Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
alx написа:а решението е толкова просто... тези се спират, написва им се по една глоба за 250 лева примерно и после им скача гражданската отговорност със 50 лева на година за 7 години. един месец това да се прилага и всички такива хитреци на дребно дето всъщност бързат заради самото бързане ще изчезнат.
въпрос на воля на управленците... и си идваме на думата.
Чак управленците не са нужни. Това с предреждането най-често се случва на големи кръстовища на които присъстват органите на реда в съответните кабинки. Да не говорим че често имат на разположение и патрулна кола т.е. оправданието че няма как пеша да ги догонят не върви. Всичко се случва пред очите им ежедневно, но е толкова масово и установило се явление, че те дори не му обръщат внимание.
Бил съм свидетел как след брутално предреждане (6-7 коли се наредиха отпред), шофьор от градския отваря вратата на автобуса и ги подканва да си свършват работата, а те просто вдигат рамене и се ослушват. Докато "разговорът" тече хитреците си стоят накацали до трамвайната линия и си чакат т.е. време има и пеш да стигне до тях.
На мястото където в момента тролейбус 9 и 2 пресичат Гешов става страшна каша точно заради такива които предреждат или изобщо не спират не междинния сфетофар и блокират пътя на тролейбуса. Една сутрин в час пик имаше патрул тактичо прикрит, така че тарикатите да го видят чак след като операцията по прецакването е в ход. Имаше отбиване наред и глоби. През следващите дни от седмицата всички чинно се редяха и не хитрееха, уви болката от инцидентната глоба бързо отмина и всичко по старо му. И докато тоя патрул неможе да огрее навсякъде, то тумбаците около кабинките на големите кръстовища три пъти в седмицата(да не ги натоварваме много) да се размърдат да глобят хитреците ефектът ще се усети.
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
bum_bum написа:То като има между тях и задната кола 20 метра кво да пречат?
Ти от тези дето го правят това ли си?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Самоят факт, че много колеги разбират и оправдават такива наглеци, е показателен и за форума! Само между другото де, да не се засегне някой, вече не се впечатлявам, когато почне някой да ми спори за очевадни нарушения, няма как да плюят по собствения си стил на каране...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
skoklev написа:bum_bum написа:То като има между тях и задната кола 20 метра кво да пречат?
Случвало ми се е. Но обикновено го правя на светофари на които има таймер и мога да завия без да се налага да спирам.
По принцип не съм джигит, ако това се питаш. В 99% от случаите в града спазвам ограниченията, което по принцип често ме прави единствен. На три лентов път ако се случи да карам в средното често ме изпреварват и от двете страни.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Да попитам bum_bum и всички инакомислещи - тези дали облекчават трафика? Ето минаха повече коли, вярно, някои бяха пре*бани, ама да са били по-нахални, така де, никой не е длъжен да спазва правилника... Ааа и да питам - като цяло, ако бутнеш някой пешеходец, не облекчаваш ли също трафика? Тъкмо няма да се мотка и да бави движението. Впрочем нали всичко, което облекчава трафика е хубаво, а всичко, което го бави - като спазване на знаци, маркировка и светофари, е лошо? Или аз не съм разбрал правилно форумната логика
http://sendvid.com/70u0ladp

http://sendvid.com/70u0ladp
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:skoklev написа:bum_bum написа:То като има между тях и задната кола 20 метра кво да пречат?
Случвало ми се е......
Евала...
Нарушаваш правилника за движение, нарушаваш самото движение, а най-много и изнервяш колоната зад теб. Гарантирам ти, че освен мен, който искрено и цветущо споменава всичките роднини от женски пол на семейството на такива дразнители, има и други нервни и бързащи, които като мен им желаят всичко "най-добро".
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Виж, че си признава, направи компромис 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Казвам, че ми се е случвало, не че го правя нон-стоп. Както и на всеки останал от нас предполагам му се е случвало да наруши правилника.
Като карам по Околовръстното с 80 и ме задминават като спрял аз какво, да взема да им споменавам майките на всичките ли?
Да не говорим, че тук половината моралисти са редовни участници в уговорени гонки. А аз никога не съм участвал в подобно мероприятие.
Във въпросното клипче този пред теб дори не натисна спирачките. Как това е забавило колоната? Не твърдя, че е правилно или помага на движението. Ако аз съм първи на светофара и пред мен мине някой от съседната лента, защото е тръгнал по-бързо и се мушне пред мен без да ми пречи защо трябва да имам нещо против? Можал- направил го. Не ми пречи, минал е и по-бързо. Жив и здрав да е..
Но ми се струва, че прекалено много се вживяваш в тези филмчета. Или търсиш проблем там, където го няма или умишлено влошаваш ситуацията за да запишеш клипчето и да се види онзи колко не е прав.
Честно казано аз за 23 години с книжка не мисля, че съм имал толкова ситуации общо, колкото съм изгледал на твоите видеа.
Гледай си твоето каране, пък другите да правят каквото щат. Ако редовно правиш глупости все някога няма да ти излезе късмета и ще те натресат. Нито ще оправиш движението, нито ще промениш манталитета на останалите шофьори.
Организацията на движението в София като цяло е тотал щета. Няма една свестна зелена вълна и половината кръстовища са неадекватно регулирани. Но ние се обвиняваме едни други, че видиш ли заради разните тарикати ставали задръстванията. А съм убеден, че милиони левове са потънали в нечий джоб по линия "оптимизация на движението", но на нас толерастите ни виновни. Ние сме всички до един толерасти, щото ни крадат най-явно и нагло, а ние блеем като овце.
Като карам по Околовръстното с 80 и ме задминават като спрял аз какво, да взема да им споменавам майките на всичките ли?
Да не говорим, че тук половината моралисти са редовни участници в уговорени гонки. А аз никога не съм участвал в подобно мероприятие.
dextuar написа:Да попитам bum_bum и всички инакомислещи - тези дали облекчават трафика? Ето минаха повече коли, вярно, някои бяха пре*бани, ама да са били по-нахални, така де, никой не е длъжен да спазва правилника...
Във въпросното клипче този пред теб дори не натисна спирачките. Как това е забавило колоната? Не твърдя, че е правилно или помага на движението. Ако аз съм първи на светофара и пред мен мине някой от съседната лента, защото е тръгнал по-бързо и се мушне пред мен без да ми пречи защо трябва да имам нещо против? Можал- направил го. Не ми пречи, минал е и по-бързо. Жив и здрав да е..
Но ми се струва, че прекалено много се вживяваш в тези филмчета. Или търсиш проблем там, където го няма или умишлено влошаваш ситуацията за да запишеш клипчето и да се види онзи колко не е прав.
Честно казано аз за 23 години с книжка не мисля, че съм имал толкова ситуации общо, колкото съм изгледал на твоите видеа.
Гледай си твоето каране, пък другите да правят каквото щат. Ако редовно правиш глупости все някога няма да ти излезе късмета и ще те натресат. Нито ще оправиш движението, нито ще промениш манталитета на останалите шофьори.
Организацията на движението в София като цяло е тотал щета. Няма една свестна зелена вълна и половината кръстовища са неадекватно регулирани. Но ние се обвиняваме едни други, че видиш ли заради разните тарикати ставали задръстванията. А съм убеден, че милиони левове са потънали в нечий джоб по линия "оптимизация на движението", но на нас толерастите ни виновни. Ние сме всички до един толерасти, щото ни крадат най-явно и нагло, а ние блеем като овце.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Ако аз съм първи на светофара и пред мен мине някой от съседната лента, защото е тръгнал по-бързо и се мушне пред мен без да ми пречи защо трябва да имам нещо против? Можал- направил го. Не ми пречи, минал е и по-бързо. Жив и здрав да е..
Тогава имаме по-голям проблем в колоната и това си ти. А защо не си тръгнал навреме, е редно да отговори този, които ти е дал книжка/ не на теб, образно говоря/
bum_bum написа:Но ми се струва, че прекалено много се вживяваш в тези филмчета. Или търсиш проблем там, където го няма или умишлено влошаваш ситуацията за да запишеш клипчето и да се види онзи колко не е прав.
Мисля, че когато си бил на 23, колите в София както и олигофрените са били значително по-малко, така че сравнението е неуместно. Това, че мен не ме мързи да кропна едно клипче и да го пусна в нета, не знам по какъв начин ме прави конфликтен водач. А който иска нека да оставя да му минава през ушите, аз не съм такъв и не обичам да ме правят на балък.
Ако на магистралата утре срещу мен в моето платно кара ТИР и аз го снимам с камерката, 100% аз съм проблемния шофьор и вината е у мен. Форумна логика

1) Имам някакво достойнство и няма да ме правят на маймуна разни селяндури
2) Щом аз мога да се редя и чакам, значи и те могат
3) Не си бъркам в носа, а гледам светофара и на ЖЪЛТО вече съм вкарал първа.
А такива наглеци там често карат успоредно с мен до острова и ми махат с ръце да ги пускам. ОТКЪДЕ НА КЪДЕ ще ги пускам питам аз?!?
П.С: Точно пък от теб да тръгнеш да ги защитаваш такива не го бях очаквал, съдейки по начина ти на мислене в другите теми
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Имаш клипчета в които надаваш газ за да попречиш допълнително и на без това глупавата маневра на някой. Вярвай ми, че и 50-60км въпреки, че изглеждат все едно си спрял докато си в колата в момента в който изгубиш контрола са страшно много и могат да станат една камара поразии.
Ти 318тдс карал ли си някога? Тон и триста с 90 коня как ускорява според теб?
Сори, ма немам пари за по-хубава кола, че да не преча на движението. Точно там където си снимал кръстовището е широко 30 метра сигурно. Всяка една по-сносна кола има време да ускори в него и да влезе пред мен без изобщо да ме притеснява.
Никого не защитавам. Казвам само, че всички ние си имаме предостатъчно други проблеми, освен тези че някой ни прередил на светофара. Пропускането на някой джигит не те прави нито на маймуна, нито ти накърнява достойнството. Да върви на майната си. Днес ще се завре тук, утре там и в други ден или ще му строшат носа или ще отсече някой стълб. Въпрос на време.
dextuar написа:bum_bum написа:Ако аз съм първи на светофара и пред мен мине някой от съседната лента, защото е тръгнал по-бързо и се мушне пред мен без да ми пречи защо трябва да имам нещо против? Можал- направил го. Не ми пречи, минал е и по-бързо. Жив и здрав да е..
Тогава имаме по-голям проблем в колоната и това си ти. А защо не си тръгнал навреме, е редно да отговори този, които ти е дал книжка/ не на теб, образно говоря/
Ти 318тдс карал ли си някога? Тон и триста с 90 коня как ускорява според теб?

Никого не защитавам. Казвам само, че всички ние си имаме предостатъчно други проблеми, освен тези че някой ни прередил на светофара. Пропускането на някой джигит не те прави нито на маймуна, нито ти накърнява достойнството. Да върви на майната си. Днес ще се завре тук, утре там и в други ден или ще му строшат носа или ще отсече някой стълб. Въпрос на време.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
dextuar написа:bum_bum написа:Ако аз съм първи на светофара и пред мен мине някой от съседната лента, защото е тръгнал по-бързо и се мушне пред мен без да ми пречи защо трябва да имам нещо против? Можал- направил го. Не ми пречи, минал е и по-бързо. Жив и здрав да е..
Като светне жълто и заваряваме педала до ламарината, че да не мине някой пред нас...
Тия дето дават книжка така ли ви учат сега

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:dextuar написа:bum_bum написа:
Казвам само, че всички ние си имаме предостатъчно други проблеми, освен тези че някой ни прередил на светофара. Пропускането на някой джигит не те прави нито на маймуна, нито ти накърнява достойнството. Да върви на майната си. Днес ще се завре тук, утре там и в други ден или ще му строшат носа или ще отсече някой стълб. Въпрос на време.

dextuar написа:[Това, че мен не ме мързи да кропна едно клипче и да го пусна в нета, не знам по какъв начин ме прави конфликтен водач
аз нямам пръст във вашия диалог, ама... конфликтен си... конфликтна ти е позицията на пътя и динамиката на каране, къс ти е фитила и се палиш лесно... да си знаеш и да имаш едно наум. пак казвам- нищо лично...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Те джигитите си личат от далече.То не е само нерви ами си търси белята със свещ.Споменавал съм го доста пъти и пак ще ви кажа:"Простакът е непобедим." Да се мерите с такъв е алогично.Смятайте ме за пълен идиот,но винаги си ги чакам такива да им видя цирковете,че нещо не ми идва отръки да съм част от решението им,в каквато и да е ситуация.Въобще не ме интересува мнението на зад стоящите.Щом си зад мен ще се съобразяваш с мен,както аз с колегите пред мен.Най ме яд на нервно поведение на пътя.Заложил си си главата буквално,за да стигнеш донякъде,а не е и само твоята в повечето случаи. В повечето случаи до теб е най-скъпото ти и... на този фон да участвам в простотии?Е, няма как да стане.Опичайте си главите докато е време,че обърне ли се колата пътища много.Иначе после оправданието е като задника.Всеки си го има.
Последна промяна Benord на 01 Фев 2017, 19:10, променена общо 1 път
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
alx написа:dextuar написа:[Това, че мен не ме мързи да кропна едно клипче и да го пусна в нета, не знам по какъв начин ме прави конфликтен водач
аз нямам пръст във вашия диалог, ама... конфликтен си... конфликтна ти е позицията на пътя и динамиката на каране, къс ти е фитила и се палиш лесно... да си знаеш и да имаш едно наум. пак казвам- нищо лично...
Ще бъдеш наречен дРът философ, който дебне в "извън темата", а и с тоя Трабант, не си много актуален