Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 26 Яну 2017, 21:15

K_Ilkov написа:
dextuar написа:Малко толераст бях аз...

http://sendvid.com/3t2g49mc

Малко си изпаткал по темата с трафика :kuku:

По-скоро ми беше скучно и ъпгрейдвах камерата, така че картата ми беше под ръка, какво виждаш клипа е от онзи ден, не го взимам чааак толкова навътре :kuku: Но като цяло ме дразни и не мисля, че е нормално и че трябва да се толерира! По-принцип са доста по-нагли от женичката, но от нея това поведение не го очаквах :angel:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Яну 2017, 21:25

Благодаря за разясненията :yes:

Малко си изпаткал по темата с трафика :kuku:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 26 Яну 2017, 21:59

dextuar написа:от нея това поведение не го очаквах :angel:

:yes:

Онзи ден по околовръстното една с първия ML два пъти ме избута от средната лента. Пука и на нея.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Яну 2017, 22:37

Don_Diego написа:А баламите дето не се предреждат да си приготвят храна и вода за да преживеят чакането

Ако чакането е заради това, че всички дремят и между по-задните коли се отварят по 10 метра дупки това няма общо, че някой се е наврял между тях. По този начин нито е забавил следващите, нито ще ги кара да чакат повече. Просто една кола по-малко на опашката. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 26 Яну 2017, 22:46

Има бъдеще за шофьорите в София :mhihi: Вчера 6-7 поредни коли не пуснахме един "объркал се" от дясна лента да кара направо на светофара на жълтите с М. Луиза. В крайна сметка мина на червено зад абсолютно всички.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 26 Яну 2017, 23:06

bum_bum написа:
Don_Diego написа:А баламите дето не се предреждат да си приготвят храна и вода за да преживеят чакането

Ако чакането е заради това, че всички дремят и между по-задните коли се отварят по 10 метра дупки това няма общо, че някой се е наврял между тях. По този начин нито е забавил следващите, нито ще ги кара да чакат повече. Просто една кола по-малко на опашката. :dunno:

Напълно съм съгласен ! Истинския селяндурски тероризъм, е когато някои хора вече виждат, че са втора-трета кола на светофара и си чоплят носа, докато някой не им свирне, че е зелено или не бързат като светне зелено вече са тръгнали, може и след няколко секунди да включи първа, защото си знае че така или иначе ще мине на този светофар :ranting:

Лично на мен не ми прави голямо впечетление ако някой ме пререди в лявата лента, стига реално да не ме забави, дразни ме некадърщината, когато някой/някоя не може да вземе бързо решение "дали да мина тука или и тоя да го изчакам" или не знам какви им са мислите на моменти "сега мой ред ли е", но затова са виновни много шофьорските курсове, според мен.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 26 Яну 2017, 23:18

bum_bum написа:

Кажи кой ден отиваме на светофара при летището или включването от Вапцаров на Цариградско посока магистралата да гледаме колко се разтегля колоната при 6-7 кола, колко коли се набутват от лява в дясна лента с натискане и нахалство и колко завиват от съседните на дясната лента. Отделно точно тия дето нахалстват са най-бавните след като си направят магарията, та още по-голямо мазало да направят след тях
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Яну 2017, 23:42

Не говоря за конкретното кръстовище. Рядко минавам от там и не знам. Но редовно го виждам като се случва. Ако някой се мушне пред мен без да ме кара да натискам спирачките нямам нищо против, независимо от къде идва. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Яну 2017, 9:31

Хората, които визираш са един невзрачен процент от всички тарикатеещи и по-никаква начин не оправдават другата част. Другата част обаче предреждат, натискат и засичат за да се вкарат в съседната лента.
Два дни обръщам внимание на табелите на колите и малцина са С/СА/СВ, ако са с такива са със скъпи коли и си мислят, че са хванали Господ за мъд*те. Та си мисля колко ли би било хубаво ако върнат гражданството :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 27 Яну 2017, 9:39

Пичове, истината е, че малко останаха мислещите хора.. Повечето мислят само за собствения си г*з и `жалко` съществуване. А някои дори и за това не мислят. Мислят как да изкарат до петъка. От тези дето си хвърлят цигарите или кутията направо през прозореца, до `овцата`, която си рови във фейса на светофара и не гледа какво свети.
А ние искаме да мислят, за да е движението по-леко.. Както ви казах, аз съм си намерил моя начин без да преча на никого.. Както казва бум-бум - без да карам, когото и да било да натиска спирачки..
Дали ще е на летището, Цариградско, Яворов или Пловдив - все тая е.. Като караш всеки ден по един маршрут разбираш как да се придвижваш най-бързо и най-важното безконфликтно.
Да не говорим напоследък какъв гигантски слалом е за избягване на дупки.. Та и това си е тероризъм от страна на милата ни администрация.

