Да си продам ли колата (530д) ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Да си продам ли колата (530д) ?

Мнение от (bubsa) » 26 Яну 2017, 11:48

Нали ще го обявят за побъркан човека ако сутрин и вечер се дупи да слага вериги за да излезе и да се пробере
По-добре да дебне някой със снегорин или комбиниран багер и срещу скромна почерпка ще му оправи отсечката.
Аз и на друго се отворих скоро.По строителните магазини има сол на чували и 30кг излиза 8лв и някакви стотинки.Като си купя няколко чувала паркинга става на асфалт за нула време.
Той може да се комбинира с комшийте и проблема е решен.

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Мнение от dak » 26 Яну 2017, 11:51

Тва за снегорина е супер идея ама не става щото баща ми и тоя със снегорина са в конфликт :mhihi: с веригите е абсурд , просто забравете ! Улицата вече е ОК но проблема беше сутрин в 7ч. когато трябваше да карам детето на училище :banghead: и по тва време закъсам ли няма и кой да ме бутне :bang: иначе данъка си го плащам 220 лв. като поп ама кво да се прави БГ работа .

Elesar74 написа: Нали все пак целта е да се върви нагоре, което в тази посока значи Е60 и нататък

Един познат на скоро "хубаво надскочи" , от е36 взе 530д е60 за 10к ама нема такък курник :mhihi: те тая талига само мотора на празен ход и работеше като хората и съединитела беше ОК , вътре цялата съдрана и протъркана , вънака всичките уплътнения беха фира , рейката имаше много як луфт (ще изпзда) давам газ неще да откине (ръчка 218кс.) имаше утечка и буташе акумулатора за 5 часа (това уж го оправи) и като я напечеше слънцето , нещо и ставаше и нещеше да пали :banghead: ама караш Е60 бате , друго си е :lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 26 Яну 2017, 12:13

(bubsa) написа:Нали ще го обявят за побъркан човека ако сутрин и вечер се дупи да слага вериги за да излезе и да се пробере
По-добре да дебне някой със снегорин или комбиниран багер и срещу скромна почерпка ще му оправи отсечката.
Аз и на друго се отворих скоро.По строителните магазини има сол на чували и 30кг излиза 8лв и някакви стотинки.Като си купя няколко чувала паркинга става на асфалт за нула време.

Дамм... ама да ти кажа аз за солта ... селските тарикати пред офиса дето все ме питат всяка сутрин "как пътуваш с тва БМВ зимата" , даже оня ден ми се скараха що съм хвърлял сол пред офисите около моя ... нямало за кво ??? ама с преднячките 3 пъти ги бутам щото се набухват смело напреди после няма излизане ... 3 дни от миналата седмица и тая ... общо 8 пакета по 2кг сол съм метнал за 14 дни ... спира се без дерт ... всичко е идеално ... смяха ми се и като си извадих солидната лопата от багажника (даже с плик отпред на греблото, че е метално да не ми капе ръждиво в багажника след като съм я позлвал) ... те спираха 3 дни на неизчистено ... накрая ги съжалих и изчистих и наръсих и техните места ...

та простотията ходи по хората ... блока в който ни е офиса, задната му страна има паркинг ... ВСЕКИ ден се бутат, удрят, хлъзгат и не могат да излязат ... но не могат да се прежалят да дадат 10лв за един чувал сол ... за "ДА НЕ СЕ МИНАТ" случайно ... та тва е манталитета ... озлобени, дребнави хорица масово ... винаги готови да се присмеят, да изкажат МНОГО убедено мнение ... но работа за 2 стотинки НЕ вършат дори за себе си

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 26 Яну 2017, 13:01

host написа:
(bubsa) написа:Нали ще го обявят за побъркан човека ако сутрин и вечер се дупи да слага вериги за да излезе и да се пробере

Дамм... ама да ти кажа аз за солта ... селските тарикати пред офиса дето все ме питат всяка сутрин "как пътуваш с тва БМВ зимата" , даже оня ден ми се скараха що съм хвърлял сол пред офисите около моя ... нямало за кво ??? ама с преднячките 3 пъти ги бутам щото се набухват смело напреди после няма излизане ... 3 дни от миналата седмица и тая ... общо 8 пакета по 2кг сол съм метнал за 14 дни ... спира се без дерт ... всичко е идеално ... смяха ми се и като си извадих солидната лопата от багажника (даже с плик отпред на греблото, че е метално да не ми капе ръждиво в багажника след като съм я позлвал) ... те спираха 3 дни на неизчистено ... накрая ги съжалих и изчистих и наръсих и техните места ...

