Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Също съм на мнение, че без значение от екстри и двигател, Е60 в запазено състояние под 15 няма дори и от първите години на модела нито в БГ, нито където и да било.
Най вече зависи какво търси купувачът, и по скоро колко е готов да даде за да го получи. За съжаление в повечето случаи купувачът просто иска да кара Е60, не е достатъчно добре информиран, чете по форумите разни крайни мнения и решава да не рискува, като търси нещо "средно". Естествено нещо средно в повечето случаи в БГ значи гробница
Тази тема вече е твърде дълга и не вярвам някой да чете каквото и да е от старите мнения, а и едва ли има смисъл. Моят съвет към всички начинаещи купувачи е да търсят само фейслифтови коли, преди това са твърде стари, твърде карани, и вероятността да уцелите нещо добро е почти нула. За мен е абсолютна нула. Не бих взел Е60 преди 2008 ако ми предстоеше сега, твърде голям компромис, голям риск и просто не си заслужава.
Търсете само фейслифтови коли, ако вземете по стара, ще я карате максимум 2г и ще я махнете на половината цена в най-добрия случай. По добре е 3 до 5хлв повече за фейслифт, отколкто да ги дадете за ремонт на някоя гробница. Имал съм Е60 2004 и 2008 и разликата е значителна.
И търсете бензини, хубави са, здрави са, на по малко километри са, могат да се газифицират ако искате, и ще ви носят много повече хубави емоции и по малко скъсани нерви. И най-вече, ако ви идва твърде скъпо, по добре вземете хубава тройка, отколкото калпава 5ица. Ще си направите голяма услуга.

Тази тема вече е твърде дълга и не вярвам някой да чете каквото и да е от старите мнения, а и едва ли има смисъл. Моят съвет към всички начинаещи купувачи е да търсят само фейслифтови коли, преди това са твърде стари, твърде карани, и вероятността да уцелите нещо добро е почти нула. За мен е абсолютна нула. Не бих взел Е60 преди 2008 ако ми предстоеше сега, твърде голям компромис, голям риск и просто не си заслужава.
Търсете само фейслифтови коли, ако вземете по стара, ще я карате максимум 2г и ще я махнете на половината цена в най-добрия случай. По добре е 3 до 5хлв повече за фейслифт, отколкто да ги дадете за ремонт на някоя гробница. Имал съм Е60 2004 и 2008 и разликата е значителна.
И търсете бензини, хубави са, здрави са, на по малко километри са, могат да се газифицират ако искате, и ще ви носят много повече хубави емоции и по малко скъсани нерви. И най-вече, ако ви идва твърде скъпо, по добре вземете хубава тройка, отколкото калпава 5ица. Ще си направите голяма услуга.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Plamen_Shopov_BMW написа:grozdan1995 написа:Кой е казал че иска да кара и да му гори малко без да обслужва и ремонтира..просто мисълта ми е че е60 не заслужава повече от 13 к при положение че не държа на екстри.Разхода не е толкова страшен карането ще е в полза на извънградско,а и града ми е малък с малко трафик .Пътувам постоянно на 60 км и искам е60 заради по голямото и удобно купе.
Как определи, че е60 с малко естри не струва повече от 13к лв? Една читава е60ка с история и на около 200к км в Германия, дори и гола, струва доста повече от 13 000 лв. Замисли се тези които са в България за по 10-12к лв от къде са дошли и в какво състояние? Хубав автомобил струва пари и в чужбина.
Прав си колега, аз преди година си купих Е60 от Белгия с пълна сервизна история на 174к км. за 8к евра, колата е от края на 2003/12 и никога не съм съжалявал, верно че имаше доста коли под сумата която я купих моята, по-нови като година и с разни м пакети. След покупката приятелите доста ме нападнаха, че съм бил луд да давам тези пари за кола 2003 и не знам си какво, но същите приятели които си купиха за по 12-13-14к лв. Е60 вече се чудят как да се отърват от тях

- JwR
- Потребител
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: 850i
Разглеждах скритото меню и го ресетнах..от малкият дисплей ми изчезна това което ми "подсказва да сменя предавката" как да го възстановя... и колата е с чип, необходимо ли е отново чипа да се настройва? Е60 ръчка 525 д е колата
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
А тоя като мен, дето не му дреме какви екстри има какво да прави? БМВ-то е с бизнес навигацията и не ме притеснява това. Винаги се ползва тази на телефона. Дори не съм искал да има такава.
В тази връзка, А8-цата има нова версия навигация на диска. Но никой не ще да я ползва. И там се ползва винаги телефона.
При Е60-ката ми липсва единствено печката и подгрева на задните части, дето го има при А8-цата.
В сравнение с всички екстри, дето са фул при А8-цата и липсват при Е60-ката, не намирам липси.
За това, всеки купува това което му трябва според нуждите и потребностите.
Разликата на колите с много километри и изтъркан салон спрямо тези с малко километри и нов салон е само в това, че вторите са с върнат километраж и рециклирана кожа.
Така ли, не го разбрахте?
Във форума, описаните дефекти на автомобили с добър салон и малко километри са същите като тези на много километри и изтъркан салон.
В тази връзка, А8-цата има нова версия навигация на диска. Но никой не ще да я ползва. И там се ползва винаги телефона.
При Е60-ката ми липсва единствено печката и подгрева на задните части, дето го има при А8-цата.

