Зима с E60 530d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- dmblagoev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 320d, F21 120xd
Re: Зима с E60 530d
Exclusive89 написа:По темата, аз съм очарован от колата доста добре се държи на сняг и лед, това ми е първа зима с Е60 3.0д не мислех да я крам през зимата имам ауди б7 куатро по принцип зимата си джитках с нея, но тази зима дори повече обикалям с е60тката, единственият минус че е доста ниска както сте спонали и вие. Зимните джанти ми са 16ски 225/55, не знам как ще се държи с по-големи и широки гуми
16-ки на 3.0D??!?
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
dmblagoev написа:Exclusive89 написа:По темата, аз съм очарован от колата доста добре се държи на сняг и лед, това ми е първа зима с Е60 3.0д не мислех да я крам през зимата имам ауди б7 куатро по принцип зимата си джитках с нея, но тази зима дори повече обикалям с е60тката, единственият минус че е доста ниска както сте спонали и вие. Зимните джанти ми са 16ски 225/55, не знам как ще се държи с по-големи и широки гуми
16-ки на 3.0D??!?
Дам и аз не вярвах, но се оказа, че оригиналните 16 си пасват на 530d.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Exclusive89 написа:Тема: Зима с E60 530d
Последните страници пълни с мнения на тунинговчици. Колега CrazyElement по назад в темата си писал, че 4х4 е супер скучна след това предлагаш бартер за 4х4 и разбрахме, че имаш 350 коня под капака и си супер мупер хипер газар...
По темата, аз съм очарован от колата доста добре се държи на сняг и лед, това ми е първа зима с Е60 3.0д не мислех да я крам през зимата имам ауди б7 куатро по принцип зимата си джитках с нея, но тази зима дори повече обикалям с е60тката, единственият минус че е доста ниска както сте спонали и вие. Зимните джанти ми са 16ски 225/55, не знам как ще се държи с по-големи и широки гуми
И с какво мое изказване правиш заключение , че съм супер мупер хипер газар. Бях казал , че 4х4 е супер скучна кола , защото реално за тези пари нямаше еквивалент , който да върви като моята , като разрових малко намерих и както написах си промених мнението. Те колите не са виновни, виновна е общината където вече 10 ден моята улица е с 30 см коловози и е физически невъзможно да си извадя колата, та и затова и предложих бартер щото ми писна всяка година по 1 месец да си гледам колата през прозореца.
ПС: ясно , е че ще ти върви колата като си на 16ки , аз написах и няколко коментара с колеги с е46ци на 15ки и 16ки и вървят като Х5тици , проблема е ниската и широка гума това е, проблема , е че при мене 16ка не може да влезни минималната е 17. Като цяло 535д е общо взето един от най-лошите варианти за кола за зимата(90% са със спортно окачване и не можеш да им сложиш високи гуми).
ЕДИТ: Колегата анди, аз това ти обясних ти написа същото

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
dmblagoev написа:Exclusive89 написа:По темата, аз съм очарован от колата доста добре се държи на сняг и лед, това ми е първа зима с Е60 3.0д не мислех да я крам през зимата имам ауди б7 куатро по принцип зимата си джитках с нея, но тази зима дори повече обикалям с е60тката, единственият минус че е доста ниска както сте спонали и вие. Зимните джанти ми са 16ски 225/55, не знам как ще се държи с по-големи и широки гуми
16-ки на 3.0D??!?
Да колега перфектно паснаха Style 242 и возията е доста приятна спрямо 19ските

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
CrazyElement написа:ЕДИТ: Колегата анди, аз това ти обясних ти написа същото, след 260 535д ще е 100% по-бърза от 530 xd , въпроса е , че реално нямаме пътища да караме спокойно с 300 км/ч. Реално в нормални условия ( светофарна гонка или няколко до ускорение на магистралата до 240-250) 530xd lci ще бъде еднакво бърза, ако не и по-бърза от 535д(Говоря за pre lci).
Важното е на теория да знаеш какви са възможностите на колата и вечер спокойно да се отпускаш на възглавницата с мисълта, че си по-бРъз от комшията.

