Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
За мераклиите искащи в Канада.
https://news.bg/int-economics/informats ... iteli.html
https://news.bg/int-economics/informats ... iteli.html
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
За Португалия да питам - какъв е ИТ сектора в страната? Изключително и само за НЕпрограмисти/НЕдивелъпъри ми е питането? Както в България всичко в Лисабон и Порто ли е концентрирано? Някакви примерни заплати? Здравеопазване? Престъпност? Расизъм и нетърпимост към източноевропейци? Като хора как са? Арабели и разни такива има ли, малко ли са, много ли са?
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Ще ти отговоря по-общо... Мога само да предполагам, но този сектор е на север според мен, Порто, Брага... Брага май е студентския град, а може и да бъркам, бил съм основно на юг...
А там са червени като мислене и манталитет... като ги налегна кризата яко протести дето им срязаха 2 от 17-те заплати
.
Здравеопазването е на много добро ниво, престъпност в малките градчета по-скоро не, но в Лисабон и Порто си трябва внимание. Не очаквай много като заплащане, от старите членки на ес са най-зле, но и цените са най-ниски там. Расизъм няма, нетърпимост не съм усетил. Но езика трябва да се понаучи, щото те са зле с английски, а техния няма къде да ти послужи освен в Бразилия и Африка... има някои общи неща с испанския, сервеза - сервежа
А там са червени като мислене и манталитет... като ги налегна кризата яко протести дето им срязаха 2 от 17-те заплати

Здравеопазването е на много добро ниво, престъпност в малките градчета по-скоро не, но в Лисабон и Порто си трябва внимание. Не очаквай много като заплащане, от старите членки на ес са най-зле, но и цените са най-ниски там. Расизъм няма, нетърпимост не съм усетил. Но езика трябва да се понаучи, щото те са зле с английски, а техния няма къде да ти послужи освен в Бразилия и Африка... има някои общи неща с испанския, сервеза - сервежа

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Владо написа: 2 от 17-те заплати.
Днес, докато четох за там пише, че вече са "само" с 14

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Португалия не е много топла чак.
Университетите са в Коимбра, Лисабон и Порто.
Има много черни от Бразилия и Ангола.
Заплатите са по-ниски от София да речем.
Университетите са в Коимбра, Лисабон и Порто.
Има много черни от Бразилия и Ангола.
Заплатите са по-ниски от София да речем.
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Канада ! Здравеопазване- безплатно, образование- безплатно(до висше), престъпност =0. Ако прочетете някои класации за държавите с най-добър стандарт на живот Канада е от първите. Расизъм ?!? =0 Сега ще кажете "ти луд ли си бе, ами климатът!" в Торонто и Ванкувър климата е с малко по-студен от нашия.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
Grozdanoff написа:Канада ! Здравеопазване- безплатно, образование- безплатно(до висше), престъпност =0. Ако прочетете някои класации за държавите с най-добър стандарт на живот Канада е от първите. Расизъм ?!? =0 Сега ще кажете "ти луд ли си бе, ами климатът!" в Торонто и Ванкувър климата е с малко по-студен от нашия.
Чета, чета и чета, и се чудя, къде ли живея

Да, здравеопазването е безплатно, но е като за такова. Изключвайки онези 30-тина процента в Кебек, дето нямат личен лекар, другите са определено привилегирована каста. Като му се обадиш за рандеву (час сиреч), в добрия случай ще те поемат преди края на април. И тогава да речем вземеш направляние за хирург, при повече късмет преди август. После отпуски, ваканции, но до края на септември със сигурност ще минеш. Ако ти насрочат операция, тя е след още месец до три. Говоря за нещо от сорта на херния. Опериран съм два пъти и опита е 100% истина. За Онтарио не мога да коментирам. Тук се обадихме и веднага ни приеха, записаха и предгледаха. Жената се обади на личния лекар и я прие в рамките на седмица.
Забавлявайте се:
http://montrealgazette.com/news/quebec/ ... h-minister
http://montreal.ctvnews.ca/quebec-has-t ... -1.3095879
За бърза помощ или добро, или нищо. Удоволствието да се повозите в линейка със святкащи лампички и надута сирена струва
$125 plus $1.75 per kilometre.
Ако ви се наложи да отидете с вашата кола, то пригответе си сандвичи, вода (там също има, но ... болница е все пак), нещо за четене, заредете телефоните и таблетите и се въоръжете с търпение. На нас рекорда за бързо минаване за хлапето в детската болница е 5 (пет) часа. Имаше отит в ушето и го заболя вечерта. При възрастните, ако не сте с огнестрелна рана, инфаркт, инсулт или поне 41-42С постоянна температура, при повечко късмет под десет часа. Познати бяха стояли 18 (осемнадесет) часа.
При повечко упоритост може да се намери информация, колко хора умират годишно пред лекарските кабинети.
Няма престъпност

Ето линк за така хваленият от колегата Мини, eлитен монреалски квартал Rosemont:
http://www.cbc.ca/news/canada/montreal/ ... -1.3572314
Със сигурност няма да искаш да се разхождаш по тъмно из Сен Мишел, Монреал норт (еле па там), популярните сред българските социаладжии Кот де неж и Вердън, ... и не само там.
Нямало расизъм

Климатът не е студен. Просто зимата е два месеца по-дълга. Дърветата се разлистват след 15 май. Разликата с бг е, че тук навсякъде е топло и студа не се усеща. В автобуса, магазина, блока, гаража, навсякъде е топло. За навън има по-различни дрехи и практически не е проблем. Не коментирам Калгари с -50С, защото това и мен ме стряска.
Ванкувър с Океана няма нищо общо с останалата част на Канада.
Извинявам се, ако съм разбил нечии илюзии, но както винаги съм казвал, Канада е по-малкото зло от бг.