В сравнение с всички екстри, дето са фул при А8-цата и липсват при Е60-ката, не намирам липси.

За това, всеки купува това което му трябва според нуждите и потребностите.
Разликата на колите с много километри и изтъркан салон спрямо тези с малко километри и нов салон е само в това, че вторите са с върнат километраж и рециклирана кожа.

Във форума, описаните дефекти на автомобили с добър салон и малко километри са същите като тези на много километри и изтъркан салон.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
за 10-12к толкоз .. ако искаш да е на под 200к реални ,фейса и т.н. отива на 20к но това вече е скъпо за едната гъзария 

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Съгласен съм... фейсова с много екстри и на по-малко км, над 20 000 лв. За мен си заслужава за такава кола, стига това да искаш.
Аз още утре бих дал и над 10к лв за 328i е36ца купе с много екстри и с пробег около 200к км...ама уви голяма рядкост са.
Аз още утре бих дал и над 10к лв за 328i е36ца купе с много екстри и с пробег около 200к км...ама уви голяма рядкост са.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Търся за приятел Е60 хд, автомат, след 2008-09г. Коптори и unikati не иска. 5-те не са ми силата, ако някой има или попадне на хубава кола, дайте я насам да я мислим. Аз само ще консултирам, преговорите и "харесването" ще са от купувача.
Never mistake motion for action...
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Leon написа:Търся за приятел Е60 хд, автомат, след 2008-09г. Коптори и unikati не иска. 5-те не са ми силата, ако някой има или попадне на хубава кола, дайте я насам да я мислим. Аз само ще консултирам, преговорите и "харесването" ще са от купувача.
Задължително ли е да е XD ?
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Задължително ли е да е Е60, ами Е61?Trixster написа:Leon написа:Търся за приятел Е60 хд, автомат, след 2008-09г. Коптори и unikati не иска. 5-те не са ми силата, ако някой има или попадне на хубава кола, дайте я насам да я мислим. Аз само ще консултирам, преговорите и "харесването" ще са от купувача.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
dextuar написа:Задължително ли е да е Е60, ами Е61?Trixster написа:Leon написа:Търся за приятел Е60 хд, автомат, след 2008-09г. Коптори и unikati не иска. 5-те не са ми силата, ако някой има или попадне на хубава кола, дайте я насам да я мислим. Аз само ще консултирам, преговорите и "харесването" ще са от купувача.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Човекът е написал ясно и точно какво търси, но не, нека все пак да попитаме дали не е нещо друго случайно...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
мишън импосибъл е да намериш седан че и хд че и читав .. да се насочи към германия според мен .. инак комбита има тук там читави
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Колеги, може ли да ми кажете с какъв цокъл ся оригиналните ксенонови лампи на е60 преди фейслифта.
Гледах няколко теста на ксенонови лампи и реших да сменя оригиналните с Osram Nigth Breaker Unlimited, който го дават с до 70% по-ярка светлина, 20 м по-дълъг светлинен поток. Реално тестовете показват, че свети от 30 до 50% по-ярко, но това също е значителна разлика.
Въпроса ми е D1S или D2S са оригиналните ксенонови лампи на късите светлини на е60, преди фейслифта.
Гледах няколко теста на ксенонови лампи и реших да сменя оригиналните с Osram Nigth Breaker Unlimited, който го дават с до 70% по-ярка светлина, 20 м по-дълъг светлинен поток. Реално тестовете показват, че свети от 30 до 50% по-ярко, но това също е значителна разлика.
Въпроса ми е D1S или D2S са оригиналните ксенонови лампи на късите светлини на е60, преди фейслифта.
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Адаптивните фарове са с D1S ако не се лъжа
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Plamen_Shopov_BMW написа:Въпроса ми е D1S или D2S са оригиналните ксенонови лампи на късите светлини на е60, преди фейслифта.
Преди фейслифта са D2S.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=63_0797
-AmW написа:Адаптивните фарове са с D1S ако не се лъжа

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle