Зима с E60 530d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Зима с E60 530d
Стига, бе, и моя паркинг и улица са непочистени. Днес бяха и заледени, даже не е пребуксувало. Не знам по какви улици, с колко сняг и наклон се движите, но чак ми става странно колко зле описвате положението 

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Положението е много добре. Като се внимава, колата се държи перфектно на лед и замръзнал сняг. Гадното ми е, че винаги с нея се има едно на ум.
Другото което ме дразни е прекалено честото премигване на системата за сигурност при леко помръдване на страни.

Другото което ме дразни е прекалено честото премигване на системата за сигурност при леко помръдване на страни.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Зима с E60 530d
Я направо тия с проблемите зимата и тия без да се съберем на някой проблематичен баир и веднъж завинаги да се разбере къде е проблема, дали в колата, дали във водача 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
И всички да са с нови зимни гуми от висок клас.
От 4-та зима, Е60-ката е за втора със зимни гуми. Първите две изкара с летните, щото нямаше за къде да се слагат зимни.

От 4-та зима, Е60-ката е за втора със зимни гуми. Първите две изкара с летните, щото нямаше за къде да се слагат зимни.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Аз не се оплаквам и съм фен на БМВ и друга марка не съм имал и не съм карал, но на паркинга зад блока не е разчистено и има доста сняг и днес гледах, че комшията с Е 60, рина, разчиства, с нови зимни гуми и не можа да излезе и се прибра бесен
Тъпото е, че поне 10 други излязоха през това време с разни рена, аудита, тойоти и т.н.

Тъпото е, че поне 10 други излязоха през това време с разни рена, аудита, тойоти и т.н.
Последна промяна BMW_1914 на 07 Яну 2017, 22:38, променена общо 1 път
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Колеги, пак го казвам XDrive е решението. Наистина нямам никакви проблеми с придвижването, днеска имах мн. работа по цяла София и основно по кварталите, където не е грам разчестено и колата е уникална. Ако някой се съмнява съм готов да го повозя и да се убеди сам!!!!
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
dextuar написа:Я направо тия с проблемите зимата и тия без да се съберем на някой проблематичен баир и веднъж завинаги да се разбере къде е проблема, дали в колата, дали във водача
Айде!

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
dextuar написа:Я направо тия с проблемите зимата и тия без да се съберем на някой проблематичен баир и веднъж завинаги да се разбере къде е проблема, дали в колата, дали във водача
Е не знам точно колко % е наклано на моята пресечка , но е нанагорнище , отдолу е лед + някакъкв такъв леко кишав сняг отгоре , искам да ти кажа , че колата е с 18ка 245/40 , реално то по малки от 225/50/17 не мога да сложа(защото 16ка не влиза в 535д) в багажника имах 3 чувала пясък + резервна джанта+гума 17ка около сигурно поне 80+ кг , изкарах я от парко местото на пътя пробрах да тръгна с тракшън колата буквално спря даже не подаваше газ , спрях тракшъна , почва да прави бърн аут на едно място като дори стигна асфалта пак не може да изкачи , бях пренуден да мятам цял човал пясък и пак с пълна газ и без тракшън едвам издрапа около 40-50 см да се прибере пак в парко местото .. положението наистина е плачебно, заради големите гуми е мен ми е ясно , но уви нямам друг избор въпреки , че са чисто нови не помагат изобщо на ледена покривка и за проклетия ми се прецака сега и алтернатора в студа и направо в момента изпитвам много смесени чувства към колата си , хем я обичам хем искам да я запаля ...
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
XDrive коеги 

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
И нарочно е искате да я палите, за да се наслаждавате на снега 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
todorSTY написа:XDrive коеги
Колега проблема е , че исках бърза кола , а реално xDrive за тези пари , които дадох за моята бърз няма .. сега реално ако имах малко повече излишни пари да продам моята , и да си взема една 535xd f10 и пей сърце ... ама ..
todorSTY написа:И нарочно е искате да я палите, за да се наслаждавате на снега
Знам днеска навъртях 50 км в моя малък град(3к радиус) обикалях къде ли не с 4matic-а катерих най-стръмните улици на лед , бутах се в снегове , забавно е определено , но уви 535цата зимата не върви , за сметка на това лятото си правя много по-голям фън с нея като и намаля тракшъна и си правя стартове

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Колега как намаляш тракшъна?
Kакто дисковете или налягането в гумите?
дай една снимка на гумите с марката и дота, да не се окаже че са летни.
всички сме карали е60 зимата, даже някои са карали и 535
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- CrazyElement
- ентусиаст
-
motor написа:Колега как намаляш тракшъна?
Тракшъна не го намалих а го спрях изцяло , гумите са 3516 ДОТ и повярвай ми зимни са , не съм толкова глупав да си купя летни гуми зимата ... , аз не казвам , че колата не върви просто , по нанагорнище + изцяло лед отдолу и то дебел лед и да тръгнеш от място с 350 коня и 700 нМ е убий се не иска това е , какво ли не не пробрах не иска, когато леда е по-малко или е сняг колата няма проблем върви си. Просто от кола до кола има балкан разлика и аз имам приятели с 5тици с по-слаби мотори и 16ки джанти и нямат никакви проблеми за разлика от мен , просто широка гума + много нютони не се разбират много добре на лед + наклон

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Така колеги вчера долях 3лт течност за чистачки концентрат за -60. В колата имаше 2 литра разредена течност за -20, която обаче се оказа замръзнала. След допълнените 3лт концентрат пътувах до Банско и обратно и не се размрази системата. Прави ми впечатление, че излиза по малко течност от пръскалките, но тя е... като смути
Приятелката ми ме подсети, че имало спирт на таблетки, понеже казанчето е пълно, какво мислите ако метна няколко таблетки вътре дали ще се размрази?

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
530 с чип може спокойно да се мери с 535. Другия месец дори мисля да слагам

CrazyElement написа:todorSTY написа:XDrive коеги
Колега проблема е , че исках бърза кола , а реално xDrive за тези пари , които дадох за моята бърз няма .. сега реално ако имах малко повече излишни пари да продам моята , и да си взема една 535xd f10 и пей сърце ... ама ..todorSTY написа:И нарочно е искате да я палите, за да се наслаждавате на снега
Знам днеска навъртях 50 км в моя малък град(3к радиус) обикалях къде ли не с 4matic-а катерих най-стръмните улици на лед , бутах се в снегове , забавно е определено , но уви 535цата зимата не върви , за сметка на това лятото си правя много по-голям фън с нея като и намаля тракшъна и си правя стартове.