Проблем при смяна на панел на климатроника с фейсов
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Проблем при смяна на панел на климатроника с фейсов
Плюс и минус се вадят от старата букса и се свързват единствено към 2-пиновата букса. На 2-пиновата, 1-ви пин е +, 2-ри пин е -. Да не би да си оставил червения и кафяви кабел на синията букса? Предпазителя също трябва да се смени с 15А, в момента е 7.5А.
- dobsata
- Потребител
-
- Кара: '05 E60
mad_presley написа:Плюс и минус се вадят от старата букса и се свързват единствено към 2-пиновата букса. На 2-пиновата, 1-ви пин е +, 2-ри пин е -. Да не би да си оставил червения и кафяви кабел на синията букса? Предпазителя също трябва да се смени с 15А, в момента е 7.5А.
Единственото което направих е видяното в темата връзване на единия край на кафявия със синьо кабел (21 пин) за плюса а другия за минуса от двупиновата букса.. След включване на буксите в новия панел веднага гори бушона който е 15А

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Има тема и в нашия форум за мода. Аз залагам че не си сменил бушона. 
Sent from my iPhone using Tapatalk

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- dobsata
- Потребител
-
mad_presley написа:Плюс и минус се вадят от старата букса и се свързват единствено към 2-пиновата букса. На 2-пиновата, 1-ви пин е +, 2-ри пин е -. Да не би да си оставил червения и кафяви кабел на синията букса? Предпазителя също трябва да се смени с 15А, в момента е 7.5А.
Ако разбирам правилно трябва да извадя два кабела от синята букса (червен и кафяв) а какво трябва да направя с тях?
- Trixster
- ентусиаст
-
dobsata написа:mad_presley написа:Плюс и минус се вадят от старата букса и се свързват единствено към 2-пиновата букса. На 2-пиновата, 1-ви пин е +, 2-ри пин е -. Да не би да си оставил червения и кафяви кабел на синията букса? Предпазителя също трябва да се смени с 15А, в момента е 7.5А.
Ако разбирам правилно трябва да извадя два кабела от синята букса (червен и кафяв) а какво трябва да направя с тях?
Темата:
viewtopic.php?f=116&t=356974&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB
Отговора:
X13765
След свързването остават 2 свободни пина - power (червен кабел) и ground (кафяв кабел), за захранването.
червения кабел към пин1, а кафявия към пин2 на X13765
Aristotle
Aristotle
- dobsata
- Потребител
-
Trixster написа:dobsata написа:mad_presley написа:Плюс и минус се вадят от старата букса и се свързват единствено към 2-пиновата букса. На 2-пиновата, 1-ви пин е +, 2-ри пин е -. Да не би да си оставил червения и кафяви кабел на синията букса? Предпазителя също трябва да се смени с 15А, в момента е 7.5А.
Темата:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%B5%D0%BB
Отговора:
X13765
След свързването остават 2 свободни пина - power (червен кабел) и ground (кафяв кабел), за захранването.
червения кабел към пин1, а кафявия към пин2 на X13765
Колега това не е ли тема за смяна от еднозонов към двузонов (фейс)?
При нен ще бъде смяна от двузонов(горния на снимката) към двузонов-фейс (долния на снимката)

- dobsata
- Потребител
-
Доколкото разбирам това важи само ако се преминава от еднозонов към двузонов. Аз искам да премина от PRE LCI AC HIGH --> LCI AC HIGH, но след модифициране на кабела на 21 пин и включване ми гори бушона на климатвоника
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Trixster написа:Има тема и в нашия форум за мода. Аз залагам че не си сменил бушона.
какво трябва да се случва ако не е сменен този бушон ?
Питам понеже и аз съм преминал от стария към новия и предполагам, че въм още със стария бушон.
- Trixster
- ентусиаст
-
dobsata написа:Доколкото разбирам това важи само ако се преминава от еднозонов към двузонов. Аз искам да премина от PRE LCI AC HIGH --> LCI AC HIGH, но след модифициране на кабела на 21 пин и включване ми гори бушона на климатвоника
Да в този случай от PRE LCI AC HIGH --> LCI AC HIGH всичко е p&p. Махни мода който си направил и сподели резултата. Би трябвало всичко да работи и единствено перката на радиатора да е непрекъснато пусната.
Ако всичко е ОК провери внимателно, как си направил мода. За да гори бушона то най-вероятно някъде окъсява заради мода.
cocosas написа:какво трябва да се случва ако не е сменен този бушон ?
Питам понеже и аз съм преминал от стария към новия и предполагам, че въм още със стария бушон.
за LCI AC HIGH трябва бушона да е 15А. Не съм сигурен дали за PRE LCI AC HIGH също не е 15А. Просто провери за да бъде инсталацията по спецификация.
Aristotle
Aristotle
9 мнения
• Страница 1 от 1