BMW_POWER написа:.
Няма престъпностТова къде
![]()
Ето линк за така хваленият от колегата Мини, eлитен монреалски квартал Rosemont:
Отново разсъждения на елементарно ниво.

Mini написа:BMW_POWER написа:.
![]()
Отново разсъждения на елементарно ниво.
Подкрепям това мнение. Ако се интересувате от престъпност и корупция на по-високо ниво, то тогава се потърсете инфо за "commission charbonneau" или фамилията Rizzuto.
Но надали тези биха имали нещо общо с вас. Ето още малко за десерт
http://news.nationalpost.com/news/canad ... lice-raids
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
BMW_POWER написа:Grozdanoff написа:Канада ! Здравеопазване- безплатно, образование- безплатно(до висше), престъпност =0. Ако прочетете някои класации за държавите с най-добър стандарт на живот Канада е от първите. Расизъм ?!? =0 Сега ще кажете "ти луд ли си бе, ами климатът!" в Торонто и Ванкувър климата е с малко по-студен от нашия.
Чета, чета и чета, и се чудя, къде ли живея![]()
Да, здравеопазването е безплатно, но е като за такова. Изключвайки онези 30-тина процента в Кебек, дето нямат личен лекар, другите са определено привилегирована каста. Като му се обадиш за рандеву (час сиреч), в добрия случай ще те поемат преди края на април. И тогава да речем вземеш направляние за хирург, при повече късмет преди август. После отпуски, ваканции, но до края на септември със сигурност ще минеш. Ако ти насрочат операция, тя е след още месец до три. Говоря за нещо от сорта на херния. Опериран съм два пъти и опита е 100% истина. За Онтарио не мога да коментирам. Тук се обадихме и веднага ни приеха, записаха и предгледаха. Жената се обади на личния лекар и я прие в рамките на седмица.
Забавлявайте се:
http://montrealgazette.com/news/quebec/ ... h-minister
http://montreal.ctvnews.ca/quebec-has-t ... -1.3095879
За бърза помощ или добро, или нищо. Удоволствието да се повозите в линейка със святкащи лампички и надута сирена струва
$125 plus $1.75 per kilometre.
Ако ви се наложи да отидете с вашата кола, то пригответе си сандвичи, вода (там също има, но ... болница е все пак), нещо за четене, заредете телефоните и таблетите и се въоръжете с търпение. На нас рекорда за бързо минаване за хлапето в детската болница е 5 (пет) часа. Имаше отит в ушето и го заболя вечерта. При възрастните, ако не сте с огнестрелна рана, инфаркт, инсулт или поне 41-42С постоянна температура, при повечко късмет под десет часа. Познати бяха стояли 18 (осемнадесет) часа.
При повечко упоритост може да се намери информация, колко хора умират годишно пред лекарските кабинети.
![]()
Със сигурност няма да искаш да се разхождаш по тъмно из Сен Мишел, Монреал норт (еле па там), популярните сред българските социаладжии Кот де неж и Вердън, ... и не само там.
Нямало расизъм, това къде? В 95% от случаите завършващите на -ov фамилии са повод CV-то да отиде директно в кофата. Но да не плашим децата.
Климатът не е студен. Просто зимата е два месеца по-дълга. Дърветата се разлистват след 15 май. Разликата с бг е, че тук навсякъде е топло и студа не се усеща. В автобуса, магазина, блока, гаража, навсякъде е топло. За навън има по-различни дрехи и практически не е проблем. Не коментирам Калгари с -50С, защото това и мен ме стряска.
Извинявам се, ако съм разбил нечии илюзии, но както винаги съм казвал, Канада е по-малкото зло от бг.
Евала колега, че си ги казваш нещата както са!
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:
Нямало расизъм, това къде? В 95% от случаите завършващите на -ov фамилии са повод CV-то да отиде директно в кофата. Но да не плашим децата.
Не се извинявай, аз обичам да ме поправят когато говоря безумия

Аз смятах да заминавам в Канада, само че по Федералната процедура, но така станаха нещата че в последствие ми се наложи да остана в БГ

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Grozdanoff написа:няма да споря с теб, защото ти СИ в Канада,
Абе той и "в" соц-а е бил, ама нещо му се е замъглило съзнанието, та не знам...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:....
Ясно, поредния прехвален рай и развенчан мит

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
madafaka_donkele написа:BMW_POWER написа:....
Ясно, поредния прехвален рай и развенчан митВече 3-ти човек споделя важни за мен негативи за Канада. Накрая ще излезе работата, че от "гадната" България по-добро нЕма
Незнам, аз съм си писал с други хората, които са в Канада и повечето не се оплакват и си харесват живота там, срещал и хората, които почват "о тука е толкова гадно, работата е много кофти, наемите пък незнам си какво, хората тук...

madafaka_donkele написа:BMW_POWER написа:....
Ясно, поредния прехвален рай и развенчан митВече 3-ти човек споделя важни за мен негативи за Канада. Накрая ще излезе работата, че от "гадната" България по-добро нЕма
То ако беше така нямаше хората да пращат два пъти повече пари от колкото са инвестициите в България. Всички щяха да си седят тука, в "рая".