Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Бързи въпроси и отговори
sacrament написа:Nukem написа:Аз затъмних с 3М, и е60-то няколко години бях с 3М и беше идеално.
3M на колко % си използвал.
Води се нещо от рода на средно тъмно /30-40%/, ако си затъмняваш челното стъкло да имаш предвид че няма да ти работи опцията да сменя къси/дълги през ноща, на мен ми дава грешка.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
30-40% но пропускливост, а не затъмняване. Добре е да се уточнява, да не става объркване.
Колеги,дайте съвет за Каско за е90 ?
Навсякъде ми предлагат оценка около 10000-11000,което прави 500-600лв. на година. Струва ми се добре,но искат да слагат имобилайзер за още 400лв и преди да паля да допирам чип до него съответно. Това не ме устройва. Вие на какви условия сте ????
Навсякъде ми предлагат оценка около 10000-11000,което прави 500-600лв. на година. Струва ми се добре,но искат да слагат имобилайзер за още 400лв и преди да паля да допирам чип до него съответно. Това не ме устройва. Вие на какви условия сте ????
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Аз съм в уника на 16к и плащам 820 премия
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
В Армеец на 12500 премия 800. Колата е с аларма. Имам чувството, че мен най-много са ме сапунисали спрямо застрахователна стойност/премия 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
dextuar написа:В Армеец на 12500 премия 800. Колата е с аларма. Имам чувството, че мен най-много са ме сапунисали спрямо застрахователна стойност/премия
Толкова е, даже е добре. Около 7% е премията примерно при мен в Дженерали. Mиналата година бяха оценили на 19 000 и плащах 1300, тая ще е по-тънко.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
b00st написа:dextuar написа:В Армеец на 12500 премия 800. Колата е с аларма. Имам чувството, че мен най-много са ме сапунисали спрямо застрахователна стойност/премия
Толкова е, даже е добре. Около 7% е премията примерно при мен в Дженерали. Mиналата година бяха оценили на 19 000 и плащах 1300, тая ще е по-тънко.
Е виж при Taruno и при (h)aman, доста по-тънко ми изглежда

- b00st
- User
-
dextuar написа:b00st написа:dextuar написа:В Армеец на 12500 премия 800. Колата е с аларма. Имам чувството, че мен най-много са ме сапунисали спрямо застрахователна стойност/премия
До компания си е, аз примерно имах 3-4 парк щети миналата година и тая година не са ми качвали премията, същия процент си е. Всичко ми е изплатено както трябва. Затова не ме бърка точно колко ми е премията. Пък с по-тънката премия ако съм и ми го набиват другата година заради щети, или се изциганяват като трябва да платят некви неща не бих бил доволен.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
b00st написа:dextuar написа:b00st написа:dextuar написа:В Армеец на 12500 премия 800. Колата е с аларма. Имам чувството, че мен най-много са ме сапунисали спрямо застрахователна стойност/премия
До компания си е, аз примерно имах 3-4 парк щети миналата година и тая година не са ми качвали премията, същия процент си е. Всичко ми е изплатено както трябва. Затова не ме бърка точно колко ми е премията. Пък с по-тънката премия ако съм и ми го набиват другата година заради щети, или се изциганяват като трябва да платят некви неща не бих бил доволен.
Аз бях преди това в Алианц и след това минах в Армеец, тоест за първи път съм при тях. Но сега смятам да заведа таван и капак, че някакви камъчета са ми направили бая драскотини. Ще видим как ще реагират.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Моята е на 22600 в лев инс с премия 1200 
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

- b00st
- User
-
По темата, наскоро ми светнаха лампите на ABS, DSC и спирачката в жълто, при което нямах DSC и никакъв тракшън контрол.

Не съм сигурен за ABS. Вчера сутринта изгаснаха всички лампи и всичко си работеше нормално до момента в който се прирбах от работа и се набих в едни снегове на паркинга при което натиснах DTC и въртях 5-6 минути боксувайки, за да обърна в кишата и пак светнаха лампите и пак нямам тракшън контрол в най-големия сняг. Не че не мога и без него, ама ми помагаше да излизам от свинщината навън, докато сега ми е доста трудно.
Записва грешки 005DF0 и 005DF1. Възможно ли е да е влезнал сняг по сензорите и от там да дава тая грешка и да изключва dsc-то?

Не съм сигурен за ABS. Вчера сутринта изгаснаха всички лампи и всичко си работеше нормално до момента в който се прирбах от работа и се набих в едни снегове на паркинга при което натиснах DTC и въртях 5-6 минути боксувайки, за да обърна в кишата и пак светнаха лампите и пак нямам тракшън контрол в най-големия сняг. Не че не мога и без него, ама ми помагаше да излизам от свинщината навън, докато сега ми е доста трудно.
Записва грешки 005DF0 и 005DF1. Възможно ли е да е влезнал сняг по сензорите и от там да дава тая грешка и да изключва dsc-то?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Може при анс сензорите
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Колеги от някилко дни гледам едни клапи който се отварят и затварят и от сток става все едно с права тръба. Има ли смисъл на 2000 дизел 163кс да се сложи. Ще има ли някакъв звуков ефект.
https://www.google.bg/url?sa=t&source=w ... R3CezMNwIQ. Ето
https://www.google.bg/url?sa=t&source=w ... R3CezMNwIQ. Ето
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Колега според мен не се занимавай с глупости - няма как да изкараш впечатляващ звук от 4-цилиндров дизел. 100% съм сигурен, че и от останалите колеги ще получиш подобно мнение 
По-добре парите за подобни интервенции ги вложи в поддръжка, ретрофит, ремап или нещо, на което наистина ще се зарадваш

По-добре парите за подобни интервенции ги вложи в поддръжка, ретрофит, ремап или нещо, на което наистина ще се зарадваш