- CrazyElement
- ентусиаст
-
badsharki написа:CrazyElement написа:ЕДИТ: Колегата анди, аз това ти обясних ти написа същото, след 260 535д ще е 100% по-бърза от 530 xd , въпроса е , че реално нямаме пътища да караме спокойно с 300 км/ч. Реално в нормални условия ( светофарна гонка или няколко до ускорение на магистралата до 240-250) 530xd lci ще бъде еднакво бърза, ако не и по-бърза от 535д(Говоря за pre lci).
Важното е на теория да знаеш какви са възможностите на колата и вечер спокойно да се отпускаш на възглавницата с мисълта, че си по-бРъз от комшията.
Не виж колега , аз просто съм фен на скоростта и на бързите коли , винаги без значение каква ми е била колата съм цедял всичко от нея. Но конкретно в този случай разликата между тунингована 530 xd lci и тунингована 535d pre-lci е минимална, дори няма , и определено не си струва да се метнеш на задно , просто като купувах колата не живеех в България и тогава не мислих , че зимата ще ми е такъв голям проблем , реално там където живеех нямах по 50 см коловози и лед навсякъде , уви сега съм в България и се сблъсквам с тези неизгоди и не ми е приятно да нямам мой личен автомобил близо месец.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
а нямаше ли няк'ва джипка или се бъркам?
п.с. защо не вземеш едно е46 330xd като втора кола ще ти излезе като пари г/д същото да си направиш 530xd.
п.с. защо не вземеш едно е46 330xd като втора кола ще ти излезе като пари г/д същото да си направиш 530xd.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
BorislavB написа:а нямаше ли няк'ва джипка или се бъркам?
Защото не ми се занимава да стопанисвам две коли , трябва да търся къде да я паркирам и нея , че тука няма грам място , отделно данъци , винетки, застраховки , поддръжка ... не е както го казваш, едно читаво 330xd вървят около 8000 лева , а реално тунинга по 530ката няма да е повече от 2000-3000. Да имам едно 4матик , но е на баща ми не мога да го взимам когато си поискам..
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Ти си знаеш най-добре то е ясно,но аз лично не бих продал/бартеросал тая кола след като съм набил толкова пари и нерви и да започвам филма отначало,а и сам знаеш,че 2-3к няма да стигнат,защото първо ще трябва да я приведеш във вид годен за тунинга,който ще и правиш,че да не стане след ремапа да почнат да се предават чарколиите. И все пак успех с начинанието ако го започнеш.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
P1tbuL написа:dmblagoev написа:Exclusive89 написа:По темата, аз съм очарован от колата доста добре се държи на сняг и лед, това ми е първа зима с Е60 3.0д не мислех да я крам през зимата имам ауди б7 куатро по принцип зимата си джитках с нея, но тази зима дори повече обикалям с е60тката, единственият минус че е доста ниска както сте спонали и вие. Зимните джанти ми са 16ски 225/55, не знам как ще се държи с по-големи и широки гуми
16-ки на 3.0D??!?
Дам и аз не вярвах, но се оказа, че оригиналните 16 си пасват на 530d.
Какво се чудите толкова, само 535d е с големите апарати и не може под 17".
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Тази вечер на ледена настилка Е60-ката не можа да влезне в гаража. Подхода към него е с малък и стръмен заледен наклон, както и заледен път до гаража. Автомобила стигна до подхода и пред вратите на малкия стръмен наклон се предаде. Гумите са чисто нови, но не се справиха. Разбира се и аз не я мъчих много. 

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
CrazyElement написа:BorislavB написа:а нямаше ли няк'ва джипка или се бъркам?
Защото не ми се занимава да стопанисвам две коли , трябва да търся къде да я паркирам и нея , че тука няма грам място , отделно данъци , винетки, застраховки , поддръжка ... не е както го казваш, едно читаво 330xd вървят около 8000 лева , а реално тунинга по 530ката няма да е повече от 2000-3000. Да имам едно 4матик , но е на баща ми не мога да го взимам когато си поискам..
И следващите 3-4 години като не падне сняг, какво ще правиш? Две години съм карал Е60-ката с летни гуми поради липсата на сняг. Едва миналата година и се взеха зимни гуми и то като заваля януари. Живея на място в тия ширини, където снега е екзотика.

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
atanasov_aa написа:CrazyElement написа:BorislavB написа:а нямаше ли няк'ва джипка или се бъркам?
И следващите 3-4 години като не падне сняг, какво ще правиш? Две години съм карал Е60-ката с летни гуми поради липсата на сняг. Едва миналата година и се взеха зимни гуми и то като заваля януари. Живея на място в тия ширини, където снега е екзотика.Рядко вали, но завали ли е бедствие.
Те понеже зимните гуми са само заради сняг

Sent from my iPhone using Tapatalk
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
Гледайки какви модели и марки зимни гуми от нисък клас се хвалят в една тукашна тема от тия дето разправят как добре си допържат колите, предпочитам да си карам през зимата като не вали сняг с нови летни гуми от висок клас и голям грайфер.Trixster написа:atanasov_aa написа:CrazyElement написа:BorislavB написа:а нямаше ли няк'ва джипка или се бъркам?
И следващите 3-4 години като не падне сняг, какво ще правиш? Две години съм карал Е60-ката с летни гуми поради липсата на сняг. Едва миналата година и се взеха зимни гуми и то като заваля януари. Живея на място в тия ширини, където снега е екзотика.Рядко вали, но завали ли е бедствие.

И тая година, като е с нови зимни гуми от висок клас, пак не можа да се справи без проблеми на заледен терен и изкачване на наклон при потегляне от място. Справя се само на пресен сняг и лед. На стар и добре отъпкан със слой лед е проблемна с високия клас зимни гуми.
Или да си взема едни зимни гуми от най-ниския клас и най-евтините на пазара, за да е няма ядове ли?
- CrazyElement
- ентусиаст
-
atanasov_aa написа:Гледайки какви модели и марки зимни гуми от нисък клас се хвалят в една тукашна тема от тия дето разправят как добре си допържат колите, предпочитам да си карам през зимата като не вали сняг с нови летни гуми от висок клас и голям грайфер.Trixster написа:atanasov_aa написа:CrazyElement написа:BorislavB написа:а нямаше ли няк'ва джипка или се бъркам?
И тая година, като е с нови зимни гуми от висок клас, пак не можа да се справи без проблеми на заледен терен и изкачване на наклон при потегляне от място. Справя се само на пресен сняг и лед. На стар и добре отъпкан със слой лед е проблемна с високия клас зимни гуми.
Или да си взема едни зимни гуми от най-ниския клас и най-евтините на пазара, за да е няма ядове ли?
Колега , идеята на зимната гума е каучука да има адекватно сцепление на студен участък, искам да ти кажа , че с чисто нови "Нисък клас гуми" как ти казваш вънка като е под нулата или около 0 , като направя старт с колата , съответно спирачка около 1500 оборота и газ до долу колата излита, гарантирам ти , че и с най-високия клас лятна гума и нова това няма да се случи. То това е цялата идея гумата да е по-мека ( зимната) защото все пак като е студено това афектира и на нея, а лятната е по-твърда да може в жегата да си стигне свойствата , това е мое виждане може и да не е така , но лично аз съм доволен от сцеплението , което имам с "нисък клас" зимна гума при минусови темп. , както и ти казваш , самият , и дори с висок клас пак не можеш да се справиш както съм и аз с ниския .. , е то е ясно коментирахме го широка гума , задно предаване , дизелов мотор(мн нютони) ,лед , нанагорнище резултата е няма тръгване. Но те съветвам да не караш с летни гуми при минус темп.