Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
А някакви наблюдения над Osram Night Breaker D2S? Някой ползвал ли е такива крушки на този тип фар и заслужава ли си? Тестовете които гледах бяха на лупа Hella.
Също така, за да се свалят крушките налага ли се демонтаж на фара? За смяната на лампичката на енджъл айса се ноложи да сваля фара. И при лампите на късите ли ще се наложи демонтаж?
Също така, за да се свалят крушките налага ли се демонтаж на фара? За смяната на лампичката на енджъл айса се ноложи да сваля фара. И при лампите на късите ли ще се наложи демонтаж?
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Trixster написа:Plamen_Shopov_BMW написа:Въпроса ми е D1S или D2S са оригиналните ксенонови лампи на късите светлини на е60, преди фейслифта.
Преди фейслифта са D2S.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=63_0797-AmW написа:Адаптивните фарове са с D1S ако не се лъжа
Явно при мен не са

п.п. Аз свалях фара при смяната на късите.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Щом при теб не са D2S, значи не всички фарове преди фейса са с такива лампи. Вероятно ще е по-добре да сваля фара и да видя каква я лампата преди да поръчам Night Breaker-a, за да ни ме стоят и на мен в шкафа...
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Plamen_Shopov_BMW написа:Щом при теб не са D2S, значи не всички фарове преди фейса са с такива лампи. Вероятно ще е по-добре да сваля фара и да видя каква я лампата преди да поръчам Night Breaker-a, за да ни ме стоят и на мен в шкафа...
Около лупата на фара може да видиш надпис с типа използвана крушка.
Преди 6м взехме такива за едно Polo 6n2 с лупа на Hella и светят доволно. След запалване светят малко по-бяло от сток крушките, но пак не е като 5000k.
П.С.
След запитване към представителството на Osram предлагат удължена гаранция.
За съдействие препоръчвам колегата laviatan.
Sent from my iPhone using Tapatalk
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Ще огледам фаровете, за да разбера какви са крушките в крайна сметка. Ако трябва и ще ги сваля. D1S доста се отличава от D2S, така, че едва ли мога да ги объркам. Разлика в цената също има... D1S е с 50% по-скъпа.Trixster написа:Plamen_Shopov_BMW написа:Щом при теб не са D2S, значи не всички фарове преди фейса са с такива лампи. Вероятно ще е по-добре да сваля фара и да видя каква я лампата преди да поръчам Night Breaker-a, за да ни ме стоят и на мен в шкафа...
Преди 6м взехме такива за едно Polo 6n2 с лупа на Hella и светят доволно. След запалване светят малко по-бяло от сток крушките, но пак не е като 5000k.
П.С.
Именно към liviatan ще се обърна. Което мого сам да се го сменя, го поръчвам от него. Само трябва да разбера с какъв тип лампи са фарчетата.
Решел съм малко да подобря осветеността на пътя и след като сменя късите светлини, мисля да сложа и ксенон на халогените (4300К 55w). А дългите ще са с H7 Hight Breaker или Extreme Vision на Филипс.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Plamen_Shopov_BMW написа:Ще огледам фаровете, за да разбера какви са крушките в крайна сметка. Ако трябва и ще ги сваля. D1S доста се отличава от D2S, така, че едва ли мога да ги объркам. Разлика в цената също има... D1S е с 50% по-скъпа.Trixster написа:Plamen_Shopov_BMW написа:Щом при теб не са D2S, значи не всички фарове преди фейса са с такива лампи. Вероятно ще е по-добре да сваля фара и да видя каква я лампата преди да поръчам Night Breaker-a, за да ни ме стоят и на мен в шкафа...
П.С.
Именно към liviatan ще се обърна. Което мого сам да се го сменя, го поръчвам от него. Само трябва да разбера с какъв тип лампи са фарчетата.
Решел съм малко да подобря осветеността на пътя и след като сменя късите светлини, мисля да сложа и ксенон на халогените (4300К 55w). А дългите ще са с H7 Hight Breaker или Extreme Vision на Филипс.
колега нацъкай снимки преди/след ,че ми е любопитен резултата ако не те мързи.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
Само не карай с пуснати фарове за мъгла с цел подобряване на осветеността (и заслепяване на насрещнодвижещите се...) 

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
Plamen_Shopov_BMW написа:...
До сега бях при него... коментирахме точно фарове, ангелски очи и т.н.
Заключението е, че най добре свали фара и виж от какви крушки имаш нужда

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Ето тук на фара пише и няма нужда да се сваля:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Благодаря колега!
Ще погледна на лупата, ако не го видя, ще смъкна фара за 5 мин. Демонтажа поне е лесен.
Снимки ще направя.
Халогените не ги пускам често, само когато има нужда, но пусна ли ги ми изглеждат грозно жълти в сравнение с ксенона на късите. Това и целта ми, да светят с еднаква светлина както късите - 4300К.
Ако ми остане време, до няколко дни ще съм сменил лампите и ще ви кажа какъв е резултата. Заслужава ли си парите и т.н.
Cool Blue на Osram също е добър вариант, но е 5500К, което си синее. Ако беше 5000К можеше да избера него. Тези лампи светят с 20% по-добре.
Ще погледна на лупата, ако не го видя, ще смъкна фара за 5 мин. Демонтажа поне е лесен.
Снимки ще направя.
Халогените не ги пускам често, само когато има нужда, но пусна ли ги ми изглеждат грозно жълти в сравнение с ксенона на късите. Това и целта ми, да светят с еднаква светлина както късите - 4300К.
Ако ми остане време, до няколко дни ще съм сменил лампите и ще ви кажа какъв е резултата. Заслужава ли си парите и т.н.
Cool Blue на Osram също е добър вариант, но е 5500К, което си синее. Ако беше 5000К можеше да избера него. Тези лампи светят с 20% по-добре.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Току що бях при колата и погледнах лупите, абсолютно нищо не пише на тях. Нямам време да свалям фара днес.
Странно но никъде не пише нищо.
С много мъки успях да отворя едното капаче на късите светлини и да надника вътре, като осветих с фенерче. Оказа се, че съм с D1S лампи.
Явно при мен ще е скъпия вариант на Night Breaker...
Така се надявах да са D2S които са с близо 50 лв по-евтини за брой.
С много мъки успях да отворя едното капаче на късите светлини и да надника вътре, като осветих с фенерче. Оказа се, че съм с D1S лампи.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Имаш ли adaptive headlights?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
Plamen_Shopov_BMW написа:Току що бях при колата и погледнах лупите, абсолютно нищо не пише на тях. Нямам време да свалям фара днес.
При мен също не пише нищо на фара. Предполагам си с абсолютно същите фарове...
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Най-вероятно са същите фарове.
Адаптивни ли са твоите?
Адаптивни ли са твоите?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Trixster написа:Plamen_Shopov_BMW написа:Въпроса ми е D1S или D2S са оригиналните ксенонови лампи на късите светлини на е60, преди фейслифта.
Преди фейслифта са D2S.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=63_0797-AmW написа:Адаптивните фарове са с D1S ако не се лъжа
Аз съм префейс и съм с D1S. Тъй, че вида на крушката не зависи от фейс-префейс, а от ксенон-биксенон.
Както по-горе имаше снимка, трябва да пише на хромирания ринг около лупата, освен ако този надпис не са го сложили само на адаптивните фарове.