Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
Е точно де, това написах и аз. За 6месеца, година две става.. Иначе наемите на месец за апартамент от комплекс почват от 1.2 в зависимост от района и т.н.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ми напиши го от началото бе татаковам в Алигатора
5 реплики трябваха за да стигнем до ключа от палатката колко ти трябват за да живееш прилично
С 1к на седмица според мен си оцеляващ при 1.2к наем ...
Поне едно време така викаха, че с чека за 1 седмица трябва да си плащаш месечния наем.
Ако бъркам нека някой от оттатък голямата вода да каже

5 реплики трябваха за да стигнем до ключа от палатката колко ти трябват за да живееш прилично

С 1к на седмица според мен си оцеляващ при 1.2к наем ...
Поне едно време така викаха, че с чека за 1 седмица трябва да си плащаш месечния наем.

Ако бъркам нека някой от оттатък голямата вода да каже

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Kroki
- Дон Кроки
-
Е да де, ама това са пари дето всеки може да прави, най-долния праг дето се вика. С документ(шото нелегално пак става, ама е по-неприятно) и да имаш диплома си къде къде по-нагоре.
Направи ми впечатление, че масово хора с бизнеси си караха Uber като допълнителен доход. С няколко хора се запознах, дори единия имаше фирма за почистване на басейни и ми обесняваше колко обекта поддържа и как вече му е писнало и децата управляват бизнеса, а на него му е скучно и си кара за кеф. Само с Убер и каране вечер, за по 3-4 часа се правят около 100$. Та иска ли човек, съвсем спокойно може да си живее прилично и без да е супер дупер интелигентен.
Направи ми впечатление, че масово хора с бизнеси си караха Uber като допълнителен доход. С няколко хора се запознах, дори единия имаше фирма за почистване на басейни и ми обесняваше колко обекта поддържа и как вече му е писнало и децата управляват бизнеса, а на него му е скучно и си кара за кеф. Само с Убер и каране вечер, за по 3-4 часа се правят около 100$. Та иска ли човек, съвсем спокойно може да си живее прилично и без да е супер дупер интелигентен.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аве ключа го е зела брадчедка ми, с 1.5млн долара за къща на 2 етажа тип бунгало... Оди на бригади, събери парата.... колко години е въпроса 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Kroki написа:И тия 1000 са след данъците, нали че има значение
тези $1000/ седмица след данъците са ти примерно $1200 преди данъците... това са $62400 на година... това е един среден доход в богат щат... но по по-забутаните щати средния е доста по-нисък...
http://www.infoplease.com/ipa/A0104652.html
и друго- предполагам, че тези пари ги правиш с доста извънареден труд (повече от 40 часа на седмица)... колко ще изкараш така? година, две, пет? от един момент става трудно.
та мисълта ми е, че е лесно да се кажат някакви числа и хора които не знаят детайлите да си направят някакви грешни изводи и после да има тъжни физиономии и разочаровани от чужбината. трябва да се внимава и да се гледат фактите, но и начина по които са установени...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Kroki
- Дон Кроки
-
Да, около 70 часа при 7 дневна работна седмица. Разбира се случвало се е да влезна в серия:в хотела от 8-14 и после в ресторанта от 17-4 и така 3-4 дена подред. И както и продължавам да казвам, това е временно и не за всеки. Виж ако можеше да направя така 1 година и след това аз си знам. С доста хора се запознах, правещи пари от покупко-продажби. Отиват и купуват маратонки на разпродажби и после в ибея. Да ,правиш по 10-15$ от чифт, ама като продадеш 10 днес и сметката ти идва. Просто хубавото на тая страна е, че да си с малко мозък живееш що годе добре. 