та простотията ходи по хората ... блока в който ни е офиса, задната му страна има паркинг ... ВСЕКИ ден се бутат, удрят, хлъзгат и не могат да излязат ... но не могат да се прежалят да дадат 10лв за един чувал сол ... за "ДА НЕ СЕ МИНАТ" случайно ... та тва е манталитета ... озлобени, дребнави хорица масово ... винаги готови да се присмеят, да изкажат МНОГО убедено мнение ... но работа за 2 стотинки НЕ вършат дори за себе си

Същото е и при мен.Половината паркинг е на асфалт,а другата половина е ужас.Коловози по 30см и няма мърдане,но ги мързи да почистят.
Моята барака стой в гараж,но на жената е отпред и вече 5 паркоместа ги почистих до сухо за да има поне едно като се прибере да не гази в киша до глезените и да боксува.
Още двама от съседния вход си почистиха и до там
Много мързелив народ се появи последно време и ми е чудно как ще предпочета да си чупя колата и нервите,вместо да отделя 15 минути да си изчистя около колата...

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 26 Яну 2017, 19:29

Bavarcho написа:
turbonetic написа:Това са пълни глупости ,не знам кой ти ги казва,но това за първи път го чувам пък имам двама приятели с такива коли и такива проблеми нямат..Сега обмислям да сменям старата Ц180-ка за такава в203 ,но поне след 2002 година

баш си го има тоя проблем. както и проблема с "щракащи" моторчета. попрочети малко по форумите.
продал съм над 20 203-ки, като продължавам да ги продавам. имал съм три на части.
другите електрически проблеми са най-често със задния САМ модул (понякога и с предния), блока на абс-а, километража (най-често неработещи пиксели), датчик страничко ускорение в багажника зад задната седалка
возене мазно е посленото определение което бих използвал, но ти и няма как да вози мазно тоя клас кола, и е46 си вози кофти
стискаш палци да не ти откраднат огледалата, лайсните с парктроници или без (и двама модела ги крадат да), да не изгори третия стоп за седан, че втора употреба читав няма.
разни такива неща..

суббарутУ - тясно, по-тясно и неудобно от Е36, 1.5/1.6тс много невървящи, 2.0 пак става, много къси скорости постоянно ръчкане. не знам за какъв звук говорите. карах едно такова като на огата една зима, преди две години. много неприятна за каране кола.
форестъра по-бива, там и с други мотори.

ебати темата да обсъждаме някакви кенефи от други марки :help:

Да използват темата на колегата да си питам за мене читава 203-ка в момента на какви пари вървъ 2.2 ЦДИ? 2002-3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Яну 2017, 15:25

FaceOff написа:
Elesar74 написа:Решението е написано.

Нали?

https://www.youtube.com/watch?v=tRV2K7sVbHA

:mhihi:

По-скоро това. Неволята учи все пак, като излезеш в 6 сутринта и няма кой да те бутне и не си си разчистил/осолил/опесъчил предварително, това е решението. За 5 минути си излязъл от ситуацията и най-хубавото е, че не си зависим от никой и няма да трябва да връщаш услуга :yes:

https://youtu.be/CmeOdppnmS8

ПП: Аз съм с такива вериги в багажника, още не съм ги използвал, но съм подготвен. В момента дори са на разпродажба и са буквално без пари (за размер на гумите 225/55/16)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 27 Яну 2017, 16:00

Don_Diego написа:
FaceOff написа:
Elesar74 написа:Решението е написано.

Нали?

https://www.youtube.com/watch?v=tRV2K7sVbHA

:mhihi:

По-скоро това. Неволята учи все пак, като излезеш в 6 сутринта и няма кой да те бутне и не си си разчистил/осолил/опесъчил предварително, това е решението. За 5 минути си излязъл от ситуацията и най-хубавото е, че не си зависим от никой и няма да трябва да връщаш услуга :yes:

https://youtu.be/CmeOdppnmS8

ПП: Аз съм с такива вериги в багажника, още не съм ги използвал, но съм подготвен. В момента дори са на разпродажба и са буквално без пари (за размер на гумите 225/55/16)
Къде ги има?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 27 Яну 2017, 16:35

Няма какво да се лъжем, това са обикновенни вериги!
Първо: Аз имам такива, няма как без да се превърти гумата да ги стегнеш от първия път! Второ: Като се напълни качката с лед, не се свалят баш така! Трето: Като тръгваш да ги сваляш, нема как да я оцелиш качката да ти е все отгоре, а и като вече си ги опънал, онзи обръч не излиза по тоя начин.
Винаги си носете ръкавици, по възможност гумени и ако си въобразявате, че ще ги свалите без да легнете и без да си изцапате ръкавите и гъзъ се лъжете жестоко! Да не говорим, че като се движите с вериги, това означава много сняг около колата и пътя + пълни подкалници. Много фейк рекламата!
Това което е на рекламата може да се постигне само и единствено на крик! Съответно, свободно въртяща се гума и просвет между колелото и калника. Ей ги на мойта:
15822527_10154875251791530_7376192529809589248_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 27 Яну 2017, 18:41

Конкретния модел е без самонатягане, но има по-скъпи модели, които се самонатягат. Малко ни се различават вижданията по въпроса за веригите - аз ще ги ползвам в случай, че се окопая някъде или нямам възможност да изкача някой баир докато ти смяташ, че вериги се ползват само и единствено в най-краен случай (в което няма нищо лошо разбира се, мнозина шофьори са така).
Веригите ги дадох като вариант за справяне с невъзможността да се кара бмв по 2-300м непочистена от сняг и лед улица, защото това му беше може би основния довод на dak за да смени колата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dak » 27 Яну 2017, 20:33

Няма да се дупя да слагам вериги за 300 метр на -15 градуса щото е супер тъпотия , явно че е39 не става за този терен в зимни условия , решението е да ползвам друга кола в такъв момент , ако има :lol: ако няма чакаме рейса или таксито :mhihi: тва е положението.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 27 Яну 2017, 20:57

Е сега вече щом се отказа от продажбата :mhihi: на тази ,,легенда Е 39,ето ти и решението .
Изгледай видеото. :yes:

https://automix.cars.cz/zivot-ridice/au ... 70121.html
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dak » 27 Яну 2017, 22:40

Хахаха , кви са тия простотии бе колега , ти сериозен ли си :mhihi: е39 верно си е легенда , особенно 530д за годините си е била баси яката печка и все още си е. Колегите които имат читави такива знаят как върви и колко харчи .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 28 Яну 2017, 13:52

Don_Diego написа:Конкретния модел е без самонатягане, но има по-скъпи модели, които се самонатягат. Малко ни се различават вижданията по въпроса за веригите - аз ще ги ползвам в случай, че се окопая някъде или нямам възможност да изкача някой баир докато ти смяташ, че вериги се ползват само и единствено в най-краен случай (в което няма нищо лошо разбира се, мнозина шофьори са така).
Веригите ги дадох като вариант за справяне с невъзможността да се кара бмв по 2-300м непочистена от сняг и лед улица, защото това му беше може би основния довод на dak за да смени колата

Въобще си нямаш представа какво говориш!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 28 Яну 2017, 15:50

Явно повече знаеш - образовай ни :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dak » 31 Яну 2017, 10:35

Малко упдейт :D От както пуснах темата обиколих автоморгите , така де , къщите :mhihi: по пловдивско и пазарджишко и не намерих разумна алтернатива за цена около 7к. За тия пари бараките които що годебяха бяха свежи , симпатични са ми с предно предаване са и стават за газ (гледам само бензинки) бяха : Опел Астра H , Вектра C , Мазда 6 (първо поколоение преди фейса) , Мазда 3 , Тойота Корола :lol: Форд Фокус мк2 и Фокус Ц-Макс , Форд Мондео мк3 и други подобни , като 90% от вноса бяха от Швейцария и имаше някой с бая ръжда а накой по евтинки Мазди направо с дупки по ламарината :shock: . От всичко изброено , само Вктра Ц ми се стори по масивна кола като кокурент на е39ката но вътре ми се срува доста пласмасова и с мега грозно табло , останалите алтернативи бяха малко като детски играчки спрямо сегашното ми возило и не смятам да ги коментирам. На този етап се отказвам от продажбата , ще оправя дреболиите по е39 който ме дразнят , когато имам възможност да надградя (както някой от Вас беше казал) с нещо много по ново (по възможност същата марка) тогава ще продам 5цата като трябва за по малко но поне да има смисъл и ефект от промяната :D Някъде бях чел че след 2005 г. вече нямало марки а просто сполучливи модели :bchug:

Поздрави на всички и благодаря за участието !
Последна промяна dak на 31 Яну 2017, 10:52, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към E39