Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
dextuar - Няколко клипчета съм ти изгледал, ей така да видя ,какво толкова е станало ,амии конфликтен и опасен ,на моменти шофьор си.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Като направиш 100 000км. зад волана и нито ще псуваш, нито ще записваш, нито нищо - защото ще си оценил, че твоите изхабени нерви не променят нищо. И докато Аудито те засичаше, утре можеш да попаднеш на някой още по-прост, който и ще те набие. Защо мисля така ? Виждал съм го 3 пъти пред мен до сега
Така че струва ли си 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Не вярвам, колегата alx не ръси определения за хора , които не познава, на база какво карат, на колко години са и дали могат да си го ремонтират пред блока. НалЕ, не че нещо, ама каквото повикало...Lenco написа:alx написа:dextuar написа:[Това, че мен не ме мързи да кропна едно клипче и да го пусна в нета, не знам по какъв начин ме прави конфликтен водач
аз нямам пръст във вашия диалог, ама... конфликтен си... конфликтна ти е позицията на пътя и динамиката на каране, къс ти е фитила и се палиш лесно... да си знаеш и да имаш едно наум. пак казвам- нищо лично...
Ще бъдеш наречен дРът философ, който дебне в "извън темата", а и с тоя Трабант, не си много актуален
А по темата, явно това е донякъде и от generation gap-а. За разлика от някои от вас, аз разбирам и донякъде съм съгласен с вашата позиция, но не мисля, че е редно да се примиряваме със статуквото. Правилата важат за всички. Аз не съм контролният орган, който да ги налага и това ми е пределно ясно, но някой да почва да ги оправдава и едва ли не защитава подобни неандерталци, не мога да го търпя. Това, че в България всеки си прави каквото си иска и често хората изхождат на база "наведенена главица сабя не сече" е изконно погрешно. Липсата на гражданско общество е причината подобни тарикати да паразитират над обикновения човечец. Защото когато цялата колона не го пусне, другия път няма да влезе в насрещното като знае, че шанса да се челоса е голям. Но не, тариката знае, че някой плужек винаги ще го пусне и си наглее на воля. Та идеята ми е, че повечето от вас са наясно, че точно те няма да превъзпитат никого, но ако утре пострадате от някой такъв идиот, едва ли ще си го оставите да ви минава през ушите. Аз не мисля, че моето каране е конфликто, признавам, че карам често над ограничението, но да се бутам, да предреждам, да влизам в насрещното и да наглея, не ми се в случвало. А вашите съвети ги приемам и не ме обиждат...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Липсва ти внимание или нещо друго, народа пише, а ти си знаеш твоята.
Има нагляри, няма спор, но с това да затваряш останалите, които понякога без причина са останали в грешната лента ... мъжкарски, а?
Карането в София е трудно и не всички са се родили "пилоти", като теб, на някой им е по-трудно, и не им е в кръвта.
Ако кажеш, че не си попадал в грешна лента, значи или караш по един и същ маршрут, или караш след 23 часа.
Има нагляри, няма спор, но с това да затваряш останалите, които понякога без причина са останали в грешната лента ... мъжкарски, а?
Карането в София е трудно и не всички са се родили "пилоти", като теб, на някой им е по-трудно, и не им е в кръвта.
Ако кажеш, че не си попадал в грешна лента, значи или караш по един и същ маршрут, или караш след 23 часа.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Хубавото на това да работиш 9 х 5 и да минаваш всеки ден един и същи маршрут е, че забелязваш разни неща + интелигентност по-голяма от на шимпанзе ти помага да запомниш дадени водачи, които всеки ден се "объркват", ама може и склероза да имат. Като им доживея годините, ще ъпдейтна по въпроса. И не се прави сега на ощипан, от километри си личи, когато някой наистина се е объркал. Разбира се, че такова хора пускам и аз. Както и не винаги си спазвам предимството, а се съобразявам с трафика и ситуацията. Най-малкото истински объркалия не се бута, дава знак с ръка, чака да мине, когато може. Не вярвам да си толкова наивен и да вярваш, че болшинството са наистина объркали се, все пак не си на 20Lenco написа:Липсва ти внимание или нещо друго, народа пише, а ти си знаеш твоята.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Вие какво го нападнахте човека
И аз реагирам като него и не виждам проблем!Защо да пускам фандък на разни наглеци?Няма как да стане и имам ли възможност си спират срещу островчето или карат в различна от желаната посока
В София пускам коли с различна от С,СА и СВ регистрация ако не съм забелязал нагло поведение от тяхна страна.
С времето толкова много съм изучил поведението на тарикатите,че ги надушвам в 99% от случаите и съм подготвен.
По Константин Величков е страшно забавно как при всяко кръстовище има поне 10 кандидати да се мушнат от грешната лента пред мен и аз да си остана в кръстовището,няма как
Подобни типове са ми любими.Също така много се възхищавам на объркалите се и искащи да минат от лента за ляв завой направо,но някой им пречи,защото си чака за завоя
Тея същите започват да се ръгат в съседната и съсипват цялото движение
Та аз съм на мнение,нулева толерантност към такиви шофьори!!!Засега нито са ме били,нито нищо.Даже обратното се е случвало,но вече се въздържам.

