Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 14 Яну 2017, 0:23

Колеги, май не е баш за тук, но да попитам: искаме с приятели да отидем уикенда на 7-те Рилски езера. Аз трябва да съм едната кола. Става въпрос за преспиване в хижата за 1 нощувка. Това означава, че трябва да оставим колите при лифта, а доколкото разбрах, там няма паркинг, тоест съществува не малък шанс да не намеря колата баш както съм я оставил. Това ме кара да се чувствам тъпо, заради купчина ламарина да трябва да се ограничавам в решенията си. Вие как постъпвате в такива ситуации? Обмислям да си купя няква обикновена кола за такива поводи, ама тогава за к'во ми е това БМВ... Тъпо е за 10 годишна ламарина да се тровят нерви и все да я мисля... Вие как бихте постъпили?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 14 Яну 2017, 1:01

@dextuar
Зависи колко коли сте можете да пробвате да паркирате по начин, при който твоята кола е максимално притисната/защитена от колкото може повече страни.

За варианта със стара кола - бях виждал в street view или на снимка от паркинга горе на прохода Троян-Кърнаре Ситроен дигнат на трупчета, без гуми и фарове...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BobbyD » 14 Яну 2017, 2:54

dextuar написа:Колеги, май не е баш за тук, но да попитам: искаме с приятели да отидем уикенда на 7-те Рилски езера. Аз трябва да съм едната кола. Става въпрос за преспиване в хижата за 1 нощувка. Това означава, че трябва да оставим колите при лифта, а доколкото разбрах, там няма паркинг, тоест съществува не малък шанс да не намеря колата баш както съм я оставил. Това ме кара да се чувствам тъпо, заради купчина ламарина да трябва да се ограничавам в решенията си. Вие как постъпвате в такива ситуации? Обмислям да си купя няква обикновена кола за такива поводи, ама тогава за к'во ми е това БМВ... Тъпо е за 10 годишна ламарина да се тровят нерви и все да я мисля... Вие как бихте постъпили?

колко е далече този лифт от хижата в която ще преспивате? колко хора си оставят колите на улиците през нощта навън даже и като няма къде да се паркира на 1,2 минути от жилищата им, пък и има ли каско кво ти дреме :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 14 Яну 2017, 3:10

Аз съм ходил там, ама лятото горе долу в пустошта си оставих колата, но тогава имаше адски много коли и бях само за деня. Не знам дали бих оставил моята да нощува там, аз малко съм като теб като ходя някъде гледам колата винаги да спи на някое безопастно място като платен паркинг или нещо такова, на улицата рядко седи като пътувам някъде. Кофтито е,че нямаш много избор. Сапарева Баня и Паничище са най близо, но супер далече за пеша и просто не става. Та горе долу си с вързани ръце. Принципно миналия път като бях имаше някакви хора който някак организираха движението. (беше голяма лудница, направо нямаше къде да спреш). Та идеята ми е,че ако хората са горе ( нямам идея дали седят през ноща ) бих им дал някой лев да наглеждат колата и така, но това е малко стреляне на сляпо защото я са там, я не.

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 14 Яну 2017, 9:02

Естествено, че имам каско, но то не помага. И мен главно това ме притеснява, че цяла нощ може човек да си човърка необезпокоявано. А най ме е яд, че където и да ида, все я мисля, все едно е лимитирано Бентли ебаси... И в София понякога на гости ходя с такси или слизам през 15 минути да я наглеждам като съм в някой чужд квартал без паркинг, абе откачена работа...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 14 Яну 2017, 10:49

И аз съм така,за щастие мога да ползвам служебната и особено в голям сняг гърча нея,че откакто обелих сплитерите в замръзнала буца лед,вече ми прилошава като видя замръзнали буци...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е90 320д

Мнение от sacrament » 14 Яну 2017, 12:20

Разглобих топката на скоростния лост на автоматика е90. И сега въпросът ми е пластмасовата част е много зле. Гледам е с някакво метално покритие но е обелено и е адски грозно. Та въпросът ми е продават ли се отделно точно тази част и от къде мога да я закупя онлайн

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Яну 2017, 13:09

sacrament написа:Разглобих топката на скоростния лост на автоматика е90. И сега въпросът ми е пластмасовата част е много зле. Гледам е с някакво метално покритие но е обелено и е адски грозно. Та въпросът ми е продават ли се отделно точно тази част и от къде мога да я закупя онлайн

Не,не се продава.Почнах целия интериор да правя,но не остана време и ще довърша през седмицата.Взех го от официалния магазин тук в СФ на Г.М.Димитров.Покритието е хубаво да се махне,ако ше облепящ пробвай да го изтържеш.