Grozdanoff написа:BMW_POWER написа:При назначаване на работа предимство имат аборгени (индианци, доколкото изобщо работят де), малцинства (всичката мързелива сган на Нешънъл джеографик), жени и накрая е бялата раса.
... стига бе, това веднъж бях го чул-недочул, но мислех че е по-скоро мит. Каква им е файдата и логиката в тая работа ?
Емиграцията е най-големия бизнес на Канада. Всеки един дошъл тук плаща за документи, процедура, виза и накрая идва тук с минимум $3000. Познавам хора, дошли с $250 000. Молдовци са. Това са чисти пари, за които държавата не си мърда пръста. С тези пари се хрантути огромна армия от организации и не знам си колко хиляди лапачи.
Ето малко интересни цифри:
- дефицита в платежния баланс за 2016-17 (оптимистично) се очаква да е около $22 530 000 000. За сравнение 2014-15 е бил $18 500 000 000
- безработицата мина 7% да, ама тези на социал не се водят безработни. В същото време, ако сте безработен и срока за изплащане на помощи свърши, то за статистиката вие вече не сте безработни.
- общият дълг на населението е по-голям от БВП на страната. Според Bloоmberg, че той е
$1 610 000 000 000
от тях
$1 290 000 000 000
са ипотечни задължения.
- обемът на продажби на недвижими имоти в Канада за миналата година има спад 12% спрямо 2015г. Тази година се очакват още около 10% спад в обема на продажбите.
- 56% от канадците имат проблеми при погасявне на кредитите, а 31% не могат да си погасят вноските навреме
- храните поскъпнаха драстично
- бензина при $150 за барел беше 149.9 цента за литър. Сега е
http://www.montrealgasprices.com/
(говоря за Монреал)
От 01 януари вкараха нови такси за бензина и пак го вдигнаха нагоре. Само минаваш границата и литъра е 40 цента по-евтин ...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW_POWER написа:- безработицата мина 7% да, ама тези на социал не се водят безработни. В същото време, ако сте безработен и срока за изплащане на помощи свърши, то за статистиката вие вече не сте безработни.
Съвсем се изгуби в превода...
Значи докато взимаш помощи не се водиш безработен, след като спреш да взимаш помощи пак не се водиш безработен. Е кога се водиш безработен?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Kroki написа:Просто хубавото на тая страна е, че да си с малко мозък живееш що годе добре.
Mи нормално, ненапразно го има лафа "страната на неограничените възможности". В техните амазон, ибей и подобните всякакви техники например са с най-ниска цена в цял свят. Youtube дава най-много пари от монетизация на базирани в US хора. Коли, камиони, RV-та и подобни се правят там и пак са жълти стотинки в сравнение с дори и минималния доход. И т.н. и т.н. примери много. Щом олигофрен, като мишо шамара отидЕ в Чикаго и станА човек...вярно, с голяма помощ от голямата българска общност там, ама все пак...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
madafaka_donkele написа:Kroki написа:Просто хубавото на тая страна е, че да си с малко мозък живееш що годе добре.
Mи нормално, ненапразно го има лафа "страната на неограничените възможности". В техните амазон, ибей и подобните всякакви техники например са с най-ниска цена в цял свят. Youtube дава най-много пари от монетизация на базирани в US хора. Коли, камиони, RV-та и подобни се правят там и пак са жълти стотинки в сравнение с дори и минималния доход. И т.н. и т.н. примери много. Щом олигофрен, като мишо шамара отидЕ в Чикаго и станА човек...вярно, с голяма помощ от голямата българска общност там, ама все пак...
К'во е направил, че не съм разбрал пък ми стана любопитно?
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:...
пичага стига с тоя хейт. няма да промениш решението на никой ако е решил да тегли към канада, давай конструктивно инфо или по-добре не давай...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм на мнение, че е по-добре човек да е леко песимист и да е готов за трудностите, а ако мине по-леко добре дошло.
Почти винаги обаче се получава обратното, понеже почти всеки преувеличава и премълчава някои неща за чужбината и накрая има лоши изненади и реплики, ама той не каза, че е така..
Та по-добре да се пише една идея повече за минусите, без значение за Канада или друга държава.
Почти винаги обаче се получава обратното, понеже почти всеки преувеличава и премълчава някои неща за чужбината и накрая има лоши изненади и реплики, ама той не каза, че е така..
Та по-добре да се пише една идея повече за минусите, без значение за Канада или друга държава.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
dextuar написа:К'во е направил, че не съм разбрал пък ми стана любопитно?
Първо изкара книжка за камион, кара известно време, после взе 1 камион и си взе шофьор да го кара. Последно беше направил транспортна фирма с 2 или 3 камиона с шофьори. Нищо сложно на пръв поглед, но са сериозни парите от транспорта в US.
В Австралия имаме ли агенти?

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
madafaka_donkele написа:dextuar написа:К'во е направил, че не съм разбрал пък ми стана любопитно?
Първо изкара книжка за камион, кара известно време, после взе 1 камион и си взе шофьор да го кара. Последно беше направил транспортна фирма с 2 или 3 камиона с шофьори. Нищо сложно на пръв поглед, но са сериозни парите от транспорта в US.
To вече има там едни такива преуспели българЕ с хиляда камиона... Отиваш шофьор и след 10 години си с 1000 камиона

Той явно малко рева с другарите и са го оставили само с 2-3...
Последна промяна drago_pavlov на 20 Яну 2017, 16:11, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
E, вече може и да ги е направил 10-на камиона. Аз ти говоря отпреди 3-4г. някъде, квото помня.