Слаба струя от вентилатора на климатроника

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Слаба струя от вентилатора на климатроника

Мнение от PIPERKOV » 21 Яну 2017, 19:27

Здравейте,търсих подобна тема за да разбера малко повече,но не открих.моля да ме извините ако има някъде такава.от скоро имам колата и не знам дали това е нормално или има проблем.
Проблема е следният:когато пусна да духа на стъклата при максимално усилен вентилатор струята която излиза към стъклата е много силна както трябва да бъде ,но когато го пусна да духа отново максимално усилен към мен от централната решетка струята на въздуха е в пъти по слаба от колкото когато е към стъклата.от страничната решетка над копчето за фаровете също е много слабо както и в краката.пробвах в менюто за разпределение на въздуха да оставя поток само от централната духалка но почти няма промяна съвсем малко се засилва струята,въпреки че в краката и от страни спира напълно както съм задал в менюто.
Според мен това е проблем и ако според вас е дайте някакви предложения за евентуална причина да е така.
Благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 535d, F11 535d
Мечтае да кара: e60 M5

Re: Слаба струя от вентилатора на климатроника

Мнение от Dyankov » 07 Фев 2017, 10:05

Преди няколко години имах подобен проблем. При мен всички клапи на въздухуводите се бяха затворили и не духаше от никъде. След разглобяване на почти цялото табло и преглеждане на всички кабели се оказа че една от буксите влизаща в управлението не климатроника не прави хубав контакт. Буксите при мен бяха 3 една от които е за клапите ( не си спомням коя точно беше много отдавна). Можеш да ги разглобиш, почистиш, да на местиш кабелите да не хлопат и леко да ги понапръскаш с контактен спрей. При мен това свърши работа и от 2-3 години няма проблем. :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Re: Слаба струя от вентилатора на климатроника

Мнение от PIPERKOV » 07 Фев 2017, 15:34

Благодаря.но при мен по скро не отварят до край.

Назад към Е60/Е61