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Яну 2017, 13:43

dextuar написа:Естествено, че имам каско, но то не помага. И мен главно това ме притеснява, че цяла нощ може човек да си човърка необезпокоявано. А най ме е яд, че където и да ида, все я мисля, все едно е лимитирано Бентли ебаси... И в София понякога на гости ходя с такси или слизам през 15 минути да я наглеждам като съм в някой чужд квартал без паркинг, абе откачена работа...

Яж пий и си носи новите дрехи ;)
Това за да ти нападната колата в планината трябва да е някой уникат да те следят и тн.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI 330d; F30 328i, F37 328xi
Мечтае да кара: G32 640d

Мнение от asent1977 » 14 Яну 2017, 15:56

dextuar написа:Естествено, че имам каско, но то не помага. И мен главно това ме притеснява, че цяла нощ може човек да си човърка необезпокоявано. А най ме е яд, че където и да ида, все я мисля, все едно е лимитирано Бентли ебаси... И в София понякога на гости ходя с такси или слизам през 15 минути да я наглеждам като съм в някой чужд квартал без паркинг, абе откачена работа...

Хич не е откачена ! То в България, човек за какво да мисли, направо е ужас като слушам какво става, на приятел нощес счупили стъклото страничното и опитали да крадат фаровете ! Е39 :shock: :shock: :shock: Крали са му брони :shock: :shock: :shock: На друг резали ламарина за да свалят стоповете абе нямам думи направо, лятото помня, че всеки ден виждах по един Тюрег без фарове :nono: :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI 330d; F30 328i, F37 328xi
Мечтае да кара: G32 640d

Мнение от asent1977 » 14 Яну 2017, 15:57

vld написа: Яж пий и си носи новите дрехи ;) Това за да ти нападната колата в планината трябва да е някой уникат да те следят и тн.

На моя приятел точно на планина са я нападнали :banghead: Сюреалистично............

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 14 Яну 2017, 16:04

asent1977 написа:
vld написа: Яж пий и си носи новите дрехи ;) Това за да ти нападната колата в планината трябва да е някой уникат да те следят и тн.

На моя приятел точно на планина са я нападнали :banghead: Сюреалистично............
Ествествено, там няма кой през нощта да дойде и всеки може да човърка на воля. В София като сте на гости и няма платен паркинг, как процедирате? Аз алкохол не пия и затова предпочитам да ходя с колата...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 14 Яну 2017, 16:19

dextuar написа:
asent1977 написа:

Ествествено, там няма кой през нощта да дойде и всеки може да човърка на воля. В София като сте на гости и няма платен паркинг, как процедирате? Аз алкохол не пия и затова предпочитам да ходя с колата...

Прекалено много го мислиш,разбирам те напълно ,вече си минал по пътя с разбиването и не е приятно предполагам,но ако толкова те е страх,моя съвет - не ходете с нея.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 14 Яну 2017, 16:42

Gqbriel написа:
dextuar написа:
asent1977 написа:

Прекалено много го мислиш,разбирам те напълно ,вече си минал по пътя с разбиването и не е приятно предполагам,но ако толкова те е страх,моя съвет - не ходете с нея.
Аз една година без проблем я спирах пред блока преди случката и не я мислех толкова, мен по-скоро ме е яд, че като пак не могат да я откраднат, трябва пак да се разправям с глупости. Като знам за 20 мин к'ви поразии бяха направили. За това ми е интересно вие как постъпвате? Дали си ходите навсякъде или също се съобразявате с ламарината...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 14 Яну 2017, 16:49

Ами гледай сега,аз в София си имам едно наум,защото колата ми седи на чужди табели и за капак ми в надраха жестоко в града в който е регистрирана,но като пътувам не я мисля толкова и това е,като нещата при мен са доста по-сложни с 2 деца,ако стане нещо,е голям проблем,като в гаража съшата работа,още по-лесно е ,хем ще са на топло сухо и светло - да не предизвиквам съдбата,но е така..

Sent from my iPhone using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93