Да си продам ли колата (530д) ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Да си продам ли колата (530д) ?

Мнение от dak » 23 Яну 2017, 12:40

Здравейте , от 4 години карам 530Д седан с ръчни скорости произведено 12ти месец на 98г. , ползвам колата предимно по 10 км. на ден и за по дълго пътуване със семейството. Колата е стара ама си е яка :D карал съм и съм се возил къде в по нови и по скъпи коли които не превъзхождат кой зне колко дъртата ми 5ица ! Като екстри не е койзнае какво но са ми достатъчни: светла кожа (ръчни седалки) , сензор за дъжд , заден парктроник , печка , шибидах (не е панорамен) и другите са стандартни но вс. работи идеално пък и както знаем другото се добавя вече срещу не много пари и колата вече става супер ако има ресурс :lol: Като цяло състоянието на колата е добро но като всяка стара "баба" си има някой болежки които са незначителни и лесно отстраними. Иначе колата върви много добре , обслужена е при покупка (филтри , водна помпа , виско и т.н.) , не харчи никакво масло и не губи никакви течности и разхода е като на Сивик 1,3 бензин :D Ей така на майтап реших да я кача в сайтовете за коли и едно момче дойде , видя я и сега иска да я купува за 6к. Разбрахме се за другата седмица да я прехвърлим и да си помисля. Сега се чудя дали няма да сгреша ако я продам щото гледам и не виждам какво друго мога взема до 7к нов внос (щото от БГ кола не искам) !
Вие какво ще ме посъветвате !
Последна промяна dak на 23 Яну 2017, 17:15, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Re: Да си продам ли колата (530д) ?

Мнение от mfandakov » 23 Яну 2017, 13:16

Колега ако колата ти е обслужена, и няма проблеми и караш по 10км,за какво ти е да я сменяш.
Аз лично не бих я дал,сега ако имаш намерение да се качваш на по нова и си приготвил едни още 15к :lol: скачай. :yes:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 23 Яну 2017, 13:18

Защо да,не я продадеш ако ти е омръзнала може да я продадеш.Ще погледнеш да вземеш нещо по-ново може някоя друга марка да си харесаш.Аз на времето имаx една 124-ка дизел автомат беше страшна,но дойде момент в ,които трябваше да я заменя с Ц класа. :mhihi: .Сега пък мисля да заменя Ц-класата с 330и или Ц220цди в203
Последна промяна turbonetic на 23 Яну 2017, 13:37, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 23 Яну 2017, 13:27

Имаше една приказка :

Не оставяй питомното ,за да гониш дивото.

С нова кола филмите пак се почват отначало :mhihi:

Обаче ,ако имаш възможности за" по- ново " давай

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Мнение от dak » 23 Яну 2017, 13:49

Колеги , хубаво ще я продам ама какво да си купя до 7к вие гледали ли сте скоро по пазаратите какво има , алтернативите са бензинови: Mercedes W203 и Mazda 6 що годе са здрави и носят на газ (за дизел освен 3,0 на БМВ не искам да чуя) като за Мерото отзивите не са много добри. Карал съм W203 авангард , мазно вози , готино , удобни предни седалки ама е тясно и много смотана включва скоростите и хич не е надеждно от към електроника. Маздата е здрава ама ми е дървена и шумна пък и шанса да попадна на "масларка" е огромен. И вноса в момента е предимно от Австрия и Швейцария и работата е много изгнила :lol:
Вече за 10к има повече избор ама ... не ми се дават толкова пари !

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 23 Яну 2017, 13:54

Имам 2-ма приятели ,които карат в203 и до сега проблем с електроника са нямали.Единия я кара от 6-7 година 2.2 143к.с 6скорости малък разход на гориво освен 1 дюза някакъв о-пръстен и един датчик на температурата друго ,не е сменял .След 2002 оправят проблема с електрониката при този модел.За мен този модел е доста популярен в момента,а и след време ако ти се наложи да го продадеш може да му вземеш добри пари.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E91

Мнение от opsi4 » 23 Яну 2017, 14:16

mfandakov написа:Колега ако колата ти е обслужена, и няма проблеми и караш по 10км,за какво ти е да я сменяш.
Аз лично не бих я дал,сега ако имаш намерение да се качваш на по нова и си приготвил едни още 15к :lol: скачай. :yes:

