016 ) 

- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
krispd написа:http://m.mobile.bg/details/11479720212034074
колеги,дават ми я за да 10к ,залужава ли си?
като цяло колата е служебна и гледат да се отърват от нея.
На тия километри се готви за кутия, гумички на клапаните, тръбата за антифриза между главите, доста гарнитурки има които е хубаво да се сменят, тампони на мотора. Цената на ремонтите може да подмине 5000лв, но пък за тия пари имаш 550ка. Според мен цената си заслужава, но трябва да се вложат пари в нея.
Здравейте отново,
Вчера гледахме една кола с майстора ми и той каза че е вероятно да има проблем със скорстната кутия защото виждал нередности в адаптации те на кутията. Също така каза че торка на колата е за смяна, защото играят оборотите между 1500 и 2000 с около 200-300 оборота. Ако ви изпратя стойностите на адаптации те ще можете ли да ми кажете дали цялата кутия е скапана или само торка и дали с ресетванена адаптации те ще се оправят нещата? Колата е 530хд от 2005г.
Прочетох темите за проблем с торка и скоростната кутия, но не бях сигурна къде да си задам въпроса
ако не е за тук моля да ме извините.
Благодаря ви предварително.
Вчера гледахме една кола с майстора ми и той каза че е вероятно да има проблем със скорстната кутия защото виждал нередности в адаптации те на кутията. Също така каза че торка на колата е за смяна, защото играят оборотите между 1500 и 2000 с около 200-300 оборота. Ако ви изпратя стойностите на адаптации те ще можете ли да ми кажете дали цялата кутия е скапана или само торка и дали с ресетванена адаптации те ще се оправят нещата? Колата е 530хд от 2005г.
Прочетох темите за проблем с торка и скоростната кутия, но не бях сигурна къде да си задам въпроса

Благодаря ви предварително.
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Yachev написа:Привет. Защо да се готви за кутия?
Живота на хидротрасформатора е свършил или почти към края си, също не се знае в какво състояние е и самата кутия, може да има съединители за смяна, но това може да се установи след като се кара колата.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Както казах, ще пиша когато сменя ксеноновите лампи на късите с Osram D1S Night Breaker . Днес се заех с това и салих фаровете.
За съжаление снимки не направих с една от старите и една от новите крушки, за да се види разликата, тъй като си зарязах телефона вкъщи.
За сега разлика в силата на светене не виждам, но все пак навън е светло и не мога да определя свети ли Night Breaker-a по-силно.
Разлика в цвета обаче има. Когато свалих старите лампи се оказа, че са Osram D1S Cool Blue, които са 5500К и светят доста по-синьо от Night Breaker-a със своите 4300К.
Още не мога да свикна с визията на колата с по-белите фарове.
Надявам се поне видимостта сега да е по-добра, все пак уж сложих + 70% по-ярки крушки.
Довечера ще кажа заслужава ли си да се дадат 300 лв за Night Breaker или е безсмислено.
За съжаление снимки не направих с една от старите и една от новите крушки, за да се види разликата, тъй като си зарязах телефона вкъщи.
За сега разлика в силата на светене не виждам, но все пак навън е светло и не мога да определя свети ли Night Breaker-a по-силно.
Разлика в цвета обаче има. Когато свалих старите лампи се оказа, че са Osram D1S Cool Blue, които са 5500К и светят доста по-синьо от Night Breaker-a със своите 4300К.
Още не мога да свикна с визията на колата с по-белите фарове.
Надявам се поне видимостта сега да е по-добра, все пак уж сложих + 70% по-ярки крушки.
Довечера ще кажа заслужава ли си да се дадат 300 лв за Night Breaker или е безсмислено.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Това е по светло с Night Breaker-a.
По-късно ще я покарам и ще видя разликата. В момента ми е малко странно с тези лампи когато погледна колата отпред, бях свинкал късите ми да светят в синята гама.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Със сигурност светлината с 4300к трябва дори при крушки с идентичен светлинен поток по спецификации да ти осветява по-добре пътното платно.
В твоя случай от 5500к на 4300к, при това Найтбрейкъри, трябва да ти е като ден пред автомобила.
Поздравления за подобренията, които реализираш на добра воля за себе си за не малко пари.
Колата е страхотна.
В твоя случай от 5500к на 4300к, при това Найтбрейкъри, трябва да ти е като ден пред автомобила.
Поздравления за подобренията, които реализираш на добра воля за себе си за не малко пари.
Колата е страхотна.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Благодаря ти колега!!!
Снощи пътувах извън града с нея. Регулирах си и фаровете.
Разлика намирам и то осезаема. Не мога да каже, че свети много повече от преди, но определено осветеността е по-добра. Светлиния поток е много "по-плътен", и фаровете светят по-далеч. Удоволствие е да се караш вечер с тези лампи.
Моя съвет е, ако се наложи да сменяш изгоряла лампа, по-добре е да дадеш 80 лв повече за две Night Breaker, разлика ще намериш веднага.
Реално не светят на 70% по-ярко, но бих ги определил като 30-40% по-якри, което не е малка разлика.
Снощи в един завой на пътя изскочи чакал. Успях да го избегна и да не го ударя с лявата част на бронята, но с около 30 км/ч го закачих с дясната част на предната броня. Щети по колата нямам. Бронята няма драскотина, решетката около халогена е здрава. Свалих я да огледам и видях, че едното краче на стойката на десния халоген е счупено. Самия халоген е здрав но се държи само на лявата част на стойката.
Има ли от къде да се купи само стойка и да ползвам моя халоген.
Дразни ме това, че мърда навътре когато го натисна.
Снощи пътувах извън града с нея. Регулирах си и фаровете.
Разлика намирам и то осезаема. Не мога да каже, че свети много повече от преди, но определено осветеността е по-добра. Светлиния поток е много "по-плътен", и фаровете светят по-далеч. Удоволствие е да се караш вечер с тези лампи.
Моя съвет е, ако се наложи да сменяш изгоряла лампа, по-добре е да дадеш 80 лв повече за две Night Breaker, разлика ще намериш веднага.
Реално не светят на 70% по-ярко, но бих ги определил като 30-40% по-якри, което не е малка разлика.
Снощи в един завой на пътя изскочи чакал. Успях да го избегна и да не го ударя с лявата част на бронята, но с около 30 км/ч го закачих с дясната част на предната броня. Щети по колата нямам. Бронята няма драскотина, решетката около халогена е здрава. Свалих я да огледам и видях, че едното краче на стойката на десния халоген е счупено. Самия халоген е здрав но се държи само на лявата част на стойката.
Има ли от къде да се купи само стойка и да ползвам моя халоген.
Дразни ме това, че мърда навътре когато го натисна.
направи си тема за колата, колега, тук не е мястото за обсъждане кой какво е направил по колата си
разбирам, че колата ти е за продан, но все пак
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Хаос написа:направи си тема за колата, колега, тук не е мястото за обсъждане кой какво е направил по колата си
Колата вече не мисля да я продавам, защото няма на пазара това което търся, тоест има само една такава кола но не ми е по-джоба.
Така, че ще си карам е60ката.
Просто писахме за Osram Night Breaker и някои колеги проявиха интерес, какъв ще е резултата с тези лампи.
Мисля, че инфото би било полезно за в бъдеще ако някой тръгне да купува този модел лампи.
Доста търсех в интепнет но не намерих никакви мнения за D1S Night Breaker Unlimited.
Plamen_Shopov_BMW написа:Хаос написа:направи си тема за колата, колега, тук не е мястото за обсъждане кой какво е направил по колата си
Колата вече не мисля да я продавам, защото няма на пазара това което търся, тоест има само една такава кола но не ми е по-джоба.
Просто писахме за Osram Night Breaker и някои колеги проявиха интерес, какъв ще е резултата с тези лампи.
Мисля, че инфото би било полезно за в бъдеще ако някой тръгне да купува този модел лампи.
Доста търсех в интепнет но не намерих никакви мнения за D1S Night Breaker Unlimited.
Колега, какво си си харесал?
Plamen_Shopov_BMW написа:Хаос написа:направи си тема за колата, колега, тук не е мястото за обсъждане кой какво е направил по колата си
На мен ми беше полезно инфото и снимките особено, понеже не ми хареса цвета им и ако ми се наложи ще знам да не взимам такива. Благодаря!
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Относно цвета и аз очаквах да е по-син, но си е точно 4300К и не синее.
А и крушките не са никак евтини, но все пак някой трябваше да пробва, за да се види резултата.
А относно това което съм си харесал - е92 330, бензин.
Само това гледам. Харесва ми и 6-тата серия, но не искам V8, а 3.0 бензин за нея ми се струва слаб.
А и крушките не са никак евтини, но все пак някой трябваше да пробва, за да се види резултата.
А относно това което съм си харесал - е92 330, бензин.
Само това гледам. Харесва ми и 6-тата серия, но не искам V8, а 3.0 бензин за нея ми се струва слаб.
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
Plamen_Shopov_BMW написа:... но не искам V8.....
Защо бре

Както каза пилота в Grand Toura-a - "Всеки има нужда от V8...."