Вътрешни дръжки на вратите
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325Ci
- Мечтае да кара: М5
Вътрешни дръжки на вратите
Здравейте колеги.Взех си кожен сало за колата и го поставих без проблеми.Кожения салон е от автомобил с десен волан.Единствения проблем са вътрешните дръжки на предните врати, конзолата за копчетата голямата е на дясната кора,а както се подразбира трябва да бъде на лявата.Въпроса ми е как да сваля дръжките или евентуално кожата с дръжките от корите и да ги поставя на моите както трябва да бъдат.Гледам че отзад за с отлети като пластмасови като нитове.Мислих с поялника да ги разтопявам за да извадя нужното,но преди да направя белята реших да попитам,някой не знае ли някакъв по удачен начин.
Предварително благодаря за отговорите и приятна вечер на всички
Предварително благодаря за отговорите и приятна вечер на всички

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Вътрешни дръжки на вратите
Пластмасовите "нитове" ги разпробиваш леко, само да им паднат главите. Маха се само дръжката. След това захващането става с малки винтчета подгодящ размер + шайба по-голяма, винта го навиваш в разпробития "нит". Аз така съм го правил и става лесно и здраво. (някои колеги ги нагряват "нитовете", мен ми е по-сложен)
Въпроса е че при смяна на тези дръжки, на дясната кора (пасажерската) ще останат две дупки точно зад самата дръжка. (това защото самия отвор на пасажерската дръжка е по-голям от тази на шофьорксата, сещаш се за какво ти говоря) Като си с кожени кори варианта който съм правил аз за поправка е запълване на дупките с кит за кожа и боядисване с боя. Ако не се загледаш много и не знаеш няма да видиш манипулацията. (кит и боя за кожа, ако не знаеш къде има пиши на ЛС да не правим реклама, макар повечето колеги да я знаят фирмата)
Въпроса е че при смяна на тези дръжки, на дясната кора (пасажерската) ще останат две дупки точно зад самата дръжка. (това защото самия отвор на пасажерската дръжка е по-голям от тази на шофьорксата, сещаш се за какво ти говоря) Като си с кожени кори варианта който съм правил аз за поправка е запълване на дупките с кит за кожа и боядисване с боя. Ако не се загледаш много и не знаеш няма да видиш манипулацията. (кит и боя за кожа, ако не знаеш къде има пиши на ЛС да не правим реклама, макар повечето колеги да я знаят фирмата)

- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
Размених ги дръжките днес,наистина голяма играчка беше.С нагряване се справих,но няма смисъл,в крайна сметка пак с рапидки с шайби ги хващах накрая.Наистина остават 2 дупки на дясната кора и една на лявата,но ще мисля някак си да ги запушвам,мислих с някакви кръгчета от кожа да залепя ,но щом има кит за кожа ще го направя с него.Сега проблема е,че дръжките вътре дето за отварянето(лъскавите) станаха малко хлабави,преди бяха стегнати и прибрани,сега малко се олабиха не знам защо при положение,че тях не съм ги пипал и ги хващам с винта в същата дупка в която са били фиксирани преди това.И запонаха да отварят в крайно опънато положение,преди отваряха на четвърт вратата.Имате ли идея как да обера тоя луфт,че доста ме дразни? 

- hammy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525d touring, е53 Х5 3.0d
tiho_madjarov написа:Размених ги дръжките днес,наистина голяма играчка беше.С нагряване се справих,но няма смисъл,в крайна сметка пак с рапидки с шайби ги хващах накрая.Наистина остават 2 дупки на дясната кора и една на лявата,но ще мисля някак си да ги запушвам,мислих с някакви кръгчета от кожа да залепя ,но щом има кит за кожа ще го направя с него.Сега проблема е,че дръжките вътре дето за отварянето(лъскавите) станаха малко хлабави,преди бяха стегнати и прибрани,сега малко се олабиха не знам защо при положение,че тях не съм ги пипал и ги хващам с винта в същата дупка в която са били фиксирани преди това.И запонаха да отварят в крайно опънато положение,преди отваряха на четвърт вратата.Имате ли идея как да обера тоя луфт,че доста ме дразни?
Здрасти колега, по въпроса с хлабавите дръжки погледни дали си закачил бронята на жилото към самата дръжка. Отзад дръжките имат един ограничител, в който се щраква бронята на жилото и то остава опънато и държи хромитаните палци прибрани, та може да погледнеш...
Прикачвам ти примерна снимка, на която с червената стрелка съм означил къде се закача жилото:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tiho_madjarov
- кандидат ентусиаст
-
Със сигурност не обърнах внимание дали бронята на жилото е закачена за тази пластмаса.Сигурно съм забравил да ги закача.Ще проверя,но сигурно от това са хлабави дръжките.Супер много ви благодаря за отговорите.Хубава вечер

5 мнения
• Страница 1 от 1