Абсолютно съм съгласен с колегата mfandakov.
Какъв е смисълът да смениш колата, от която си доволен, след като не си приготвил сума за ъпгрейд и направо скачаш на "Новия" внос..
При колите внос за малко пари го има малко и моментът, че купуваш нещо, което в последствие не се знае дали е в движение. Ако си приготвил около 7к за внос трябва да имаш минимум още 3к, за да я подкараш.
Относно изборът между Мазда 6-ца бензин и Ц-класа, повече ми изглежда като даунгрейд спрямо е39-ката. Маздата не е нищо особено, ръждясва доста(задните вежди), гори масло и щом се интересуваш от газ, не е много удачен вариянт. Ц-класата за 7к ще е някой кош, да не говорим, че като комфорт не предлага кой знае какво.
Карай си е39-ката и като събереш някой лев, тогава гледай за друго. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, Е53
Мечтае да кара: ново

Мнение от mi6obmw » 23 Яну 2017, 14:30

Не знам какво ще си купиш, но 6к. за преди фейса са си доста добра оферта за теб. Аз бих я дал веднага. Но ако пък"баба" ти е доста лачена.....

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Мнение от Дидо85 » 23 Яну 2017, 14:31

hummer написа:Имаше една приказка :

Не оставяй питомното ,за да гониш дивото.

+1
И аз съм на това мнение. Ако при твоята всичко е наред и можеш безпроблемно да я покараш още така по-добре давай с нея още някоя друга година и после мисли за смяна, защото в този ценови диапазон, които си казал, не мисля, че ще попаднеш не нещо кой знае колко по-добро от настоящата ти. Плюс това е много вероятно да се наложи да правиш доста неща по новата кола.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 23 Яну 2017, 14:42

сменяш си всичко което има за правене твоята... и си караш, и не си вкарваш простотии в акъла ... а ако си добре "подплатен с кешовица" - както казва един герой в YouTube - само тогава разкарвай е39ката

за да я надскочиш като комфорт ... сметката лева/км ще стане доста по-друга ако колата не е много по-нова ама за 7к лв надали ще е

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 23 Яну 2017, 14:51

dak написа:Колеги , хубаво ще я продам ама какво да си купя до 7к вие гледали ли сте скоро по пазаратите какво има , алтернативите са бензинови: Mercedes W203 и Mazda 6 що годе са здрави и носят на газ (за дизел освен 3,0 на БМВ не искам да чуя) като за Мерото отзивите не са много добри. Карал съм W203 авангард , мазно вози , готино , удобни предни седалки ама е тясно и много смотана включва скоростите и хич не е надеждно от към електроника. Маздата е здрава ама ми е дървена и шумна пък и шанса да попадна на "масларка" е огромен. И вноса в момента е предимно от Австрия и Швейцария и работата е много изгнила :lol:
Вече за 10к има повече избор ама ... не ми се дават толкова пари !

Добре, тогава защо изобщо пускаш темата- може би като вица за обява в базар бг- четиридесет годишен милионер, с Ферари, къща на Малдивите и 18 годишно гадже, нито купувам, нито продавам- просто се хваля. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 23 Яну 2017, 15:05

6k за пред фейсова Е39 530D със споменатото оборудвани, са си екстра отвсякъде според мен. Аз се чудя дали за моята 525D фейс мога да взема толкова, въпреки че има повече екстри от изброените на колегата (да не се счита за хвалба). Вече на какво ще се "нашиеш", като я продадеш, не знам. Аз повдигнах тази тема вчера пред семейният съвет за моята кола и реакцията на жена ми беше следната: да вземеш някоя подобна и да почнеш да я правиш както тази ли? Поне на тази й знаеш състоянието, болежките, недостатъците и предимствата и т.н. То е ясно, че няма нищо вечно и никой не е венчан за колата си. Та и аз съм в дилема дали да продължавам да карам на скъпа нафта или да се кача на някой бензин с газ, но на повече от Е39 не мога да се кача и затова май ще си стоя на нафтата.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 23 Яну 2017, 20:14

Нямат значение параметрите,годините,марката,моделът,цвета,възможностите,километрите,даже и парите,а има само едно,а то е...обичате ли я?????

Потребител
Аватар

Мнение от RadkoPower » 23 Яну 2017, 20:47

Мазда 6 са масларки ^^. Идеята да слезнеш от е39 и да се качиш в Мазда или ц класа не е добра.
Но 6к за преди фейс е добра сума. Сделката е добра. Зависи и колко ти е запазена и свежа колата. Проблема не ти в това а в какво ще се качиш след нея. Не мога да сетя за добра алтернатива в този ценови диапазон.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 23 Яну 2017, 21:34

Мислех да напиша буквално същото като колегата над мен..
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Следваща

Назад към E39