С времето толкова много съм изучил поведението на тарикатите,че ги надушвам в 99% от случаите и съм подготвен.
По Константин Величков е страшно забавно как при всяко кръстовище има поне 10 кандидати да се мушнат от грешната лента пред мен и аз да си остана в кръстовището,няма как

Та аз съм на мнение,нулева толерантност към такиви шофьори!!!Засега нито са ме били,нито нищо.Даже обратното се е случвало,но вече се въздържам.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз днес реших проблема с предреждащите се за десния към Т2 - запуших средната лента и изведнъж нямаше драми със завиването и доста бързо се източихме колоната докъдето бях аз (аз се престроих вдясно точно преди завоя, изненадващо но колата зад мен мигновенно ми схвана замисъла и не пусна кола пред нея). Държа да отбележа, че следващите 5 коли зад мен в средната лента искаха да предредят колоната - не им се получи и си чакаха 3-4 светофара
Кога ще се научат хората, че когато няма ранени при птп (без значение колко са участниците) е редно колите да се махнат (ако са в движение) от пътното платно, не да висят в лява лента на Цариградско в час пик
Кога ще се научат хората, че когато няма ранени при птп (без значение колко са участниците) е редно колите да се махнат (ако са в движение) от пътното платно, не да висят в лява лента на Цариградско в час пик
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
(bubsa) написа:По Константин Величков е страшно
Точно пък там... Ако искаш да караш само направо трябва да сменяш лентите след всеки светофар. В задръстване което е от светофар до светофар няма как да не си "нагляр", "тарикат" и т.н.... Просто в момента, в който минеш кръстовището вече си в грешната лента. А ако включим в картинката и "авариралите"...
Въпреки че съм минавал от там стотици пъти всеки път ми се случва да съм в грешната лента на поне 1 светофар...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
drago_pavlov написа:(bubsa) написа:По Константин Величков е страшно
Точно пък там... Ако искаш да караш само направо трябва да сменяш лентите след всеки светофар. В задръстване което е от светофар до светофар няма как да не си "нагляр", "тарикат" и т.н.... Просто в момента, в който минеш кръстовището вече си в грешната лента. А ако включим в картинката и "авариралите"...
Въпреки че съм минавал от там стотици пъти всеки път ми се случва да съм в грешната лента на поне 1 светофар...
Не е така.Дясната лента си е винаги направо,а лявата на почти всички кръстовища е за ляв завой и когато някой не успее да завие,наглите започват да се бутат в дясната.
И аз минавам направо от лявата понякога,но ако се закучи да спра зад някой чакащ за завой не засичам тези от другата лента.Или изчаквам и минавам на следващото зелено или ако няма коли минавам по релсите,но никога не си позволявам заради мен някой да остане по средата на кръстовището.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
(bubsa) написа:По Константин Величков е страшно
Това е една от най-забавните улици в София, жалкото е, че ако тези за направо са само в дясната лента, опашката ще е до България. Та там наглярите са почти половината от движещите се по посока Сливница.
Идеята не беше да се толерират бруталните изпълнения, но ползването на предимство понякога води до тенекеджия и бояджия.
- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
Дясната лента е за спрели коли особено между симеон и сливница, за това се кара по релсите(bubsa) написа:drago_pavlov написа:(bubsa) написа:По Константин Величков е страшно
Не е така.Дясната лента си е винаги направо,а лявата на почти всички кръстовища е за ляв завой и когато някой не успее да завие,наглите започват да се бутат в дясната.

Всички пътища водят към НАДИН 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
dextuar написа:Хубавото на това да работиш 9 х 5 и да минаваш всеки ден един и същи маршрут е, че забелязваш разни неща + интелигентност по-голяма от на шимпанзе ти помага да запомниш дадени водачи, които всеки ден се "объркват", ама може и склероза да имат. Като им доживея годините, ще ъпдейтна по въпроса. И не се прави сега на ощипан, от километри си личи, когато някой наистина се е объркал. Разбира се, че такова хора пускам и аз. Както и не винаги си спазвам предимството, а се съобразявам с трафика и ситуацията. Най-малкото истински объркалия не се бута, дава знак с ръка, чака да мине, когато може. Не вярвам да си толкова наивен и да вярваш, че болшинството са наистина объркали се, все пак не си на 20Lenco написа:Липсва ти внимание или нещо друго, народа пише, а ти си знаеш твоята.
Не се учудвай, на бас, че повечето се самоопределят с тези индивиди и им е кофти да не им пускаш фандък .. за това и реагират така
Не им се връзвай и продължавай да не им пускаш

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Няма смисъл от тоя спор, никога няма да се научат . Тъпо, но факт е, че огромна част от тия дето се предреждат не виждат нищо нередно в действията си, нито когато те засекат (еле пА ако са с пуснат мигач, в София е равносилно на специален режим
). Дотук се стигна заради безнаказаността според мен и липсата на достатъчно качествен и количествен контрол от страна на КАТ, който за съжаление страда от сериозен недостиг на хора.
Аз пък да си излея мъката от днес - без малко да ме вземе един тир. Беше се лепнал за предния камион и реши да изпреварва на забренено място (малко преди разширение (2ленти в неговата посока, 1 в обратната) и позволение за изпреварване) и без никаква видимост. Инсигнията я изправих "на решетка", чудеше се абс ли да чука първо, есп ли да ме вкарва в пътя като скочих с половината кола в банкета
. От днес нататък никога лоша дума за новите Опели и Goodyear UG9 

Аз пък да си излея мъката от днес - без малко да ме вземе един тир. Беше се лепнал за предния камион и реши да изпреварва на забренено място (малко преди разширение (2ленти в неговата посока, 1 в обратната) и позволение за изпреварване) и без никаква видимост. Инсигнията я изправих "на решетка", чудеше се абс ли да чука първо, есп ли да ме вкарва в пътя като скочих с половината кола в банкета

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
bam-bam написа:Не се учудвай, на бас, че повечето се самоопределят с тези индивиди
Не съм сигурен дали не го пишеш с ирония, но и аз си помислих същото, просто не намирам друго логично обяснение да се казва на бялото черно и да се защитават подобно индивиди!
И понеже очевидно няма да стигнем до консенсус, за последно си правя труда и качвам нагледен пример как 2 (две) колони биват прецакани от 1 (ЕДИН!!!) наглец, всеки да си представи, когато са в колона... Евалата на хондичката, която не го пусна, но разбира се, се намери някой дежурен плужек по-напред във веригата и резултата е ясен. И така, вместо да мине човека с кафявия опел от лявата колона, който съвестно си чакаше и когото аз щях да пропусна, всички трябваше да чакаме един повЕрвал си селяндур.
Ще ви спестя изцепките по бул. Малинов, а те днес хич не бяха малко, но няма да ги оцените, пък може и някои хора да се припознаят

http://sendvid.com/ipze3wjs
Не ми стана ясно само защо пропускахте тези от ляво, след като сте по път с предимство?
Най-вероятно това го е компрометирало.
Най-вероятно това го е компрометирало.