Зима с E60 530d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Re: Зима с E60 530d
P1tbuL написа:Така колеги вчера долях 3лт течност за чистачки концентрат за -60. В колата имаше 2 литра разредена течност за -20, която обаче се оказа замръзнала. След допълнените 3лт концентрат пътувах до Банско и обратно и не се размрази системата. Прави ми впечатление, че излиза по малко течност от пръскалките, но тя е... като смутиПриятелката ми ме подсети, че имало спирт на таблетки, понеже казанчето е пълно, какво мислите ако метна няколко таблетки вътре дали ще се размрази?
Остави колата някъде на топло за 2 часа - най-долното ниво на някой мол, например. След това изпъскай няколко пъти, за да си сигурен че новата, незамръзваща течност е напълнила маркучите. С таблетките мисля, че нищо няма да постигнеш.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
todorSTY написа:530 с чип може спокойно да се мери с 535. Другия месец дори мисля да слагам
CrazyElement написа:todorSTY написа:XDrive коеги
Колега проблема е , че исках бърза кола , а реално xDrive за тези пари , които дадох за моята бърз няма .. сега реално ако имах малко повече излишни пари да продам моята , и да си взема една 535xd f10 и пей сърце ... ама ..todorSTY написа:И нарочно е искате да я палите, за да се наслаждавате на снега
Знам днеска навъртях 50 км в моя малък град(3к радиус) обикалях къде ли не с 4matic-а катерих най-стръмните улици на лед , бутах се в снегове , забавно е определено , но уви 535цата зимата не върви , за сметка на това лятото си правя много по-голям фън с нея като и намаля тракшъна и си правя стартове.
Е да ама аз съм 535д с чип , смисъл от е60ките , бързи са 550и и 535д с чип , за м5 не говоря , другото всичко е компромис , а и задното е доста по-забавно да го караш лятно време и да се заиграваш с колата , само пусто , че зимата не върви ..
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
vixx написа:P1tbuL написа:Така колеги вчера долях 3лт течност за чистачки концентрат за -60. В колата имаше 2 литра разредена течност за -20, която обаче се оказа замръзнала. След допълнените 3лт концентрат пътувах до Банско и обратно и не се размрази системата. Прави ми впечатление, че излиза по малко течност от пръскалките, но тя е... като смутиПриятелката ми ме подсети, че имало спирт на таблетки, понеже казанчето е пълно, какво мислите ако метна няколко таблетки вътре дали ще се размрази?
Остави колата някъде на топло за 2 часа - най-долното ниво на някой мол, например. След това изпъскай няколко пъти, за да си сигурен че новата, незамръзваща течност е напълнила маркучите. С таблетките мисля, че нищо няма да постигнеш.
Мда.. мола оправи работата.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
CrazyElement написа:todorSTY написа:530 с чип може спокойно да се мери с 535. Другия месец дори мисля да слагам
CrazyElement написа:todorSTY написа:XDrive коеги
Колега проблема е , че исках бърза кола , а реално xDrive за тези пари , които дадох за моята бърз няма .. сега реално ако имах малко повече излишни пари да продам моята , и да си взема една 535xd f10 и пей сърце ... ама ..todorSTY написа:И нарочно е искате да я палите, за да се наслаждавате на снега
Знам днеска навъртях 50 км в моя малък град(3к радиус) обикалях къде ли не с 4matic-а катерих най-стръмните улици на лед , бутах се в снегове , забавно е определено , но уви 535цата зимата не върви , за сметка на това лятото си правя много по-голям фън с нея като и намаля тракшъна и си правя стартове.
Е да ама аз съм 535д с чип , смисъл от е60ките , бързи са 550и и 535д с чип , за м5 не говоря , другото всичко е компромис , а и задното е доста по-забавно да го караш лятно време и да се заиграваш с колата , само пусто , че зимата не върви ..
То причината да можеш да се заиграваш лятото е горе-долу причината да не върви зимата
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Аз лично не бих направил компромис с това, затова си взех и XDrive. Имайки в предвид, че в България си има истинска и сериозна зима, това че обичам да ходя по планини, а пък колата си върви много добре мисля, пре-доволен съм от ускорението. За макс секундаразлика в ускорението и малко по-висока макс. скорост, която обаче тук така или иначе няма къде да се поддържа
, не мисля че си заслужава.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
todorSTY написа:Аз лично не бих направил компромис с това, затова си взех и XDrive. Имайки в предвид, че в България си има истинска и сериозна зима, това че обичам да ходя по планини, а пък колата си върви много добре мисля, пре-доволен съм от ускорението. За макс секундаразлика в ускорението и малко по-висока макс. скорост, която обаче тук така или иначе няма къде да се поддържа, не мисля че си заслужава.
То не е само това, разход, поддръжка също не е еднаква. Раздатките също не са вечни...
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
С раздатката имах ядове и знам, но в рамките на 1000 лв. се ремонтира. Разхода градско зимата ми е около 13, лятото около 11, не вярвам само задно да дава значително по-нисък. Поддръжката също не е толкова по-различна, по окачването основно са разликите, но и там няма огромни разлики с обикновените, пък и не се чупят неща непрекъснато, че да са такъв голям фактор. Разбира се всичко си е до лично мнение и усещане, но за мен плюсовете са много повече.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Разликата в разхода е около литър , аз не говорих , че не можеш да напомпаш и 530хд с чип и да върви някакви мили секунди по-бавно от 535д с чип , мисълта ми беше фъна , който ти доставя да караш задно лятото
да си се въртиш напред назад стартове и т.н.
, 4х4 за мен е адски скучно , в момента на лед на сняг на всичко се чувствам толкова спокоен в колата ... по-точно най-добрия вариант е да имаш една кола 4х4 ( не е нужно да е много скъпа) за да те предвижва зимата и една на задно да ти е кеф през останалите 3 сезона от годината
.
ПС: обмислял съм вариант с някакво копче ако мога да спирам клапаните на на турбините и кола да влиза в авариен ( да спре турбините) един път я карах така да ми изпуши датчик на голямата турбина , колата беше толкова убита .... , че съм сигурен , че щеше да качи леда на моята улица , просто нямаше паур да тръгни камоли да върти.
Днеска ходих да оставя колата в сервиза да видят , този charging fault колко кинта ще ме вътри , и пак пробвах да драпна улицата ни и естествено без резултатно на едно място , ама то и коли на предно гледам как се мъчат едвам захапват и те ... , пуснах назад улицата и долу където не беше толкова стръмно пробрах да тръгна и тръгна колата , така че теорията ми е , че вероятно мога и да го кача ако я засиля подобаващо отдолу
.

ПС: обмислял съм вариант с някакво копче ако мога да спирам клапаните на на турбините и кола да влиза в авариен ( да спре турбините) един път я карах така да ми изпуши датчик на голямата турбина , колата беше толкова убита .... , че съм сигурен , че щеше да качи леда на моята улица , просто нямаше паур да тръгни камоли да върти.
Днеска ходих да оставя колата в сервиза да видят , този charging fault колко кинта ще ме вътри , и пак пробвах да драпна улицата ни и естествено без резултатно на едно място , ама то и коли на предно гледам как се мъчат едвам захапват и те ... , пуснах назад улицата и долу където не беше толкова стръмно пробрах да тръгна и тръгна колата , така че теорията ми е , че вероятно мога и да го кача ако я засиля подобаващо отдолу

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
В събота след големия сняг реших да разходя е60ката минах заредих на ОМВ на бул. България и от там реших да отида на фитнес в Пулс. Минах през отбивката за сервиза на Опел Булвария и там следва остър завой с доста наклон. 4 пъти се пробвах да го изкача със засилка от кръстовището. Стигах до средата на най стръмното и заден. За справка при сухо време на 2ра колата с 1200 об едвам набира. Там не е нито за първа нито за втора. Една А6ца търпеливо ме изчака, но не можах да видя дали го изкатери. Някой случайно да го е пробвал в събота, че в неделя беше изчистено сравнително. Колата е 530д с нексен 235/40/18 на един сезон. С вкл. ДтС най-добре беше.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
spower написа:В събота след големия сняг реших да разходя е60ката минах заредих на ОМВ на бул. България и от там реших да отида на фитнес в Пулс. Минах през отбивката за сервиза на Опел Булвария и там следва остър завой с доста наклон. 4 пъти се пробвах да го изкача със засилка от кръстовището. Стигах до средата на най стръмното и заден. За справка при сухо време на 2ра колата с 1200 об едвам набира. Там не е нито за първа нито за втора. Една А6ца търпеливо ме изчака, но не можах да видя дали го изкатери. Някой случайно да го е пробвал в събота, че в неделя беше изчистено сравнително. Колата е 530д с нексен 235/40/18 на един сезон. С вкл. ДтС най-добре беше.
Днес правих 3 опита за изкачване на много голям и дълъг вираж в драгалевци. Качих го на втора на дтц с 4К и засилка отдалеч с постоянно поддържане на скоростта и благодарение на това че нямаше коли. Направо не е истина колко са зле на сняг

- CrazyElement
- ентусиаст
-
Трагедията е пълна , аз все още държа на това , че гумите са широки , както казха приятел с е46 на 195/65/15 си драпа без проблем по улици където аз стоя на едно място(а той е с гуми на 3 сезона).
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Явно проблема наистина е в широчината на гумата. Има ли някой от вас да е пробвал с нокиан зимни гуми - нови?
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
vvasilev1 написа:Явно проблема наистина е в широчината на гумата. Има ли някой от вас да е пробвал с нокиан зимни гуми - нови?
Аз съм с Нокиан ВРД4 купувани чисто нови 205/55/16 на Е90 320д, с тази и миналата година съм им навъртял общо 6000 км и не мисля, че са чааааак толкова по-ефективни след като доста често тръгвам да се окопавам с тях. Имам колега с кола на предно и същите гуми и е много доволен
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
P1tbuL написа:spower написа:В събота след големия сняг реших да разходя е60ката минах заредих на ОМВ на бул. България и от там реших да отида на фитнес в Пулс. Минах през отбивката за сервиза на Опел Булвария и там следва остър завой с доста наклон. 4 пъти се пробвах да го изкача със засилка от кръстовището. Стигах до средата на най стръмното и заден. За справка при сухо време на 2ра колата с 1200 об едвам набира. Там не е нито за първа нито за втора. Една А6ца търпеливо ме изчака, но не можах да видя дали го изкатери. Някой случайно да го е пробвал в събота, че в неделя беше изчистено сравнително. Колата е 530д с нексен 235/40/18 на един сезон. С вкл. ДтС най-добре беше.
Днес правих 3 опита за изкачване на много голям и дълъг вираж в драгалевци. Качих го на втора на дтц с 4К и засилка отдалеч с постоянно поддържане на скоростта и благодарение на това че нямаше коли. Направо не е истина колко са зле на сняг![]()
Това виражче от снимката няма да го кача каквото ще да става. Без засилка не може.
Почвам да си мисля, ако я оставя колата за другата зима дали да не взема едни 16ки джанти на 225 ширина, но пък 1 см разлика да е чак толкова решаваща... Добре, че не е дълга зимата

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Колега тука нали пишат е60? 205 55 16 е тънка гума. Аз съм същите гуми като твоите на е46 автомат и живея по търновските баири. Нямам грижи въпреки, че е автомат и там нещата са в пъти по-зле спрямо ръчка. Затова питам дали някой на е60 с нокиан wr d4 е в драмата?