ПП Разбира се, че и аз правя простотии, но който каже, че не прави е чисто и просто - лъжец. :lol:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 27 Яну 2017, 9:54

Тук малко пак пресолихте манджата. Давам ти конкретен пример. За теб и мен може да е нормално да спазваме дистанция 2-3 метра от този пред нас. Обаче има тедки, за които трябва да е минимум 10 метра, не ме питай мен защо, питай си ги тях. Та ти виждаш дупка от 10 метра и се мушваш пред нея, мислейки си, че не караш никого да спира и не бавиш колоната, НО грешиш. Лейката пак натиска спирачката, за да освободи място за един ТИР пред нея, защото така са я учили или защото не е сигурна в себе си или щото гумите и са влезли в 1-ви клас вече. Така че не си мисли, че пак не бавиш трафика. Днес аз карах както караше тая онзи ден по Малинов. За съжаление ми се развали кабела на камерата, да ви бях показал, как без да засичам някого, изпреварих и на 3-те светофара всички и вместо за 20 мин, стигнах за макс 7-8. Ама дали беше коректно към хората, които чакаха на светофара - НЕ, не беше! И накрая стигнах 15 мин по-рано в работа да си бъркам в носа. Кел файда!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 27 Яну 2017, 10:21

dextuar написа:Тук малко пак пресолихте манджата. Давам ти конкретен пример. За теб и мен може да е нормално да спазваме дистанция 2-3 метра от този пред нас. Обаче има тедки, за които трябва да е минимум 10 метра, не ме питай мен защо, питай си ги тях. Та ти виждаш дупка от 10 метра и се мушваш пред нея, мислейки си, че не караш никого да спира и не бавиш колоната, НО грешиш. Лейката пак натиска спирачката, за да освободи място за един ТИР пред нея, защото така са я учили или защото не е сигурна в себе си или щото гумите и са влезли в 1-ви клас вече. Така че не си мисли, че пак не бавиш трафика. Днес аз карах както караше тая онзи ден по Малинов. За съжаление ми се развали кабела на камерата, да ви бях показал, как без да засичам някого, изпреварих и на 3-те светофара всички и вместо за 20 мин, стигнах за макс 7-8. Ама дали беше коректно към хората, които чакаха на светофара - НЕ, не беше! И накрая стигнах 15 мин по-рано в работа да си бъркам в носа. Кел файда!

Аз съм от Варна, вече имаме трафик близък до вашия в столицата, но нас ни спасява това, че разтоянията са малки. Последно време изобщо не се напъвам да пререждам някой, защото като го засичам в единия случей стигам за 35мин, а с нормално каране 45 мин...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Яну 2017, 11:47

Grozdanoff написа:
Аз съм от Варна, вече имаме трафик близък до вашия в столицата, но нас ни спасява това, че разтоянията са малки. Последно време изобщо не се напъвам да пререждам някой, защото като го засичам в единия случей стигам за 35мин, а с нормално каране 45 мин...
Човече,имам усещане,че дори е по-неприятно,защото улиците са много тесни и задръстванията са почти нон стоп..Карал съм над 12 години в Сф,но във Варна ме хваща клаустрофобия и ме натоварва в пъти повече движението..Направо сте си герои там :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Яну 2017, 12:28

dextuar написа:Тук малко пак пресолихте манджата. Давам ти конкретен пример. За теб и мен може да е нормално да спазваме дистанция 2-3 метра от този пред нас. Обаче има тедки, за които трябва да е минимум 10 метра, не ме питай мен защо, питай си ги тях. Та ти виждаш дупка от 10 метра и се мушваш пред нея, мислейки си, че не караш никого да спира и не бавиш колоната, НО грешиш. Лейката пак натиска спирачката, за да освободи място за един ТИР пред нея, защото така са я учили или защото не е сигурна в себе си или щото гумите и са влезли в 1-ви клас вече. Така че не си мисли, че пак не бавиш трафика. Днес аз карах както караше тая онзи ден по Малинов. За съжаление ми се развали кабела на камерата, да ви бях показал, как без да засичам някого, изпреварих и на 3-те светофара всички и вместо за 20 мин, стигнах за макс 7-8. Ама дали беше коректно към хората, които чакаха на светофара - НЕ, не беше! И накрая стигнах 15 мин по-рано в работа да си бъркам в носа. Кел файда!

Добре се ти като не бързаш си карай лекичко и си стой по светофарите, какво ти пречи бързащия, нека си върви напред?
Аз също съм на мнение, че са по вредни блейките и пречещите на движението, които спират където си искат, от колкото бързащите, които се лишат от тук от отам.

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 27 Яну 2017, 12:40

vld написа:Добре се ти като не бързаш си карай лекичко и си стой по светофарите, какво ти пречи бързащия, нека си върви напред?

Пречи ми, че много, ама много често тоя същия бързак се бута и кара чакащите като мен вместо за 20 мин, да стигаме за 30-40. Аз не трябва ли да си ценя времето? Защо просто да не си поспивам повечко, да се ръгам и пак да стигам навреме? Ами ако измрат балъците и останат само тарикатите? Аз не бързам, защото съм си преценил времето, но нямам желание да вися по светофарите заради някой дришльо, който е решил, че е повече от останалите...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата