Low maintenance домашен любимец?
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Low maintenance домашен любимец?
По темата: и мойта жена искаше Джак Ръсел, казах и чудесно, но ти ще го извеждаш и разхождаш. Тя ми вика е не заедно ще го разхождаме, викам й нема шанс. И така си останА само с искането. 

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Такъв вагабонтин май ми трябва

И пак:
1. Смърди ли
1. Тва нали все пак се води хамстер

И пак:
1. Смърди ли

1. Тва нали все пак се води хамстер

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Хамстер е, да. Има и мини хамстери, които са много ню-ню. На мен лично са ми вече прекалено дребни
Гризат много - ако ги пускаш да тичат е възможно да изгризат много неща - от тапетите, през кабелите, до някви дрехи и мебелите
Но много си зависи и от характера на самото животно. Но пък на животинката й е голямо густо да тича
Иначе има разни търкалета, в които ги слагаш и то се "разхожда" из стаята.... И допълнително колела да тичат в клетката/аквариума и т.н.
Гледай сега - всяко животно ще смърди, ако не му чистиш достатъчно често! .... Регулярна смяна на целия талаш и по-честа смяна на "тоалетната" (защото хамстерите си имат един ъгъл, в който си вършат работата) и няма проблеми. Самите животинки са си чистички.
Като цяло мъжките миришат повече, женските - не. Поне за мишките е някакъв ад, ако е мъжка... Нямам спомен с хамстерите дали е същото...
Имай предвид, че хамстерите живеят около 2~ години, и то при добро гледане - не е най-дълголетният домашен любимец.

Гледай сега - всяко животно ще смърди, ако не му чистиш достатъчно често! .... Регулярна смяна на целия талаш и по-честа смяна на "тоалетната" (защото хамстерите си имат един ъгъл, в който си вършат работата) и няма проблеми. Самите животинки са си чистички.
Като цяло мъжките миришат повече, женските - не. Поне за мишките е някакъв ад, ако е мъжка... Нямам спомен с хамстерите дали е същото...
Имай предвид, че хамстерите живеят около 2~ години, и то при добро гледане - не е най-дълголетният домашен любимец.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Аз домашен любимец съм си взимал винаги, защото ме радва, а не защото е "low maintenance"..... 

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Другото което ще ти кажа, подобно на колегата по-нагоре, дето го е написал, казваш че няма ти да се грижиш за кучето. И внимавай, щото и аз така казах и стана обратното. Прибирам се и гледам хайванчетата седят и чакат храничка. Питам жена ми дали ги е хранила и разхождала, а тя ми се зъби и казва как нямала време. Аз не мога така да издържам и отивам да им дам храна. Днес така, утре така и сега с тях се обичаме повече отколкото с жената. За кучетата е много важна разходката, моите тичат цял ден на двора, обаче като си дойда и стоят на портата и искат да обикалят по улиците.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Забравих и друго важно нещо - храната. Тая по магазините е голям боклук и не става. Трябва да се интересуваш породата с какво трябва да се храни, има добри храни които се поръчват и не са никак евтини, но пък животното живее пълноценно и здравословно дълго време. Важно е и да гризат кокали, за да симмахат зъбния камък, но не пилешки, защото им се забиват във вътрешностите.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Храна от магазините сигурно визираш супермаркетите. Защото в специализираните магазини има хубави гранули и паучове за пълноценно хранене. В е-маг вече има голямо разнообразие на храни, повечето от които са от премиум производители.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
рибки.
ако от тях ти замирише, проблема е в теб

ако от тях ти замирише, проблема е в теб

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Doberman_vas написа:рибки.
ако от тях ти замирише, проблема е в теб![]()
![]()
Ами, ако зеленяса водата...не знам.

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
drago9205 написа:Храна от магазините сигурно визираш супермаркетите. Защото в специализираните магазини има хубави гранули и паучове за пълноценно хранене. В е-маг вече има голямо разнообразие на храни, повечето от които са от премиум производители.
Да, точно така. Аз не разбирам много от тези храни, но жена ми постоянно се рови и коментира. Гледам че напоследък поръчва Acana, Origen и Nutram. Доколкото знам им гледат състава за някакви неща, но често има хора, които се възхищават от козината на кучетата и питат на каква храна са.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
nqmam_bmw написа:Doberman_vas написа:рибки.
ако от тях ти замирише, проблема е в теб![]()
![]()
Ами, ако зеленяса водата...не знам.
Зеленясва, ако локвата е изложена на директна слънчева светлина и лампите ѝ са силни и/или светят по-дълго време. Имал съм няколко локви и никога не съм имал проблем със зеленясването.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Хлебарки
Не миришат, ядат каквото има и колкото има, живеят много дълго и във всякакви условия.

Не миришат, ядат каквото има и колкото има, живеят много дълго и във всякакви условия.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мордехай написа:drago9205 написа:Храна от магазините сигурно визираш супермаркетите. Защото в специализираните магазини има хубави гранули и паучове за пълноценно хранене. В е-маг вече има голямо разнообразие на храни, повечето от които са от премиум производители.
Да, точно така. Аз не разбирам много от тези храни, но жена ми постоянно се рови и коментира. Гледам че напоследък поръчва Acana, Origen и Nutram. Доколкото знам им гледат състава за някакви неща, но често има хора, които се възхищават от козината на кучетата и питат на каква храна са.
Тези и още няколко. Много хора купуват Роял Канин и Еукануба мислейки си, че са добри храни. То така си и беше ама преди 10 години, като нямаше други. А всъщност са страшен боклук.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Мдааа при храните (специално за по-комерсиалните домашни любимци) има "известни" и те са скъпи заради рекламата. Но това не значи качество.
Има такива, които са на доста по-конкурентни цени спрямо Роял, Хилс, Про-план, но са по-добри. Та трябва да се следи и съставът и да няма пълнители в гранулите като царевица и всякакви зърнени култири, както и месото от какво е набавено, не е хубаво много голям % да е от черен дроб.
Тук малко влезнахме в
"хубава храна за домашните любимци" 
Има такива, които са на доста по-конкурентни цени спрямо Роял, Хилс, Про-план, но са по-добри. Та трябва да се следи и съставът и да няма пълнители в гранулите като царевица и всякакви зърнени култири, както и месото от какво е набавено, не е хубаво много голям % да е от черен дроб.
Тук малко влезнахме в

- BobbyD
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Мордехай написа:drago9205 написа:Храна от магазините сигурно визираш супермаркетите. Защото в специализираните магазини има хубави гранули и паучове за пълноценно хранене. В е-маг вече има голямо разнообразие на храни, повечето от които са от премиум производители.
Тези и още няколко. Много хора купуват Роял Канин и Еукануба мислейки си, че са добри храни. То така си и беше ама преди 10 години, като нямаше други. А всъщност са страшен боклук.

53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4